-
Ne znam kako bebi navuči skafander
Možda će vam se činiti blesavo, ali ja imam problem s novim skafanderom. Kupili smo skafander koji se sastoji od 2 dijela i jaknicu ne mogu nikako na nju navuči, samo jednu ruku, a druga nejde pa nejde. Skafander je naravno od krutog materijala kojeg ne mogu razvuči i ugurati drugu rukicu unutra, nego mi se čini da bi jedino uspjelo da joj istovremeno uguram obje rukice, a kako? :? MM je isto probavao, ali bez uspjeha. Bebica još nema ni 2 mjeseca pa ju nebi htjela siliti i puno navlačiti jer se ionako rasplače dok ju presvlačim.
Kak vi to uspjevate?
-
Ovo mi nikako nije jasno... da nije premali skafander? Moguće je da hlače odgovaraju, ali jakna je premala.
Mi smo sve skafandere imali jednodijelne i nije bilo nikakvih problema.
-
Osoblje foruma
moguce da je jakna mala.
bebe trebaju imati komotnu robicu da se lako mmoze obuci i da se one ugodno u njoj osjecaju i krecu, jer iako beba ima samo 2 mj. ona ipak ima i neke pokrete.
s druge strane "krutim i nasilnim" pokretima mozes ozljediti dijete, u ovom slucaju rukice.
ako ne ide lako, ja bi radje da ne ide nikako :/
-
Maloprije sam probala opet i nejde jer skvrči grčevito ruku , a kao što rekoh neću ju siliti. Nije joj premali, uzeli smo broj veći. Budem dala mami ili svekrvi da one probaju, možda njima uspije.
-
i kaj ćeš onda svaki put kad trebate van zvati mamu ili svekrvu u pomoć? Bolje bi bilo da odeš u dućan i zamjeniš za neki pametnije osmišljen model, kojeg je kreirao netko tko je hendlao malu bebu nekad u životu..
-
probaj ovako:
kad navučeš jednu ruku beni u skafander, onda drugu ruku nemoj navlačit tako da je ruka okomito na tijelo. podigni joj rukicu poviše glave i iz toga položaja probaj.
btw, moj je otac bratu s nekih 4 miseca iščašio rame jer ga je probao obuči tako da mu je ruku nekako zabacio unazad. tribam li spomenit da je to bilo prvo i zadnje njegovo oblačenje nas dice
-
moja ima 7 mjeseci i skafander je 3 broja veći, a opet se malo namučim navući na drugu rukicu. Ali je navučemo.
Tesa da li ti se na skafanderu može otkopčati nogavice do kraja?Jer na mom može pa ja prvo navučem rukave pa onda lako zakopčam noge.
-
Da ne otvaram novi topic, postavit ću ovdje pitanje vezano za skafander:
Koju veličinu skafandera kupiti za bebu staru mjesec dana?
-
ovisi koju velicinu ti beba nosi. vidila sam u ducanima da postoje skafanderi od 56 nadalje. dakle biraj.
ja bih mozda kupila 62, al ako ti je dijete veliko i vec sad nosi 62 onda ipak malo vece da ga moze nositi do veljace.
osim toga nemaju svi proizvođači iste brojeve, moras procijeniti.
-
i mene zanimaju koje veličine skafandera kupiti . Naime trebam roditi 09.02. pa me zanima da li kupiti skafander broj 56 ili 62 ? Vidjela sam jedan deblji frotirasti dvodjelni pa me zanima do kojeg mjeseca (možda travnja)dijete može nositi deblju jaknicu , a da mu ne bude prevruče .
-
različiti proizvođači, različiti brojevi :/
ako ti beba se rodi sa 54 cm kao moja, onda ti je bolje uzet broj 62. E sad h&m ima veće brojeve, chicco također.
-
-
uzela sam broj 62 , odnosno na njemu piše za 3mjeseca , iako me gospođa u dućanu pokušalvala pola sata uvijeriti kako će to za novorođenče biti preveliko i da svakako trebam uzeti najmanji broj ali nisam se dala smesti i uzela sam 62 , jer mi je logično da jaknica bude ipak malo veća s obzirom da se oblaći preko ostale robice.
-
Mi smo za novorodence imali 68, za voznju u kolicima je bio super, a da ne pricam da ga je i bilo jednostavno navuci. Taj isti 68 nosila je i sljedece zime.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma