Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: pitanje (termin, ctg)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno pitanje (termin, ctg)

malo sam zbunjena, termin mi je 15.03., danas sam bila na regularnoj kontroli i napisao mi je doktor da je cerviks malo skracen, smeksan, za prst prohodan i glavica koja balotra iznad ulaza u malu zdjelicu.
    i narucio me na KONTROLU u radaonicu sada u subotu. (tada je bit ce dezuran)
    uglavnom, termin mi je blizu, ali ja nisam nijednom isla na ctg?! pa zar se on ne bi trebao raditi...
    i da li prema vama postoji opcija da me zadrzi u bolnici, premda nisam otvorena i u principu dolazim na kontrolu tamo?
    prva mi je beba, prva trudnoca i neznam kako pola stvari funkcionira, pa ako itko ima slicno iskustvo....hvala....

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni su ctg radili tek kad san dosla u radjaonu, ne prije.
    sretno i pripremi se ko da je to to, nikad ne znas kad ce te ostavit kad ides na preglede pred kraj.
    jesi spremila torbu?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ctg neki rade i ranije, neki ne. nema pravila, koliko ja znam. u bolnici ne moras ostati ako neces, bez obzira na otvorenost i slicno. mislim, ostani ako ti se ostaje, ali ne moras, to hocu reci. morala bi ostati iz neke sigurnosti jedino ako ti pukne vodenjak. ovo otvorenost je normalna, ako nemas trudove odi doma i cekaj da pocnu, jednom

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajme, u tome je stvar sto ni sama neznam...mislim prema svemu sto sam procitala na rodi, prema ostalima, najradije bih ja bila doma NA SIGURNOM , pa kada krene onda laganini u bolnicu...iskreno, uzasavam se ostanka tamo i cekanja tamo poroda....neznam...zbunjena sam i svi oko mene mi govore da se nemam cega bojati i bla bla bla, ali koliko god hocu bebu na ruke svoje, toliko bih mogla ja komotno jos s njom 9 mjeseci... a glede torbe, sve stvari sam kupila vise manje prema vasim savjetima, samo treba jos potrpati u torbu i to je to...ajoooooj...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I kod mene slicna situacija! Termin mi je isto 15.3. Mene je doktor narucio za ctg u cetvrtak. Dosad nisam nikad bila. Isto mi je prva trudnoca i sva sam zbunjena i uplasena. Ma LUDA!! A meni je ovako napisao, vag.glavica nisko,cerviks1/2 1 clanka,zatvoreno.
    Stalno me nesto bolucka pa ja pomislim da je to to..Sad sam bas torbu spremila. Beba super aktivna kad me bolovi uhvate. Jedno je sigurno, ne znam kad ce al hoce garant!!
    Miki2302, drz se!!!
    Ako netko zna sta znaci ovo s glavicom i dali je to ok nek pise!!
    Svima poljupcici!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve je ok dok se ti osjecas ok. nema razloga za paniku, porod je najnormalnija stvar na svijetu.

miki, nitko te ne moze prisiliti da ostanes u bolnici. odi na pregled i vrati se doma, pa kreni kad ti pocnu trudovi. bolje i njima i tebi

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mikka hvala ti, i ZNAM ja da je najnormalnija stvar na svijetu, ali ne mogu protiv sebe...i to mi je drago da kazes da me se u biti na nista ne moze prisiliti...nista, radit cu prema svom osjecaju, drugo mi ne preostaje....hvala ti!
    lelita, 15.03., ha? a slatko....drzim fige mala...nemam pojma sto nas ceka, al bit ce ok, valjda....pozitivaaaaa ljudi!
    pusa

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i da, lelita...nemam ti pojma za glavicu sto znaci....nemam pojma ni za svoju prognozu glede glavice sto znaci, tak da.... vjerojatno je nesto normalno, kako treba biti...da nije, uputili bi te...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znas li spol bebe,Miki? Ja cu rodit curicu!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nemoj se bespotrebno zamarati...
    meni je termin 19.03. i u subotu sam bila na prvom ctg-u.
    Bitno da ti osjetis svoju bebicu a svemu pstalom se prepusti i slusaj svoje tijelo

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam na ctg-u bila samo jednom u 38. tjednu, a rodila u 39.

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam jučer bila na pregledu u bolnici, termin mi je isto 15.3. i prvi put sam radila ctg ali zapravo samo zato što mi je tako na uputnicu za bolnicu napisala moja socijalna dr, obzirom da sam već duže i otvorena napisala je da mi naprave i amnioskopiju ali mi to dr nije radio

mislim da nemaš razloga za paniku, a naravno da uvijek možeš odbiti ostati u bolnici

u koju bolnicu ideš? možda se sretnemo

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i da, i meni je cerviks skraćen za pola članka i lako prohodan za prst do ovoja i glavice

uzv sam zadnji put radila prije 3 tjedna

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj savjet ti je isto da ne ostaješ u bolnici ako nemaš trudove, a vodenjak ti nije pukao. Bolje ti je da što više trudova odradiš doma, tako i ja planiram. Samo se nadam da mi vodenjak neće pomrsiti planove.

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Karin prvotno napisa
    Moj savjet ti je isto da ne ostaješ u bolnici ako nemaš trudove, a vodenjak ti nije pukao. Bolje ti je da što više trudova odradiš doma, tako i ja planiram. Samo se nadam da mi vodenjak neće pomrsiti planove.
    ovo je i moj plan i također se nadam da mi neće prvo puknuti vodenjak ili ako već i pukne da bar paralelno s tim krenu i moji jaki trudovi

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a koliko vremenski traje ctg? Sta ti nakon toga mogu reci?Doktori, jel?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ctg snimaju par minuta, mozda desetak maksimalno. na ctg-u se vide bebini otkucaji srca i na donjoj skali ako imas eventualno kakve trudove. bebin "heart rate" bi eventualno pokazao ako s bebom nesto nije u redu. normalni bebin puls je oko 140, ali poskakuje, to ce ti oni sve objasniti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jooj, dobrica si Mikka!!! h v a l a ! !

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam ovaj jedini put koji sam bila na ctg-u provela prikopcana oko 20 min.
    Mjere se otkucaji bebinog srceka i kontrakcije maternice (trudovi)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma smotalo me to s ctg-om posto znam, tj. vidim da zene pred kraj primaju na ctg, a meni je isto kao i tebi xenia soc.ginekolog napisao za jucer na uputnicu pregled + ctg, a nije mi radjen...pa mi nije bilo jasno zasto...a nisam pitala tamo, jer eto...ni sama ne znam...
    lelita, idem u petrovu, i decko je...htjela sam curicu, al ne mozes utjecati na to, decko je...ma bit ce mali zakon, samo da je beba zdrava...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo ja sam danas 38+2, termin 18.3. i isto sam bila na pregledu. Meni nije radio ni vaginalni pregled, ni cTG - samo uzv. Vjerujem da ni neće sve do 40. tjedna, ako ga dočekam. Ne brinem se. Ja ne osjećam kontrakcije, on na uzv vidi da je s bebom sve ok, i otkucaje srca (koji se mjere na CTG-u). Mislim da ne bi trebala ni ti brinuti.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam na ctg išla od 36-og tjedna, meni je to bilo super jer sam slušala otkucaje srca svoje mrvice

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu..
    Danas sam bila na ctgu, ziva se isprepadala tj oni su me isprepadali. Otkucaji srca odjedanput poceli slabit da bi aparat ukljucio alarm..sletili se oko mene..kao depresija srca bebe. Imala sam osjecaj da cu se ugusit od napada straha i panike. Okrenuli me na bok i srce normalno nastavilo kucati!!
    Toliko sam sva u strahui..Dr koji je gledao taj nalaz rekao da je to ok sve.
    Ako je jos nekom bilo ovako nek se javi!!
    Ne znam sta da mislim i kako da se smirim. Bebu osjetim iako slabo..Pomagajtee!!!Stvarno sam u komi.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

lelita, beba se mozda pomaknula i moguce da zato ctg nije biljezio otkucaje (aparat treba tocno biti namjesten) ili je majusni/na mozda spavala? (komadic cokolade ili par gutljaja coca-cole cine cuda ). Dali ti je sestra radila ctg ili ti je ga je namjestila i otisla svojim poslom?! Uvijek u ponedjeljak mozes otici do privatnog ginekologa ili sutra u bolnicu i ponoviti ctg da se uvjeris da je s vasom mrvom sve u najboljem redu. Drzi se!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sestra namjestila i ostavila me..
    Nakon okretanja na lijevi bok snimali me oko pola sata jos i srce lijepo kucalo..I sad sam osjetila svoj curetak!!
    Hvala na javljanju i utjesi!

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj lelita prvotno napisa
    Da ne otvaram novu temu..
    Danas sam bila na ctgu, ziva se isprepadala tj oni su me isprepadali. Otkucaji srca odjedanput poceli slabit da bi aparat ukljucio alarm..sletili se oko mene..kao depresija srca bebe. Imala sam osjecaj da cu se ugusit od napada straha i panike. Okrenuli me na bok i srce normalno nastavilo kucati!!
    Toliko sam sva u strahui..Dr koji je gledao taj nalaz rekao da je to ok sve.
    Ako je jos nekom bilo ovako nek se javi!!
    Ne znam sta da mislim i kako da se smirim. Bebu osjetim iako slabo..Pomagajtee!!!Stvarno sam u komi.
    Ma, nemaš se čega bojati, ja sam bila u identičnoj situaciji, zbog slabih otkucaja (tjedan dana prije poroda) čak sam morala sići s kreveta i raditi čučnjeve , a onda su me opet stavili na ctg i sve je bilo ok. I ne obraćaj previše pažnju na njihove izraze lica i komentare. Većina ih, nažalost, ne bira što će i kako će nešto reći. Kad izađeš van, odmah te zaborave, a ti si sljedećih nekoliko sati/dana u komi, a bez razloga. Moj je Ivan i inače u trbuhu bio jako miran (i nisam zbog toga baš bila presretna), ali kad je izašao na danje svjetlo - bolje da ne komentiram, 100 na sat. Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Freyja, HVALA !
    Cure, divne ste !!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

draga moja, mene su ti cak strpali u bolnicu sa 39 tjedana jer ctg, kao, "nije bio reaktivan". naravno da je bilo sve ok. zato ja mislim da je bolje sto vise izbjegavati preglede. a da nesto nije u redu, ja mislim da bi skuzila i sama. ovako se samo uspanicis bez ikakve potrebe.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Opet je!!
    Danas bila na pregledu i ctgu. Sad sam 40 tjedana po zm. Zatvorena na pregledu, kaze da mi ne moze ni plodnu vodu gledat.
    Ctg danas pokazao par trudova..
    E sad,meni je nakon pregleda vaginalnog, na to mislim poceo curkat bijeli iscjedak, rijedak a u njemu onako primjese smeckastog..
    Maloprije imala bas 2,3 jake kontrakcije dakle trudove, trajalo oko 2 min i javljalo se ubrzo jedan za drugim. Mozda 3 min razmaka. Sad se smirilo!
    Imam potrebu za praznjenjem da ne kazem kakanjem
    ajmo sad drage moje rodice, recite jel to mozda znaci da je blizu?
    A bol u ledjima onako poprilicno jaka je prisutna cijeli dan.
    Moram mjeriti trajanje trudova i razmak izmedju svakog, jel?

PISITE!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To je to. Počelo je!
    Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

E da, i razmak trudova si obavezno mjeri

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Al mene opet nista ne boli onako jako. Da vec krene!!! Mislim stalno me nesto bolucka al nista da bi upucivalo da je porod blizu.
    Krene pa stane!! Poludicu!
    Sundance..kao sto rekoh, prestalo. Il se samo smirilo?! Joj kad nista ne znas kad ti je prvi put.
    Hvala ti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Može to tako i par dana. Ali definitivno je počelo.
    Bila sam prošlu noć provela u predrađaoni. Nisu imali mjesta na odjelu pa tam stavili. Bakterija u urinu. I tako sam cijelu noć gledala i slušala kak kreću trudovi.
    Prvorotkinja došla taj dan ujutro i poslali je doma jer kao nema trudove. Došla navećer opet i opet kao ništa a nju boliu leđima. Stegne, pa ništa, pa nekad par puta jako pa opet ništa. Sve trajalo dva dana. Tada su je ostavili jer kao naručena je ujutro na inducirani porod. To je bilo oko 10h navćer. U 7 ujutro je umirala od svojih prirodnih trudova... I bila 3 prsta otvorena.
    Mislim da je rodila iza 12 h, neznam jer sam ja otišla doma oko 11h a ona je već tada bila u boksu u rađaoni.
    Sam ti lijepo budi domeka i uživkaj, i šetaj da preskoćeš te silne sate predrađaone...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj, zao mi je zbog bakterije u urinu!! Gadura jedna!
    Nadam se da nije bas neka turbo zla.
    Ako se kod mene sta pocme dogadjat, eto mene na online kuknjavu
    Dotad, ostajte mi dobro, rode drage!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ništa strašno, to mi je bila svakodnevnica u prvoj trudnoći. Sad sam sretna jer sam 30 tjedana trudna i prvi put upalica i nešto malo bakterijica.
    Ja ti držim fige da krene tvoje glasno pjevanje...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Napisah ti poruku a samo mi se pobrisalo. Sad sam ljuta
    Meni ništa strašno, studirala sam bakterije u prvoj trudnoći... To je bio užas...
    Sad mi je 30 tjedana i prva manja upalica...

Držim ti fige da što prije počne operno pjevanje

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A evo je, poruke

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lelita ova priprema za porod ti može trajati još par dana,meni je tako bilo pet dana,dok nisam ugledala svoju curku.Stalno sam imala lažne trudove,htjeli me ostaviti u rađaoni,no bila sam skroz zatvorena,i kad je krenuo porod ja mislila opet ništa jer i ti pravi trudovi su bili nepravilnih razmaka,prvo 20 min,pa 15,pa opet 20,pa na 5,pa opet 20.Cjelu noć sam hodala,i tek kad mi je otišao vodenjak u rađaonu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ctg snimaju par minuta, mozda desetak maksimalno. na ctg-u se vide bebini otkucaji srca i na donjoj skali ako imas eventualno kakve trudove. bebin "heart rate" bi eventualno pokazao ako s bebom nesto nije u redu. normalni bebin puls je oko 140, ali poskakuje, to ce ti oni sve objasniti.
    meni su ctg uvijek radili po 20 minuta i to nakon 38. tjedna svaki drugi dan

rodila sam sa 40+5 prirodno, za 4 sata se od prsta otvorila do 10 i rodila, bez neke velike frke, srećom

btw. ja sam uvijek voljela slušati dernjavu ctg-a ono kao, prvi put čujem bebicu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jenz prvotno napisa
    meni su ctg uvijek radili po 20 minuta i to nakon 38. tjedna svaki drugi dan
    ides. meni bi to bilo maltretiranje do j***. da moram svaki drugi dan lezati na onim groznim stolovima po 20 minuta mislim da bi nekog umlatila

dosta mi je bilo i da su me kad mi je prosao termin narucivali svaka 2 dana na ctg, koji je trajao upola krace

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •