Stranica 6 od 15 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 730

Tema: ZPD 2004 vol. VI

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma pitaj tweety kako sam bila nesretna taj dan ali sam odlucila da se ipak radi o zdravlju mog bebaca i da mi nece napraviti istu stvar kao i prosli puta jer sad znam ipak nesto vise od njih i malac ce dobiti taj kolostrum makar se ja zaratila sa cijelom bolnicom.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

al nije i tako strasno samo sam se morala zaratiti sa par sestara. Nis strasno!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vjerujem ti, samo je žalosno da se moraš boriti i živcirati zbog nečega što bi se trebalo podrazumijevati.

osim toga, nije mi drago to čuti (a slutim da ću čuti još toga što mi se neće svidjeti...).

no, najvažnije je da ste sad doma i da možete svojim tempom dalje...

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cuj meni je ovo bilo fakat najgore ostalo su sitnice i prilicno nevazne. Ukoliko je sve ok s bebom treba ih samo preduhitriti i nikad im ne dati gladno dijete kako ga ne bi nahranili formulom jer place i naravno inzistirati da ti imas dovoljno mlijeka. Prije nego budes isla jos cu ti dati detaljne upute i mislim da neces imati problema. Tj. ako ih budes imala moci ces ih rijesiti. Kao sto sam rekla Leon je pri izlasku imao stolicu apsolutno dojene bebe. Sto je vjeruj mi uspijeh buduci da mi od toga barem 3 dana nije uopce bio na prsima. E sad je puno tuznija za prvorotke tj. mame bez dojenja. Primjera radi : samo je zena u mojoj sobi s uvucenim bradavicama uspjesno dojila (jer smo je cimerica i ja ucile kako i poticale da tako nastavi. Ostale su sve zavrsile na adaptiranom iako sam i njima probala pomoci ali jednostavno nemas dovoljno vremena.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cvrčkica, super da si se javila , držim fige da dojenje profunkcionira i da dečki ozdrave.

Fige idu i Čokoladićima i svima kojima su potrebne.

Mi smo sinoć imali vrtićku priredbu. Fiona je uživala, bila si je sva važna, ali moram primijetiti da je teta u starom vrtiću puno bolje radila s njima. Tamo su imali 45 min. programa, pravih pravcatih koreografija, a ovdje sve nekako... ne znam što bih rekla... sve dosta površno i vidjelo se da se neka djeca čak dosađuju.

No, nema veze, meni je bilo najljepše na svijetu.

Inače, Fiona je počela dosta jako kašljati, no nema temperaturu ni neke druge simptome bolesti, pa se nadam da će i kašalj proći.

Pusa svima!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cvrčkolinčice, neka si se ti samo nama vratila.. I baš mi se sviđa takav ratoborni stav... I ljubi balavce!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jedna velika rekonvalescentska pusa od nas nakon trodnevne karantene konačno smo živnule. uhvatile smo super ritam tako da sam jučer bila :shock: kad sam skužila da obje cure čore i da ja ne znam kud bih se udjenula od mira...tišine...nirvane...nije dugo potrajalo jer je telefon probudio ladu. dani su nam beskrajno dugi jer dok svi konačno pozaspu već je debelo prošla ponoć.
    ko' nije bio u vojsci ne zna o čemu pričam

cvrčki i čoksi idu posebne želje za brzo vraćanje u dvostruku rutinu

prijavljujem da smo lada i ja konačno ispekle naše prve muffine, a danas se bacamo na božićni kruh.

kako su ostali bolesnici?

sanja, znaš da čekamo fotke s priredbe.
    spooky, uživajte u poklonima i priredbi.

svima

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Cvrčkići

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cvrle, Cokolada

Editu je sinoc nesto kasljuckala i budila se tako da je nisam odvela u vrtic. Ono, danas je zadnji dan a i boravak se skracen sat vremena, tako da mi je bilo bezveze rizikovata zbog tri vrticka sata :/

Mislim da nije bronhitis (ebem mu, tek smo je prestali inhalirat), vec mozda je malo grlo upaljeno, jer svako jutro ih u kolicima vozim do vrtica, a uzasno je hladno.(koza nisam vozacki polagala )

cure, koliko traju ove vrticke bolestine??? Imal ovome kraja??? Edita je tako mnogo izostala :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrej ide u vrtić od veljače, do ljeta mu je stalno curio nos... pa smo imali pauzu, i od jeseni je opet počelo. curi, curi pa temperatura. pa curi, curi pa temperatura... tješim se da je popio tek drugi antibotik u tom periodu (jaka mi utjeha...). iskusne vrtićarke tvrde da moramo pregrmiti još ovu zimu pa će biti bolje.

nadam se da kod edi neće zaredati bronhitisi

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Po vrh svega, meni se porodiljni zavrsava za manje od 20 dana :/ Trebala bih ici u nekakvu skolicu od nekoliko mjeseci i ne bih smjela izostajat
    Fakat me panika uhvatila. I odakle joj sad bronhitis kad ga je ranije dva puta prebolovala kao od sale, bez ikakvih komplikacija. Bas sto je sad veca i starija, trebala bi to lakse podnosit. :/
    Muka mi je vise i od vrtica i svega

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tako sam ja kukala prošle time

ako ste odlučili da je vrtić jedina opcija, odlučili ste i gotovo. činjenica je da se imunološki sustav mora adaptirati na stalnu izloženost beštijama... i dok to ne prođe, možeš se slikati. ako možeš, ostavi je nakon svake bolesti doma koji dan da se oporavi, pazi da kvalitetno jede... i to je uglavnom to.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

snorki, ako imas povjerenja u "prirodne", narodne recepte:

uljna krpica: flanelsku krpicu natopiti sa maslinovim uljem i zagrijati da bude topla, ali ne vrela. nanjeti djetetu na prsni kos (neki stave i na leda, mi ne).
    pricvrstiti sa elasticnim zavojem. i tako par noci za redom.
    kasalj super prestane.
    mi to stalno upraznjavamo, jer nam ti sirupi i co. uopce ne djeluju.
    bronhitis je naravno kompliciraniji od samog kaslja, ali krpica moze ici uz inhalaciju, a sljedeci put inhalacija mozda nece ni biti potrebna, ako se s krpicom krene na vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da vas ljubnem, ne stignem ništa drugo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Snorki
    zdrava je izgleda. Ne znam sto je sinoc kasljuckala. Vesela je, zivahna, a cak je i sarme malo jela :shock:
    inace, ovih dana pojede i po tri mandarine :shock: :D

Seni, hvala. Probat cu, ako jos bude kasljala. Ionako ovdje vise ljekari ne propisuje sirupe protiv kaslja.
    Neki dan kada je mm sa Samijem bio u klinici u Innsbrucku, ljekarka mu nije htjela dati sirup protiv kaslja, jer je navodno dokazano da od njim ima vise stete nego koristi. :/ Kao, pustite dijete nek samo to iskaslje Izgleda da je najpametnije drzat se tih starih prirodnih recepata

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni je znanica - pedijatrica također rekla da su svi ti sirupi za objesit' máčku o rep :/ .

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bolesnici, kako ste? Nadam se da ste ozdravili.

Ja prijavljujem bolesnu Fionu. Nije ništa strašno (kuc-kuc), ima povremeni jaki kašalj, curi joj iz nosića (uglavnom prozirno) i oči su joj crvene, tako da smo ju cijeli vikend držali kod kuće. Na žalost, ništa od klizanja, šetnje po gradu ili nekog adventskog događaja.

Danas smo mišica i ja ispekle nekoliko vrsta kolača, sutra se spremamo još. 8)

Nadam se da ste svi dobro, vedro i veselo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

blagdanski report

bor smo okitili jučer i djed je odmah sletio sa svojim sanjkama pa se veselimo poklonima. uživamo u kuhanju i konzumiranju delicija, potežemo se po kući i izlazimo samo provaljati se po snijegu (ne moramo daleko - ispred kuće je snježna idila). andrej beskrajno uživa u lijenom blagdanskom ritmu i svako jutro izjavljuje da će ostati cijeli dan u krevetu. ma, baš nam je lijepo.

glede tvitičinog potpisa, jedan od djedova donio je fakin ninja kornjaču na dinosauru i neko ninja čudovište . andrej se obeznanio od sreće jer "takve imaju veliki dečki" a ja očajavam.

nadam se da ste svi zdravi, veseli i da uživate, a posebna pusa ide najmlađim zpd-ićima koji su doživjeli svoj prvi snijeg!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mi smo omamljeni delicijama, snježnom idilom i snježnim radostima. nama pokloni dolaze ujutro, a ladu će dočekati farmerska obitelj iz škrinjice jer su se ljudi već pohabali od uporabe. a neki su ostali i bez kose jer lada otkriva čari friziranja.

uživajte u zimskoj bajci i pusa svima

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I mi smo zatrpani bjelinom :D , ne izlazimo nikuda, samo brojimo pahulje kroz prozor i slušamo Božićne pjesme. Zapalili smo mirisne svjećice, bor još davno okitili, stigao nam je nono iz DU (pun entuzijazma sagradio je jaslice od Legića , inženjerska posla!), Ana je za Badnjak obukla neku nemoguću kombinaciju trenirke i haljine, Mare blagdanu pridonosi svakosatnim kakanjem 8) , a ni oko klope se nismo namučili - u Billi ima odličan gotov bakalar .
    Svako dobro svima !

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

SRETAN BOŽIĆ SVIMA!!!

mi uživamo u druženju i maženju i predivno nam je

sutra ujutro otvaramo poklone, a onda idemo na sanjkanje :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sretan Bozic

Kod nas nema snijega, barm ne u gradu :/ Al zato ima u planinama koje nisu daleko

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sretan Božić!!!
    Mi također uživamo u snježnoj idili, ljenčarenju, kolačima, klopi i pogledu na naš lijepi bor...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sretan božić

čoksa, svakosatno kakanje znači dobre cico-vijesti? :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sretan Božić!

Marko uživa valjda u 7 kutiji geomaga, a ja u swarovski nakitu

jedva čekam sjednicu u četvrtak

uzet ću one decentnije, a blješteće ostavljam za Silvestrovo....

očito sam u podznaku svraka....

Svim bubancima ~~~~~~ za brzo ozdravljenje

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretan Božić svima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretan Božić i od nas!!!

Mi smo na Badnjak bili kod svekijevih..i nećete vjerovati, ali mali Isusek nam je ostavil hrpu poklona i Lovri crveni kamion baš onakav crveni kao kamion Martin iz Autića... i baš onakav kakav je gledao u Vrtuljku...
    Po snjegu smo se dohodali doma..izgrudali tatu..jedva se dovlekli doma..na jedva jedvice i na iglene uši uvukli se u krevet mrvicu prije ponoći i baš prije nego što nam je došao Djed Mraz. Ujutro, malac nije mogao vjerovati da mu je DM dopelao baš onakav autić na daljinski kakav je htio...i onda još kad smo došli kod bake i djeda...

Trenutno smo doma, nakon što smo dedu našopali snjegom..i stančićem nam se ori vesela božićna pjesmica: "Tralalalala la...dođe sveti Nikola!!!! Tralalalala la ..dođe sveti Nikola!!! Tralalalala la ...dođe sveti Nikola!!!"..."

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Curke moje drage, sretan vam Božić.

Posebne Božićne puse šaljem svoj ZP-dječici i novopečenim mamama i njihovim pridošlicama.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    sretan božić

čoksa, svakosatno kakanje znači dobre cico-vijesti? :D
    Ne, nažalost, sve isto - često cicanje utjehe/uspavljivanja/dosade radi, ali konkretno klopanje jok! Izdojim se koliko ide, išlo je OK do te odurne viroze koja nas je bacila natrag, sad sam opet na mizernih 20 ml, a ostalo adaptirano (ajde, možda i u tim nacicavanjima nešto malo i povuče). Interesantna mi je ta kakica koja ima sve karakteristike dojene bebe..... Valjda je moja opsesija (ne)sisanjem poslala telepatske poruke guzici da me bar vanjštinom svog proizvoda utješi.

Najviše mi je koma zbog A., nevjerojatna je ta promjena u ponašanju, zaista sam na rubu (zapravo preko ruba) živaca...neće jesti, inati se do beskraja, totalni "neposluh", pravo malo "čudovište" :? . Uopće ne znam što ću.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drago mi je zbog svih koji uživaju , a posebno velike puse idu onima koji uživaju malo manje - bolesnima, cicoproblematičnima i ostalima kojima je božićna idila iz bilo kojeg razloga narušena.

Mi smo imali jako lijepi Badnjak i Božić. Fiona je skoro sama okitila bor (ja sam joj pomogla utoliko što sam ju dizala da dohvati grane do kojih nije mogla doći i kad je bila gotova namjestila sam žaruljice) i ispekle smo puno kolača (od toga nekoliko i za poklone, a i još ćemo ih peći).

Božić je počeo otvaranjem poklona pod borom (totalno oduševljenje i apsolutni pogodak ), pa odlaskom kod bake i dide vidjeti što nas tamo čeka (opet puni pogodak ), pa kasnim ručkom kod drugih bake i dide.

Na žalost, cure su cijelo vrijeme bolesne, tako da smo uživali samo u kući. U vrtu imamo prekrasni sloj divnog bijelog snijega koji samo čeka da izađemo, počnemo se valjati i grudati ili da napravimo kojeg snjegovića. Međutim, ništa od toga.

Sinoć se Fiona počela žaliti na bol u uhu. Toliko ju je jako boljelo da nije mogla spavati i na kraju je oko jedan ujutro mm s njom otišao u Zaraznu. Izvadili su joj krv, bila je jako hrabra, i na kraju zaključili da je u pitanju samo neki virus (kašalj i nosi) i upala uha u početnom stadiju. Dobila je kapi za nos i sirup za grlo, ništa drugo. No, budući da je i mm kašljao u bolnici, odmah su i njemu izvadili krv. Ispalo je da ima gosta u obliku streptokoka , na antibiotiku je i cijeli dan je grogi. Florić nam kašlje i curi joj nosić, a ima i laganu temperaturu.

Uglavnom, svi smo manje ili više bolesni i mogu reći da zavidim svima koji sad uživate na snijegu.

Uživajte malo i za nas.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sanja ~~~~~~~~~ ozdravilice za sve vas

Marko je sam okitio bor, rezultat je šamanski grm

Sad čeka Djeda Mraza kod moje mame, taj stiže 31.12.

Ja pokušavam naći hlače u koje ću stati, mission impossible

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, Maria.

Nadam se da je Marko bolje. Držim fige za hlače, i posve te razumijem. Ubacujem se u odjeću uz pomoć žlice za cipele i crne magije.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uh, čoksa, evo izdržilica...

sanjićima ozdravilice , mariji telepatska ekspres-dijeta a svima ostalima još malo blagdanskih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čoksica, malo vibri da se situejšn popravi..~~~~~~~~~~~~~ , Sanjekićima da brže ozdrave ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ , Markolinu da brzo dočeka DM ~~~~~~~~~~~~~~
    Ostatak ekipe pretpostavljam da je, kao i Lovro, danas OPET očekivao novu turu poklona od Djeda Mraza, zar ne?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marko je napokon prihvatio da kod bake Goge Djed Mraz dolazi na Silvestrovo.

I nije dramio .

Puno je ozbiljniji i sve se s njim da dogovoriti.

Doduše ponekad i ja morajm popustiti, ali sve su to čari roditeljstva

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam puno. Danas sam bila s njih dvije kod doktorice i kaj da vam velim. Najprije su mi se, nakon 45 minuta čekanja, pregurale dvije žene - bezobrazno, bahato i bez ikakvog pitanja. Jedna je dojurila u čekaonicu, pokucala na vrata i samo ušla, a druga je ipak pričekala dok sestra nije izašla po novu rundu knjižica i zatim joj rekla nešto u stilu "trebam samo... čekaju me u autu" i naravno dobila što je trebala.

Jesam li ja čudna ili bi bio red da najprije pita one koji već čekaju, tj. one koji bi je trebali pustiti prije reda?

Uglavnom, Fioni je potvrđena upala uha i još tjedan dana nema mrdanja iz kuće. :/ Flora će smjeti izaći čim neće imati 24 sata u komadu povišenu temperaturu (a to bi, uz malo sreće, moglo biti već sutra).

Prebacujem se na vedrije teme: nadam se da vi svi uživate. Kako su nam novopečene dvostruke mame i njihova velika i mala dječica?

I još nešto: hoće li vaši klinci dobiti poklon i za NG? Moje curke hoće, ali nešto skroz skromno (svaka po jednu haljinu za lutku).

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sanja, ~~~~~~~~ da ozdravite što prije.
    I ja se osjećam ko kreten kad VIP pacijenti prozuje mimo mene, a što je najgore, kad mi skoči tlak i kad naglas protestiram osjećam se tako loše da radije šutim :/.
    Danas sam se preporodila...tata je otišao kući nakon 9 dana, MM krenuo natrag na posao, s curama sam sama doma i , ne znam zašto, puno mi je lakše kad su mi svi prestali pomagati ... odjednom nisam umorna i sve stignem 8) .

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    odjednom nisam umorna i sve stignem
    that's the spirit :D

e pa ja ću se pohvaliti da sam usavršila simultano uspavljivanje. mm koji put ostane :shock: jedini je problem u tome što se iz kojekakvih razloga malo jedna, a malo druga bude nekoliko puta po noći. sad sam već 3 tjedna solo s njima veći dio dana i potpisujem čokoladu bilijun puta. sve teče glatko (pokoji raspad sistema prođe brzo) dok smo same, a tehniku žongliranja sam brzo savladala. slučaj od prije par dana: u desnoj ruci držim nevu i asistiram ladi u kuhinji. dodajem joj sol, brašno, vodu, origano, sezam itd., a ona u jednom trenu poleti sa stolice na kojoj stoji na leđa naglavačke. uspjela sam je uloviti lijevom rukom (u desnoj mi je još uvijek neva) za nožni zglob na centimetar od parketa .

mi nećemo više dijeliti poklone do rođendana iako još nisam niti počela trošiti poklon bon od firme. pokušavam je ne zasipati novim dok ne izgušta ove poklone.

malim bolesnicima brzo ozdravljenje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja ću reči da mi je dosta lakše i mirnije kada sam sama s djecom. Onda sve može i sve se dogovorimo.Naravno, ima i burnih reakcija, ali ništa zabrinjavajuće.

Mi isto nećemo više ništa poklanjati, ali Dorin rođendan se bliži pa već sad razmišljam šta da joj poklonimo. Mislim da će biti nekakve puzzle jer ih je počela naveliko slagati.

Baš si danas razmišljam kako su Pia i Dora čista suprotnost. Pia nikada nije voljela slagati puzzle i uvijek je našlanjihovu drugu namjenu. Ona je više za crtanje i kreativne igre.

Dora voli slagalice, ali joj crtanje i nije fora. (jedino ako mora pošarati zid)

Cure, ja ne mogu vjerovati da će Dora 13.01 imati već dvije godine. :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja samo moram reći da smo mi i dalje u revijalnom tonu..."Đingr fel...đingr fel..."

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo na vanvremenskim pjesmicama

to nisu jedra moje brodice
    ali već nego to su gaćice moje Marice
    ćiribiribela Mare moja
    ćiribiribela Mare moja
    ćiribiribela Mare moja
    odoh u marine.
    (dodatak: mama, znaš to ti je jedna cura - zove se Marina)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čokolada, imaš prepreprekrasan avatar

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čokolada avatar !

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

hvala

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

čokolada, curice su

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Marko je napokon prihvatio da kod bake Goge Djed Mraz dolazi na Silvestrovo.

I nije dramio .

Puno je ozbiljniji i sve se s njim da dogovoriti.

Doduše ponekad i ja morajm popustiti, ali sve su to čari roditeljstva
    I kod nas Djed Mraz dolazi za Novu godinu
    Edita je narucila nekakvu uzasnu haljinicu (nesto kao za princeze) od uzasne sintetike, sljkica... ma gronzno. To je toliko hrapavo da joj ne bih dala da to navlaci na sebe. I sad kontam sta da joj kupim kao alternativu :/

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pridružujem se divljenju Čokoladinom avataru.

Snorki, u h&m-u postoji jedna takva princezasta haljinica, izvana je sintetička, ali je s unutarnje strane podstavljena pamukom.

Mi se još uvijek liječimo. Fiona je relativno dobro i fakat disciplinirano uzima lijekove, no zato je problem s Florom, s kojom je svako kapanje nosića borba, a mm-a je tako uhvatilo da se čak ni uz antibiotik ne vidi nikakav pomak na bolje. :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čoksa, cure su ti prekrasne.

mi smo danas zalutali u lesninu i našli flexu na akciji :D , krevet snižen sa 1800kn na 1200. skoro je smontiran i večeras andrej spava u novom krevetu. :D

dok čekam da se vrate s madracem uništavam nutella cheescake brownies 8) a za ručak je mm pekao višku pogaču. raspuknut ćemo se od žderancije.

Stranica 6 od 15 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •