Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: malo i nista dobivanje na tezini, beba 3 mjeseca

Datum pristupanja
    May 2007

Početno malo i nista dobivanje na tezini, beba 3 mjeseca

Evo da preselim topic sa dobnih skupina 0-1.
    Uf, sa mojom malom sami problemi sa hranjenjem.
    Da ukratko opisem situaciju. Rodjena sa 3850, sa 2 mjeseca 4550, nakon tjedan dana dobila jos 250. dosle na kontrolu prosli tjedan sa 3 mjeseca i mala je u ta tri tjedna dobila samo 350 g. Pedica se malkece zabrinula i nije ju htjela cijepiti, i rekla nam da dodjemo za tjedan dana (danas) ponovno na vaganje, i mala nije dobila niti grama. Opet dosli kod pedice na razgovor i rekla ona nama da ima gladne stolice, da spava po danu dosta jer nema snage. A inace je stvarno vesela beba, kad je budna onda je to vriska i smijanje i mahanje rucicama i nozicama, uf sve se prasi. ali mora nekoliko puta dnevno ubit oko na pola sata -sat max.
    Nakon sto je dobila onih 250 grama mala je pocela stvarno papati mrak, ali evo vec par dana ne jede nesto posebno 650 ml dnevno, prije je 750-800.
    Zabrinuta sam naravno. Sutra idemo vaditi krv i dati urin.
    Jos info, ona je iskljucivo na mom mlijeko ali na flasici. Piski, kaka, sve pet.

Eto da se jos malo pozalim, ,mala se voli izvijati na ledjima u luk, i pedica nam je rekla da to nevalja i moramo s njom vjezbati klasicne vjezbice, nista posebno. Da li ima potrebe da idemo fizijatru radi toga?

eto puno toga, znam, ali svaka informacija, zapravo iskustvo mi je dobrodoslo, prva beba i MM i ja smo zabrinuti za nasu malu princezicu.

Samo jedan update, danas smo dobili nalaze krvne slike i urina, urin uredan, a leukociti niski, pedica kaze virozica. Do kada mogu ocekivati da traje ta virozica? Mogu li joj kako pomoci,mozda sa svojom prehranom, vise bioaktiva ili nesto slicno?

Hvala

rebeka

Početno

imamo identičan problem!
    i moja princeza ima virozicu, tek trebamo dati urin na analizu.
    ima 3 mjeseca i ovaj mjesec je dobila samo 450 g. prva dva mjeseca je dobivala 1100 g.
    pedijatrica kaže da to i nije tako alarmantno, pogotovo što je ona izrazito vesela, i kao i tvoja, vriska i maše rukama i nogama po cijele dane.
    stolice su joj i dalje žute, a piški po meni i previše (što i je jedan od znakova prehladice).
    zaista me brine tako mala gramaža. nema nikakvih naznaka da je gladno dijete, dapače počela je jesti svaka 4 sata, a napominjem da je od prvog dana ona na cici ravno 5 minuta, što me uvijek jako zabrinjavalo.
    isključivo je dojena...

ono što je mene prilično šokiralo je to što mi je pedica rekla da mogu (ako želim) joj ponuditi rižine pahuljice! molim?! pa ona ima 3 mjeseca, ne dolazi u obzir! zamrzivač mi pun mojeg izdojenog...

zašto je tako malo dobila? jel moguće da je zbog viroze? pedijatrica kaže da je vjerojatno zato, ali me brine da će tako biti i za tjedan dana, kada opet idemo na vaganje...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako jako je čest taj drastično manji prirast u trećem mjesecu
    Bebe jednostavno rastu takvom dinamikom, dok su zdrave i vesele i dovoljno piške ne bih se brinula.
    (Pogotovo kod bebe koja je dobila već preko dvije kile u dva mjeseca :shock: )
    (Prerano je za bilo kakve rižine pahuljice)

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj mali je zdrav,a dobili smo 200 g s 2. na 3. mj!¨Fali nam još tjedan dana do kontrole.
    Moje mlijeko je možda preslabo....? :?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nema preslabog majčinog mlijeka 8)
    kvaka jedino može bit u tom da beba ne dobiva dovoljno zadnjeg masnog mlijeka. mlijeko se mijenja pri podoju, u početku za žeđ - vodenije, a kasnije masnije. zato se obično preporočuju cca 2podoja na istoj dojci il podoj na istoj sisi unutar 2-3, pa čak do 4sata...kako bi beba došla i do manijeg m.
    koliko je beba dobila u 1 i 2mj?
    3mj je obično unakovit po drastičnom padu...što je normalno kod dojenih beba

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam ti pisala na 0-1 pdf-u

rebeka

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    nema preslabog majčinog mlijeka 8)
    kvaka jedino može bit u tom da beba ne dobiva dovoljno zadnjeg masnog mlijeka. mlijeko se mijenja pri podoju, u početku za žeđ - vodenije, a kasnije masnije. zato se obično preporočuju cca 2podoja na istoj dojci il podoj na istoj sisi unutar 2-3, pa čak do 4sata...kako bi beba došla i do manijeg m.
    koliko je beba dobila u 1 i 2mj?
    3mj je obično unakovit po drastičnom padu...što je normalno kod dojenih beba
    tako ja princezu hranim, s obzirom na to da je na cici 5 minuta, iako si ona očito dovoljno potegne, a i LD je o.k.
    znam da dijete ne može dobivati po kilu svaki mjesec, to bi bili pravi mali bumbari, no zanima me koliko prosječno dijete dobiva nakon 3.mj? jel to još uvijek onih prosječnih 600 g?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo da se pohvalimo, malena je danas oborila rekorde sa klopom. Nakon tjedan dana dnevno po jedva 600-650ml mlijeka, danas je pojela 750ml i jos jedan obrok ju ceka oko pola 12, sto se nadamo da ce biti barem nekih 60-70ml. I dalje kise, i malo ali stvarno malo joj curi nosic, primjetila sam samo jedanput malu vodicu, kapljicu.

Trayim savjet, da li da ju toplije oblacim_ Inace je po danu u bodicu, stramplicama i carapicama (kad smo doma). I patronazna i pedica su mi rekle da je to dovoljno.
    Kako da joj pomognem da joj brze prodje ta virozica?

rebeka

Početno

drago mi je da se vratila na staro :D

moja malena je po kući u bodiću i još joj majicu obučem, štramplice i čarapice. što se virozice tiče, mislim da joj ne možeš nešto previše pomoći. kapaj joj nosić redovno (tako je meni pedijatrica preporučila) i pazi da je dobro obučena kada ste vani

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •