Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 97

Tema: dobio je mitraljez :(

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno dobio je mitraljez :(

sinoć sam se prvi put suočila s nečim s čim se zbilja ne znam nositi. sve smo do sada nekako progurali, i vegetarijanstvo i slatkiše i smokije... platnene, marame i ostalo... sve što nas svrstava u kategoriju "čudni". ako nigdje drugdje, onda u našem selu.

sinoć stižu noine dvije sestrične i nose poklone za sv.nikolu.
    noa je dobio mitraljez.
    zbunjeno gleda, što sad s tim.
    starija sestrična, (7 godina) ga otpakira, pokaže mu kako radi i pruži mu ga s riječima: evo, sad me ubij.
    on i dalje zbunjeno gleda.
    ona mu uzima iz ruku i puca u njega - sad si mrtav.

nisam znala kako reagirati, nisam htjela raditi nikakve scene, navečer smo maknuli mitraljez, nije ga jutros tražio.

ne mogu ih držati pod staklenim zvonom, ali ovo mi je zbilja bilo prestrašno. niti ona sa svojih 7 godina to sve ne razumije, kamoli on s 2! znam, bit će još puno toga, ali ovo je bio prvi put da sam se osjetila baš ... bez teksta.

kako se nosite s tim? šta reći na sve to? ili smo zbilja mi čudni?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam otpocetka zabranila kineske igracke, pucaljke, nozeve i sl. Ali, meni je lakse, gombala sam se samo s Kinezima, ostalo joj ionako kao djevojcici nisu kupovali.
    Bila sam dezurna zloca jednu godinu i onda su se navikli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam o oružju kao igračkama pričala sa svim prijateljima/bližom rodbinom i vjerujem kako dobro znaju moj stav. 8)

Što je, tu je. Problema, u stvari, i nema jer se Noa (srećom) nije zakačio za tu igračku, a do Božića obavi par informativnih razgovora.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Viktor je nedavno od strica dobio pusku... Ja sam odmah rekla da ne zelim takve igracke u kuci...(covjek uopste nije reagovao)...ONda sam se skulirala, sacekala da gosti odu, a V legne spavati i sakrila pusku. Ujutro je trazio, ali je nismo mogli naci "neko ju je odnio"
    Sad je vise ni ne trazi.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uuu a zbilja ste čudni! kak to ne učite djete od dve godine da ubija ljude oko sebe, pa to je fakat strašno, užasni užasni zločesti miroljubivi roditelji. Pa morate djete naučit pucat, da bude spreman za vojsku

užas! Luki je srećom dobio gitare pa nemam još tih problema, ali imam dva hahara ulaz do od 9 i 12 godina koji su upoznati s artiljerijom pa znam da nas to neće zaobići.. ja samo ponavljam da to nije lijepo, ali znam da se djeca vole igrati rata, da im je to u nekom trenutku fora bez obzira na odgoj. A možda se nekako stvarno može zaobići :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

rekla bih ja to šogorici, ali poslala je same klinke do nas.
    nisam htjela ništa objašnjavati klincima, tako bih valjda samo još više skrenula pažnju na to. i ne bismo ga se tako lako riješili. ovako je prošlo samo kao još jedna igračka. srećom noi ne previše zanimljiva.

ma ne znam, takve igračke jednostavno nisam imala na pameti do sinoć, kao da nisu ni postojale. nikad, baš nikad nisam o tome ni razmišljala.
    ali izgleda da ću i ja morati u preventivne razgovore...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja imam po pitanju oruzja-igracki nesto drukciji (tolerantniji) stav od ovdje prisutne vecine, ali nikad mi ni na kraj pameti ne bi palo da dvogodisnjem djetetu kupim mitraljez.
    Sakrij, baci, ne opterecuj se.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    ja samo ponavljam da to nije lijepo, ali znam da se djeca vole igrati rata, da im je to u nekom trenutku fora bez obzira na odgoj. A možda se nekako stvarno može zaobići :/

sjećam se i ja kauboja i indijanaca, nijemaca i partizana....
    ali, ali ovo me preduhitrilo.

tek sad vidim da je noćno nespavanje nikakav problem, ajd se ti nosi s pištoljima i mitraljezima lipi moj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luki je srećom dobio gitare pa nemam još tih problema, ali imam dva hahara ulaz do od 9 i 12 godina koji su upoznati s artiljerijom pa znam da nas to neće zaobići.. ja samo ponavljam da to nije lijepo, ali znam da se djeca vole igrati rata, da im je to u nekom trenutku fora bez obzira na odgoj. A možda se nekako stvarno može zaobići :/
    E, da, ovo već jest problem. Kod nas u parku je isto glavni hit pucačina. Ja uvijek flipnem kad netko uperi pištolj u Kaleba i krene "bam, bam, mrtav si", onda mu lijepo velim da izvoli usmjeriti pištolj negdje drugdje.

U krajnjoj liniji, možda će se K. igrati rata sa 7 godina. Ali ne moram mu ja zato ohrabrivati agresivnost kupujući mu oružje, pa makar i za "igru".

Stvarno inače nisam rigorozna po pitanju igračka ni crtića (meni Tom i Jerry nisu nasilan crtić, npr.), ali oružje - no way.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

uuu a zbilja ste čudni! kak to ne učite djete od dve godine da ubija ljude oko sebe, pa to je fakat strašno, užasni užasni zločesti miroljubivi roditelji. Pa morate djete naučit pucat, da bude spreman za vojsku
    da, to je dio balkanskog folklora, dio tradicije... čakija, pištolj i omanji mitraljez

nisam "čudna", al se užasavm tih igrački. osobno to nikad nikome ne bih kupila i ne bi potencirala taj vid igre. mislim da sam opterećena posljednjim ratom, što i ne čudi, više čudi što drugi, koji kupuje te igračke, također nisu opterećeni na isti način kao i ja (da se klone toga). kao dijete recimo mi dječje igre indijanaca i kaubojaca/partizana i švaba nisu predstavljale problem, al... više te igre nisu u toj konstalaciji... a i stari se... recimo kad sam prošle godine bila u sarajevu, bilo mi je užasno vidjeti na ulicama kvarta u kojem sam odsjela, kako se djeca igraju rata. :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    da, to je dio balkanskog folklora, dio tradicije... čakija, pištolj i omanji mitraljez

nisam "čudna", al se užasavm tih igrački. osobno to nikad nikome ne bih kupila i ne bi potencirala taj vid igre. mislim da sam opterećena posljednjim ratom, što i ne čudi, više čudi što drugi, koji kupuje te igračke, također nisu opterećeni na isti način kao i ja (da se klone toga). kao dijete recimo mi dječje igre indijanaca i kaubojaca/partizana i švaba nisu predstavljale problem, al... više te igre nisu u toj konstalaciji... a i stari se... recimo kad sam prošle godine bila u sarajevu, bilo mi je užasno vidjeti na ulicama kvarta u kojem sam odsjela, kako se djeca igraju rata. :/
    Mogla si se javiti da ne moras gledat djecu....
    Salim se....
    Samo da znate da mene veoma uzasavaju i bratz i barby lutke i da imam zensko dijete, takodjer bih je sakrila da je dobije...Ne znam je li gore kad igracka stvara malog agresivca ili kompleksasa...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Samo da znate da mene veoma uzasavaju i bratz i barby lutke i da imam zensko dijete, takodjer bih je sakrila da je dobije...Ne znam je li gore kad igracka stvara malog agresivca ili kompleksasa...
    da, da... ninet. i mene uzasavaju. ali ihina ipak ima nekoliko. (prvih 3, 4 godine sam se dobro drzala, a onda sam popustila kad su me molecive okice molile i molile)
    na srecu vise nisu aktualne.
    doduse frendica me tjesila da su inine mjere slicne barbikinima, pa da joj onda ne moze nabijati komplekse.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

No, no, tko to nama malo pretjeruje?
    (ninochka )

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mogla si se javiti da ne moras gledat djecu....
    eh, tada svojim prisustvom još nisam uveseljavala ovaj forum al pošto je sarajevo moja tiha patnja, i užasno sam suosjećala za vrijeme rata sa sarajlijama - bit će još "cekam s nekom ceznjom na svijetla tvoja, sarajevo, ljubavi moja"

Samo da znate da mene veoma uzasavaju i bratz i barby lutke i da imam zensko dijete, takodjer bih je sakrila da je dobije...
    ja sam se igrala s barbikama (tj. tada samo jednom barbikom, jer su bile uzasno skupe) i eto me sad - feministkinja sam glavom (bradom baš nisam, jer se depiliram)! moja barbika nije bila kućanica - nego sponzoruša, udala se za bogatog šeika s 5 bajpasa koji je ubrzo umro i ostavio joj ogromno bogatstvo. kao osmogodišnjakinja sam to smatrala vrhuncem emancipacije

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma barbika nije problem ako je stavis u pravi kontekst, kod nas se obicno fajtaju barbike protiv ninja kornjaca. feminizam u najgorem obliku

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mc, flower

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ni ja nedam za sad barbike, koliko ću moći izdržati, vidjet ćemo

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam se i prije nego sam rodila dijete zgrožavala takvih igrački, no svjesna sam da će, bez obzira što ja ne dozvoljavam takve igračke u svojoj kući (što btw uopće ne smatram čudnim), moje dijete jednoga dana ipak doći u kontakt s njima preko druge djece (ko što je i ovdje slučaj) i da ću mu onda jedino moći pokušati objasniti zašto se ne bi trebao time igrati.
    Sada ima 2,5 godine i nema načina da mu to objasnim, a nedugo je od sveki dofurao doma pušku koja mu je par dana bila najzanimljivija igračka, a meni je uredno svaki put kad bi mi rekao: mama ubio sam te, narasla kosa za par centimetara. Sveki i inima smo naime rekli da ne smatramo to primjerenim igračkama, ali kao i masu drugih stvari bio je princip dva uha: na jedno unutra, na drugo van.
    Sakrila sam je, iako mi je nebrojeno puta došlo da je bacim u smeće, samo iz razloga što znam da će je ponovno tražiti kad se sjeti i to mi je za sada jedino rješenje.
    Isto tako, znam masu njegovih vršnjaka čiji roditelji im isto tako ne kupuju takve igračke, ali su djeca negdje vidjela i zaluđena su pištoljima i puškama, pa čak kad ih i nemaju, pucaju i ubijaju prstima tako da se za sada nosim s time kao i sa svakom drugom fazom :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne ustrucavam se jasno i glasno i reci sta da se donese, pa cak narucim i konkretnu igracku.
    Zasto da ljudi kupe bezveze, a i svi su zahvalni za sugestiju.

Tako da do sada nismo dobili nista pre-lose, ako mi se nesto nije cinilo primjereno, jednostavno sam nakon njihovog odlaska pospremila na tavan.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    No, no, tko to nama malo pretjeruje?
    (ninochka )
    pa dobro...moram malo...
    Ja sam se kao malo starija curica mnogo igrala sa barbi, ali one su meni sluzile kao modeli za kreacije koje sam pravila - kakve su se haljine mogle napraviti od crnih najlonki....... (steta sto se nikad nisam razvila u tom pravcu)...
    Ali nekako, za "mala deca" mi nisu ni te sponzoruse ni puske...
    No kad bude sam zatrazio.....sumnjam da cu i ja moci dugo da odolijevam...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ali nekako, za "mala deca" mi nisu ni te sponzoruse ni puske
    Moja Lana ima 3.5 godine ni ne zna šta je puška, našla kod rođaka jednom i pita : Što je to?

Al zato barbike, princeze... tu nema greške

ona kad je ljuta ne nekog, na sestru npr. kaže joj: ti se nikad nećeš udati!!!!!!! (to je valjda najveća uvreda)

mila moja udavača

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam luda za sponzorušama, ali uopće ih ni u kojem kontekstu ne bih izjednačavala s oružjem. Bez problema bih dala kćerkici (i sinu, ali ga ne zanima ) da se igra anoreksičnim barbikama, uopće nisam rigorozna po tom pitanju.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam uvijek nastojala kupiti što edukativnije ili kreativnije igračke (jako volim igračke). Jednom dječaku za kojeg sam znala da vrijedi samom "bolba" kupila sam periskop, bio je malko maskirno obojen . I čula sam od jedne mame da joj je sin rekao kako ja i MM kupujemo uvijek najbolje igračke 8). Puške i ostale stvari na taj fazon su mi pokloni "linijom manjeg otpora" za dječake. Hajdemo malo razmisliti šta bi dijete (kojem kupujemo) u uzrastu u kojem je moglo oduševiti istinski. Puška je dobra samo nekoliko sekundi, zato što je nova. Ako je bolba u pitanju, imaju fantastične figurice šaha u obliku dvije vojske sa artiljerijom i konjima i svim ostalim cool čudima. Ne volim kupavati takve igračke, a moja curka je još mala, pa nismo imali neugodnih poklona do sad.
    Znate, kad sam birala igračke za djevojčice, koliko god su mi se činili simpatični, uvijek sam se uzdržavala od kupovine modela kučanskih aparata tipa mašine, usisavača, pegla (svojoj sam rado kupila usisavač jer joj je bio beskrajno zabavan), kontam, ako joj se sviđa neka joj kupi mama, neću ja da ispadnem da sugerišem neke stereotipe
    ninet, ista stvar sa barbikom i šivanjem (nikad nisam željela izgledati kao ona, valjda to nije jedini uzrok anoreksije kod curica), i ja nekad mislim da bi moj dream job bio da kreiram odjeću za Barbie

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam pod utjecajem jednog filma barbiki odrezala nogu...

( Igmanski marš )

iskreno ne znam što je bilo gore, pustit dijete da gleda taj film, iskasapiti za ta vremena vrlo skupu igračku...

doduše poptala sam pod utjecaj starije susjede koja nije imala barbiku pa je moja ispala žrtva...

ona me je nagovorila ,a ja sam bila egzekutor

a ta Sanda je bila baš fina i mila curica

opasnosti vrebaju odsvuda...a i meni je ovo bila dobra škola

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čak moram priznati da mi ide na živce ta silna politička korektnost s lutkama radi koje su izmislili one (meni) odvratne, žabolike Cabbage dolls s kojima bih se kao mala igrala - nikad, pa ni tad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja sam pod utjecajem jednog filma barbiki odrezala nogu...
    Di si je išla sakatiti, nesrećo, pa barbikama se bez frke dala skinuti noga. :shock:

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja se susrela i s pištoljem i s puškom i s mačem.
    i nemam ništa protiv.
    makar smo skužili kako je takve igre i igračke na fasciniraju, pa se vratila svojim plišancima i bebama kojima minja pelene jer je ona ipak "majka" s priko nekoliko dice o kojoj triba brinit. i nema vrimena za budalaštine tipa pucanja i ratovanja :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ali partizanski kirurg je odrezao Mileni Dravić nogu pilom

( a jel to bila Sutjeska ili Neretva... :? )

sad se sjećam

Sanda me je prvo nagovorila da operaciju rezanja prstiju, a sutra je na tv bila Sutjeska ili Neretva ,pa sam na istoj nozi izvela i amputaciju

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

LR, pa kaj ti nisdi gledala igmanski mars?
    tamo nisu noge rezali u kuku, nego tamo negdje ispod koljena. To nijednoj barbiki ne mozes bez nekog hladnog oruzja napraviti

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    i nemam ništa protiv.
    makar smo skužili kako je takve igre i igračke na fasciniraju, pa se vratila svojim plišancima i bebama kojima minja pelene jer je ona ipak "majka" s priko nekoliko dice o kojoj triba brinit. i nema vrimena za budalaštine tipa pucanja i ratovanja :D
    Otprilike tako i kod nas...
    Kada dodje u dodir s tima igrackama, nastojim ne raditi preveliku famu oko toga. Jer mislim da problem postaje ono oko cega radim probleme.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sad se sjećam
    pa zar nisu bati živojinoviću tada (u igmanskom marsu) odsjekli nogu ? :? bez anestezije!

forumašice, mlađe generacije, nek' preskoče ove postove.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a tek scene iz "okupacije u 26 slika" :shock:

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a kozara ?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

sad se sjećam
    pa zar nisu bati živojinoviću tada (u igmanskom marsu) odsjekli nogu ? :? bez anestezije!

Ma njima desetorici su rezali prste (I Bati) u IM - a anestezija je bila rakija i sisate bolnicarke koje su ih ljubile - kako se ne sjecate???? :D
    A Bata je Mileni otpilio nogu....ne sjecam se dobro...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da nas ne opere koji moderator ,bata živojinović je često imao mitraljez

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ra izvini za ovaj zachat - al nikad ne znas kad ti dijete moze doci pod utjecaj partizanskog filma...pa nije na odmet...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a kozara ?
    a jesmo stare......

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    i nemam ništa protiv.
    Otprilike tako i kod nas...
    Kada dodje u dodir s tima igrackama, nastojim ne raditi preveliku famu oko toga. Jer mislim da problem postaje ono oko cega radim probleme.
    ni ja kad je P. trčao s puškom po kući i ubijao sve živo i neživo nisam od toga namjerno htjela raditi galamu, ali da mi se sviđalo - nije. Znam da bi galama imala samo kontraefekt i to bi igranje dobilo čisto novu dimenziju Zato sam je samo potiho uklonila i sad nastojim da koliko god mogu ja na to utjecati, što manje dođe u doticaj s "oružjem".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ra izvini za ovaj zachat - al nikad ne znas kad ti dijete moze doci pod utjecaj partizanskog filma...pa nije na odmet...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i jednim rafalom bi pokosio cijeli svapski bataljon!!!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

svakako.
    NNNI na djelu

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    i ja sam odglumila cool facu, da mu ne bi postalo prezanimljivo zbog moje reakcije, ali da mi je bilo svejedno - i nije.
    gledam i ja klince u parkiću kako pucaju jedni u druge, ali nekako drugačiju dimenziju ima ovo - moj mali je dobio mitraljez i ponudu da upuca nekoga. ono su neki drugi klinci.

ma svejedno, eno ga mitraljez u smeću, ovaj zaboravio da je ikad i postojao. kad dođu sestrične nešto ćemo već ispričati.

i drugi put napraviti popis želja. fifi i pepa.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

no, i kako je to utjecalo na njega?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    no, i kako je to utjecalo na njega?

pa da, da se povući paralela....

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

svakako.
    NNNI na djelu
    tc tc tc
    imam i ja svoje traume od IM

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moderatorica ima sjecanja iz djetinjstva kad je u vrticu bio partizanski kutic...a na tv-u otpisani, a ja ponosno s kapom i mitraljezom na priredbi

no na temu, recimo moja je dugo imala maceve kao igracke, citaj opsesiju, ali nikako to mi nije u rangu mitraljeza...mozda ja imam problem?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj je prvo oružje i ratnike dobio od svoje dadilje , mislio je da je puška bušilica i krenuo objesit sliku. A Nindja kornjača mu je Anđelek (Michelangelo).
    Fora mu je jer vidi drugu djecu, al nema pojma kako bi se s tim igrao. Ja maknem čim ne gleda, al ne radim dramu, baš da ne postignem neki kontraefekt.
    A usisivač, kuhanje, blagajnu i slično obožava. Iako trenutno ništa ne može zasjeniti Božićnjaka, upregne konja, natovari si vreću, nabije crvenu kapicu i kaže "Nosim svojoj djeci poklone". Al ne kuži tko je sad Nikola, a tko je Mraz, a tko Božićnjak, a onda još Isusek... uf.
    Al primijetila sam i da se jako malo igra s nekim edukativnim igračkama koje sam ja s oduševljenjem kupila (npr. kocke-da ne imenujem-0 bodova, on radi kućice od stolica, deka, kutija za cipele i sl.)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam jel se kod vas u parkovima klinci stvarno igraju mitraljezima, ubijanja i rata?

ja to zapravo nikad nisam vidjela. Kod nas su uvijek u igri nekakvi macevi, stapovi, ako i bude vatrenog oruzja, borbe se uvijek vode s nekakvim cudovistima, zmajevima... nisam jos dozivjela da se igraju da covjek ubije covjeka.
    mozda sam zato tako benevolentna po tom pitanju.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne, ni kod nas nema igara gdje se ubija, ali sjećam se da sam se ja s ekipom igrala takvih igara.
    Nikada mi nije bilo na pameti da tim činom fizički nekoga likvidiram, to je više bilo takmičarskog duha, ono istrijebit ih do zadnjega pa si pobjednik, šta ja znam...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto, meni je oružje stvar kod koje se baš pitam: jesam li frikuša? Mislim, lako ti je bit slobodouman pa pustit dijete da bude kreativno, samostalno, da kaže što misli...sve ono što smatraš dobrim. Ali, ajde ti vertex budi slobodoumna pa pusti dijete da puca, kad ga toliko veseli!?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •