mislim da ipak y kromozom ima neku ulogu,ili trebam ponovo u školu ? :?ms. ivy prvotno napisa
mislim da ipak y kromozom ima neku ulogu,ili trebam ponovo u školu ? :?ms. ivy prvotno napisa
miloc![]()
da pošaljem mamu i franaapricot prvotno napisa
mare![]()
on je mislio da pravi curice![]()
no, ja sad mislim da i jajna stanica tu ima svoju ulogu glede različitog propuštanja x i y spermija, samo još nisam našla potvrdu za tu teoriju.
ili...hoćete otići do njihtweety prvotno napisa
Bolesnici, jeste danas bolje?
Ja sam uništena, Flora je cijelu noć visila na meni.
I mi smo bolesni![]()
Irma je u stvari najzdravija
Mirta kuri a mene SVE boli, na skijanju smo pokupile gripu.
Tak da zakaj bi svi bili bolesni a mi ne![]()
Predviđam potpuni oporavak kroz 7 dana, nadam se da će Irma biti ok slijedeći tjedan za vrtič i glazbenu radionicu ( Tweety kava ?).
Na skijanju nam je bilo pregenijalno, hrpa klinaca sličnog uzrasta, organizirana škola, skuhana klopa, dobre staze, odlična NG, jedina zamjerka je ta gripa, a klinci su padali ko' muhe i poneki odrasli npr. ja![]()
Bolesnici ~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
ozdravilice ~~~~~~~~~~~~~~~![]()
mi smo jučer dobili pohvalu od zubara za superzdrave, samo-cica-bez-flašice zubiće a ja sam dodatno ponosna na andreja koji je bez ikakve frke hopnuo na stolac i zinuo nepoznatom stričeku.![]()
puse bubancima
Mi smo za sada zdravi. Dori malo curi nosić, ali još uvijek je pod kontrolom
U subotu slavimo Dorin ročkas pa sam sva u tome. Proslavit ćemo u krugu obitelji sa još 5 klinaca od 1-4g.
Radit ću 3 torte ( 1 za subotu - Dori, 1 za subotu Filipu (nećak koji će imati 1. rođendan ) i 1 za ponedjeljak i društvo u vrtiću )
....a možda ću i kupiti 3 torte ako ove pokvarim
![]()
Trudnice, pišite nam malo o tome kako se osjećate da se malo prisjetim tih trudničkih dana
Puno ozdravilica svima!![]()
Spooky, možeš li ti vjerovati da će Dora navršiti dvije godine? Meni je to znanstvena fantastika!
Ajvica, čestitke malom mišu za zdrave zubiće, a još veće za hrabrost i odlučnost!![]()
kao prvo pusikam sve bolesnike![]()
evo spooky, ja cu malo razvezati o trudničarenju / pčelica i ivy šute ko ribe o svojim stanjima, ja se moram negdje ispucati/;
osjećam se super - prošle su blage mučnine i pospanost, trbuh raste li raste - tako je bilo i u prvoj trudnoći - od 4. mj. trudnoće veelika tiba. sad izgledam kao da sam u 6. mjesecu, a u 6. će me svi pitati da li ću svaki tren roditi.. tak je bilo i s vidom, u bolnici mislili da nosim blizance kad su vidjeli trbušinu.
nemam više maniju zdenka sira, sarme sam se najela i prejela preko blagdana /sarma me je u to vrijeme bacala u ekstazu/...pije mi se često limunada...
ali najljepša stvar u čitavoj priči oko ove trudnoće je vid.
on je toliko sretan što će postati braco, toliko je nježan i predivan da se to ne da opisati; stalno me ljubi, grli, grli trbuh, mazi ga, šapuće bebi u trbuhu svoje pričice, nudi ju s čokoladom, po gradu pokazuje igračke koje ćemo kupiti za našu bebicu, pokazuje mi bebice po časopisima sav raznježen...ma divno
![]()
Vidslatki su jako kad su tako obazrivi prema bebama. Nama je glavna tema kako me to carski rez nije bolio, a doktor nožem rezao trbuh!!! Savladali smo i anesteziju, pa sad priča naveliko kako to ništa ne boli. Ali kad je čula da sam dobila i injekciju :shock: ...nije joj jasno kako sam to preživjela!
Pogađate, cijepila se...ako ste jučer popodne čuli neke urlike sa zapada, to smo bili mi. Ni bananko je nije smirio...kad sam se zaklela da joj je to bilo zadnje cijepljenje do škole, ipak ga je pojela.
Malo sam počela razmišljati o rođendanu koji je vrlo uskoro, obzirom na ove gripozne dane koji slijede mislim da ćemo to prebaciti za kraj veljače. Nemojte krenuti s porodima do tada 8) .
andreju medalja za hrabrost :D nas prvi odlazak zubaru čeka sutra. ha, vidjet ćemo. lada se i frizera boji. inače je u zadnje vrijeme ono što je bilo in sada out i obrnuto. nepredvidljiva je i ne znam kako će reagirati, a strahova ima sve više :/ od ponedjeljka je u vrtiću (nakon trotjedne pauze)i sad opet prolazimo adaptaciju. ako danas bude suza kao jučer i prekjučer, onda ću je u petak ostaviti doma. drugi tjedan počinje ritmika u vrtiću pa će joj biti lakše. mm je jučer kupio triko i šlapice i ne smijemo joj pokazati jer će se raspasti od iznošenosti prije nego ritmika uopće počne. sve roza, naravno.
sad smo svi zdravi osim neve. siroče ne može gledati od crvenih i suznih okeca, a svojih šmrklji se preko dana najede više nego mlijeka. cure k'o iz pipe. i opet :/
spooky, daj koju fotku ubaci da vidimo tu veliku curukak' ti je na poslu?
novopečene mame, jeste kuhane i pečene ili se ne javljate jer trčite po rasprodajama![]()
mara, šaljem vam ozdravilicea ti nama pošalji fotke sa skijanja.
trudnice naše![]()
anek, kako je vidu u vrtiću sada?
ajd dobro, čoksa nije na rasprodajama.
o rođendanu sam i ja počela razmišljati ali mi misli stalno bježe...čoksa, šta ćete vi?
nas idući tjedan čeka povratak u vrtić nakon mjesec dana, ako lada plače kako će tek andrej... :/
ima li kakvih vrtićkih novosti? nikako se ne mogu probiti telefonom pa pojma nemam što se događa.
što se hrabrosti tiče, ima (sve češće i dulje) periode takve odraslosti da ostanem frapirana. odvela sam ga svom zubaru misleći da ću bar ja obaviti kontrolu ako on ne bude htio, par dana unaprijed smo pričali o tome... ispalo je da sam ga mogla i samog poslati kako je to dobro obavio. doduše, mora da ga je bilo malo strah jer je nakon silaska sa stolca počeo toliko ludovati (od olakšanja, pretpostavljam) da sam ga do auta odvukla za jaknu da ne bi završio na cesti.![]()
čoksa, podsjetila si me na cijepljenje! ajme, to nas još čeka...
Mogu jedino doma nešto komornog tipa, za traženje drugih varijanti nažalost nemam ni vremena ni živaca u ovom (trećem) stanju. Jest da mi falo još nešto namještaja, između ostalog stolci
, ali zato smo se konačno riješili kutija - stolar instalirao 5 i po metara polica i ormarića 8) .
[quote="pinocchio"]
spooky, daj koju fotku ubaci da vidimo tu veliku curukak' ti je na poslu?
quote]
obećajem da ću pofriškati slikice![]()
Na poslu mi je super. Najviše od svega mi se sviđa radno vrijeme. Konačno imamo vikende :D
Direktor je pravi šef i voli rad,red i dicilpinu, ali s njim uvijek znaš na čemu si.
Puse bubancima.![]()
Ajvi, čestitam na još jednom dečku!![]()
Anek, Vid je presladak i prenježan. Nika se ponaša slično, a konačno je prihvatila da će dobiti brata, a ne sestricu.
Ja obavljam hrpu pretraga, već mi je zlo od njih.
Pripremamo se lagano za roćkas, ali sa grčem u želucu. Nadam se da neću završiti u bolnici prije proslave roćkasa. Ove godine sam malo kasnije krenula, pa je dosta igraonica zauzeto.
Čini mi se da ću većinu roćkasa propustiti, što mi je jako žao. Baš sam se veselila druženju.![]()
Puse bubancima.![]()
Ajvi, čestitam na još jednom dečku!![]()
Anek, Vid je presladak i prenježan. Nika se ponaša slično, a konačno je prihvatila da će dobiti brata, a ne sestricu.
Ja obavljam hrpu pretraga, već mi je zlo od njih.
Pripremamo se lagano za roćkas, ali sa grčem u želucu. Nadam se da neću završiti u bolnici prije proslave roćkasa. Ove godine sam malo kasnije krenula, pa je dosta igraonica zauzeto.
Čini mi se da ću većinu roćkasa propustiti, što mi je jako žao. Baš sam se veselila druženju.![]()
pčelice![]()
ja sam mislila da će ove godine biti masovnog preskakanja proslava, a vi sve odvažne i neustrašive.mi ćemo malo preko reda, ali slavimo svakako.
od iduće godine mogli bi upriličivati masovnu zakašnjelu proslavu na otvorenom, tamo negdje u petom ili šestom mjesecu. ne znam kamo bi inače svi stali!
spooky, drago mi je da s posla konačno stižu dobre vijesti!
Meni je isto palo na pamet da odgodimo proslavu za proljeće. Ko zna šta će se još desiti, možda tako i bude.ms. ivy prvotno napisa
baš bi bilo zgodno: hrpa zepedeića svih veličina trčkara maksimirom.![]()
nemam pojma što se desilo.
Podupla mi se post, a samo sam htjela napisati da bi stvarno bilo lijepo vidjeti generacije ZPD-ića na otvorenom.
Ajme ne znam s kim sam više pričala.. :/ ali stvarno bi bilo dobro da organiziramo jedan masovnjak rođendan - tulum zepedeićki.![]()
i moram poslati malim nježnim bracama i sekama veliku. Raznježilo me ovo ..jako.
![]()
u tijeku su radovi na forumu pa se povremeno čudno ponaša.
mamma, raznježilo i motiviralo? 8)
motivirana sam ja već dugosamo kalkuliram.
![]()
nije išao skoro 3 tjedna, i mislila sam da će mu sada ponovno kretanje biti možda malo problematično, ali sve je prošlo super, bez ikakvih problema. baš je nekako veseo i sve više se povezuje sa djecom i priča o tome što se događa u vrtiću, s kim se druži, što rade...pinocchio prvotno napisa
![]()
najnovija fora mu je da se skompao s jednim malim jakovom, strašno smiješnim klincem koji brblja 100 na sat, i to onako starmalo i smiješno - mali filozof. i taj jakov jako voli BRATZ (!), pa onda naravno odmah i vid voli bratz..pa mu je danas ujutro prije vrtića kupio čokoladno jaje bratz i poklonio mu ga; izgrlili su se i izljubili u to ime, a jakov mu je rekao "da je on njegovo sunce"![]()
njih dvojicu teta uvijek mora posebno uspavljivati, tj. stavi stolac između njihovih krevetaca i mazi ih po ušima i kosi dok 2 mustre ne zahrču.
odvaaaaaliiiiit ćuuuuuuuuuuuuuuu!anek prvotno napisa
Ma koje su to mustre!!!
![]()
A što se tiče BRATZ...ja samo čekam da ih Lovro skuži.
![]()
Znate u što će se Lovro maskirati? Jedna opcija je strašni zvončari (od kad se prestrašio onih zvončara iz tirola ..sva sreća samo ih je čuo, ali nije vidio, stalno priča o njima) a druga opcija je PRINCEZA...a ja ću biti princ.![]()
..a vid kaže da želi biti ...ZEC!
..onako kao što su izgubljeni dječaci maskirani u petru panu, kostim od glave do pete, samo faca viri.
ovogodišnji maskenbal će biti izvrstan!!!anek prvotno napisa
![]()
O, vidim da se već na veliko razmišlja o rođendanima! Ja sam također za jedan veliki, glasni i veseli zepede-tulum na otvorenom! (Iako mislim da taj veliki uopće ne isključuje puno malih, dapače.)
Vid me raznježio, a Pčelice, tebi držim fige da što kasnije odeš u bolnicu i da uspiješ biti kod kuće i u obiteljskoj atmosferi čestitati Niki rođendan.
![]()
Što se tiče maskenbala, Fiona je izjavila da želi biti dobra vila. 8)
zelbstfeštendlih!mara prvotno napisa
I mi bi se pridružili tulumu na otvorenom. :D
Jedva čekam proljeće...a sunce, već sam zaboravila kak izgleda sunčan dan...
Mi sutra imamo Dorin tulum, a ja muku mučim kak će mi ispast torte![]()
Ne mogu vjerovati da će moja Dora za 2 dana navršiti 2 GODINE :shock:
..predomislio se, bit će MUFASA tj. jako opasni LAVanek prvotno napisa
![]()
cure, ideja za grupni zpd roćkas na otvorenom je super, mi smo ZA!!! :D
haaaa, onda ću te konačno vidjeti i to trbušastu 8)anek prvotno napisa
ja sam to mislila od 2009., kad više nećemo stati ni u jedan zatvoreni prostor.![]()
ali, zašto ne i ove godine?![]()
...od jučer Lovro silno želi biti HIJENA..iz istoimenog crtićaanek prvotno napisa
![]()
No, uvijek se poistovjećuje sa lošim likovima. Tako je uz već navedenu hijenu, povremeno i dinosaur REX, pa autić ŠIK...pa Kapetak Kuka...itd itd...
Ajmo organizirati taj rođkas na otvorenom / zatovrenom votever.![]()
:Dcure, ideja za grupni zpd roćkas na otvorenom je super, mi smo ZA!!!
:D :Dpinocchio prvotno napisa
A. je jako interesantno kako su Isusa pazi ovo, zašarafili na križ. Čovjek bi pomislio da dijete razmišlja o razlozima tako teške kazne/sudbine, ali ne. Nju brine jesu li imali bušilicu, koja su svrdla uzeli i jel to boli, jer ako ne boli ona bi da i nju tata zašarafi na vrata.
(vidi se da smo zadnjih tjedana postavljali plafonjere i police)
![]()
![]()
![]()
![]()
je l' to znači da ne moram puno razmišljati oko vašeg poklona, samo kupim još jedan primjerak andrejevog omiljenog alata?![]()
ahahahačokolada prvotno napisa
![]()
super mi je ovo;
vida recimo muči "kako to da je isusek svake godine beba i nikako da naraste...mislim, svake godine se opet rodi kao bebica u jaslicama...?!"
molim lijepo da se i ostali uključe sa biserima svojih malih na temu isuseka i božića!
Mi smo gledali u Vrbovcu predstavu o tome kako se Isus rodio. Isusa je glumilo neko 1,5g staro dijete.
Na kraju predstave Pia je začuđeno izjavila:
" Mama, rodio se mali Isus i odmah je imao šal, kapu i čizmice! " - u stilu gle što sve Isus može![]()
Isto! I nije joj jasno kako je Isus u jednoj crkvi veliki, u drugoj ima veću bradu, u trećoj kraću kosu, pa u jaslicama je opet beba...anek prvotno napisa
![]()
Došla sam doma s posla i bacila se na posao...
Ovako je ispala Dorina torta
http://public.fotki.com/piadora/nove...ce/torta1.html
a ovako izgleda torta za mojeg nećaka Filipa koji će za 12 dana navršiti 1 godinu , sutra se fešta pa si je ujna malo dala truda:
http://public.fotki.com/piadora/nove...ce/torta2.html
odoh sada pod tuš i na spavanje do Dorinog buđenja...
Odvaljujem na ove odvale sa Isusom.![]()
Nika mi je danas zakurila.![]()
Povremeno se žali da je boli glava, ali uglavnom je dobro raspoložena, igra se skače...
Ako ste svi za - možemo organizirati grupni roćkas na proljeće. Moram priznati da mi u sadašnjoj situaciji to izgleda puno privlačnije.