-
Kako pripremiti dvo i pol godišnjaka n aostanak u bolnici?
Dakle, ostanak dva-tri dana, bez mogućnosti da tata ostanem s njim (ja dojim drugo djete) i operaciju vodene kile (u Klaićevoj, ako netko ima iskustva) . Nikada se nije odvajao od nas niti negdje drugdje sam prespavao.
Molim savjete i iskustva.
-
Što je to vodena kila? Da li je to ista stvar kao bruh?
-
Slično.
Bruh je probijanje trbušne opne, a ovaj oblik vodene kile je punjenje kanala kojim se testisi spuštaju u mošnju vodom iz trbušne šupljine. Dakle, nije baš isto.
-
-
AndrejaMa, samo da pružim potporu... Ne znam može li se dijete na to uopće pripremiti. Ali bar će kratko trajati!
-
AndrejaMa
Tvoj je sinčić zaista maleni no ipak pokušaj njemu razumljivim riječnikom reći mu koliko će ostati u bolnici, da mora tamo i prespavati i nikako ne lagati ili umanjivati vrijeme koje će zaista morati tamo provesti jer se može osjećati napuštenim.
Također (iako je on zaista malen) pokušat mu u grubo objasniti što će se u bolnici događati (dijete je najviše strah neočekivanog)...
Ne znam koliko je moguće upoznati dijete s prostorom prije odlaska u bolnicu i eventualno jednom sestrom ili liječnikom koji će biti prisutni za vrijeme hospitalizacije.
U klaićevoj imaju nekoliko psihologa u psihotraumacentru no ne znam imaju li ikoga baš na pedijatriji. Ukoliko imaju bilo bi super da porazgovaraš s njim i da on sudjeluje u pripremi.
-
Mi pred 2 godine prošli isto, poslala sam ti pm, držte se i čuvajte prehlada prije operacije, kod nas bilo sve ok, samo smo jednu rundu propustili jer se razbolio (meni se čak čini kod anesteziologice u Klaićevoj koja je jako kašljala i gunđala kako su je to djeca zapljuvala
).Srećom, za odgođenu operaciju su nam još vrijedili nalazi vađenja krvi i ostaloga, da se ne maltretiramo opet, a ostalo imaš u poruci...
-
samo
malom mišiću
-
Ne možete još malo čekati?
Janu to nisu htjeli raditi prije navršene 3će godine jer je postojala mogućnost da se taj kanalić sam zatvori. On je ipak operiran sa 3 i pol godine. 6 mjeseci smo ga lagano pripremali, govorili mu što će se dogoditi i boravak je prošao bez ikakvih problema. Navečer me je slao doma i rekao da ne brinem jer on ima svoje tete koje se brinu za njega 
Kada smo išli na kontrolu bio je razočaran što nije smio opet ostati u "svom kevetiću"!
-
-
Jel postoji mogućnost da se to obavi u nekoj drugoj bolnici gdje su fleksibilniji?
Mi smo nedavno završili na Srebrnjaku, i platili smo apartman. Možda zato što je bio vikend, ali bili smo svi četvero u njemu. Preko noći smo smjeli ostati ili samo ja s njih dva, ili samo MM i sin.
U ponedjeljak se je glavna doktorica sjetila sa djeca do 6 godina ne smiju na odjel, ali tad je malcu već bilo bolje, pa nas je otpustila.
Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:53
-
Vidjela sam nekoliko slikovnica koje pomazu pripremiti dijete na bolnicu... Ne sjecam se naslova, ali ima ih vise.
Sretno
-
-
Obavezno ga pripremite, i ja sam negdje vidjela te slikovnice. Mozete se igrati operacije i bolnice sa igrackama (sve naravno s happy endom, dobrim tetama i sl.), popravljati pokvarene autice u bolnici i sl.
Ako ti ne mozes ostati uz njega, mozda bi mogao tata?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma