Results 1 to 11 of 11

Thread: Opet imunologija help!

Default Opet imunologija help!

eto kao sto znate kod mene su NK bile uzasno povisene, nakon cega sam napravila i dosta drugih imunoloskih pretraga. nalaze dobila juce i totalno sam zbunjena. evo nalaza
    kariogrami oba partnera ok
    TORCH
    Toxoplasma Igg negativan igm negativan
    Rubela Virus IGG 41,8 IGM negativan (da li sad ovo znaci da je pozitivan ili negativan?)
    Cytomegalo Virus IGG 1:9642 IGM negativan
    Herpes Simplex IGG 1: 22218 IGM negativan (zbunjena sam ovdje, prvo navode neke brojke pod IGG a onda kaze IGM negativan) :?
    Eh, sa oviih milion ostalih nalaza vas necu muciti jer je sve u granicama osim ENA 6 profil. Evo nalaza:
    ANTI SS A 10,5 (NORMALNO DO 10)
    ANTI SS B 507,3 (NORMALNO DO 10) :shock: CURKE STA JE OVO? GLEDAJTE KOLIKO MI JE POVISENO, 50 PUTA!!!
    Sve ostalo u tom ENA 6 PROFILU u okviru granica. Ali totalno sam zbunjena ovim ANTI SS B. Da li sam konacno otkrila gdje je problem? NK su mi uzasno povisene i ove ANTI SS B.
    Please, help ako znate bilo sta. Ja sam se sad tek totalno izgubila. :?

ina33's Avatar

Pojma nemam, nakači se na topic Imunološke pretrage 2, tamo najčešće svraćaju cure koje o tome nešto znaju.

hvala ina. nadam se da ce te curke koje se razumije moci pomoci. ja sam :?

hani ja ti mogu samo reći da je TORCH u redu jer IGg samo znači da si nekada bila u kontaktu sa navedenim virusom ili da si ga preboljela, odnosno stvorila si i imaš antitijela dok bi Igm da je pozitivan ukazivao na akutnu infekciju - prema tome nalaz ti je sasvim u redu..
    žao mi je, za ovaj drugi dio pitanja jer ne znam odgovor - to nisam radila, a i ne sjećam se baš da je netko pisao....

Ant-ro antitijela nisam detaljno proucavala, no koliko znam mogu biti povecana kod automunih i reumatskih poremecaja (no kazu da jedan dio zena ima ta antitijela povecana a nema nikakve bolesti, sto i kod tebe moze biti slucaj). Nemoj se sada unaprijed zabrinjavati jer tek lijecnik s obzirom na druge nalaze (npr. LAC - lupus antikoagulant) i simptome moze tocno reci da li ta antitijela u tvom slucaju mogu smetati.

Malo sam sada progoogla, ovi izvori informacija mi se cine dobrima:
    http://www.hss.edu/professional-conditions_13432.asp
    http://rheumatology.oxfordjournals.o...t/37/7/740.pdf

(za ovaj drugi link trebas imati Acrobat reader)

Sretno

hvala zo i lilium
    lilium idem malo pogledati ove linkove. ne zabrinjava me vise nista. sada sam u fazi kada zaista zelim da saznam sta je uzrok ovoj mojoj dugogodisnjoj idiopatskoj neplodnosti, da znam protiv cega da se borim.

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by hani777
    hvala zo i lilium
    lilium idem malo pogledati ove linkove. ne zabrinjava me vise nista. sada sam u fazi kada zaista zelim da saznam sta je uzrok ovoj mojoj dugogodisnjoj idiopatskoj neplodnosti, da znam protiv cega da se borim.
    hani, super za to što se trudiš, ali neka pitanja ostaju bez odgovora, treba na kraju i krenut u neki postupak, jer ja sam tražila 7 godina, varirala terapije itd. i nisam našla, ali hvala Bogu za to vrijeme zavrtila jedno 6 transfera pa je nešto i uspjelo od toga svega. Znači, daj si vremena za dumanje o razlozima još koji mjesec, nakon toga kreni kod nekog dr-a s tim što imaš. Nema ti tu Sv. Graala, idiopatija ne znači da razlog ne postoji, nego da ga medicina ne može nać' niti tretirat. Od cijelog tog istraživanja, kao neke tretmane u Hrv. i Slo imaš 2-3 mogućnosti - pit kortikosteriod dexhametason (košta 13 kn), otić kod onih navedenih dr-a koji se tim bave (na tvom topicu sam ti ih navela), da ih doziraju i upustit se u IVF, heparin injekcije (to daju samo na SD-u i Pol. Vili eventualno), a daljnje sve je teško izvedivo i grozno košta, imaš zdravstvenih nuspojava, a nema garancije. Oću ti reć' da potraga za "istinom" ne potraje predugo, bitno ti je uhvatit i dobro ovarijsko vrijeme (do 35-te). Ajde, sretno, u manjini su MPO-ovci koji upoće prihvaćaju imunologiju, ma ne prihvaćaju, nego ono da na prvu odmah ne odmahnu rukom, i onda moraš ić u Hrv. ciljano (Bauman - SD, Pol. Vili - Radončić, Alebić s VV-a, Cito). Sad si već prikupila lijepih nalaza, kreni negdje, to bi ti bio moj savjet. Sretno !h

ina33's Avatar

I da, osnovne neke pretrage jeste zavrtili - prohodnost jajovoda ti, hormone, briseve, hormone štitnjače ti, ovulacije ti (folikulometrije), spermiogram on? Da ne lupaš po tim relativnim dubiozama, a da je osnova zaobiđena? Just checking...

ina33's Avatar

I nadam se da si već izvrtila barem 2-3 inseminacije jer prije toga ovo sve istraživat... Ali, ako se dobro sjećam jesi, i sad se spremaš na IVF. Ajde, go, go, go, više-manje napravila si sad sve, nemoj se razočarat s onim šta će se najvjerojatnije dogodit, a to da ti sva sretna i s prikupljenim pretragama dođeš čak i kod ovih sklonijih tome, a oni ti daju matičnu mliječ i kažu da je sve to ipak kontroverzno, ne zna se itd. Oću ti reć', nemoj ipak previše vremena gubit, probaj prihvatit da razlog koji put nije vidljiv (možda vam je ko i nama - moje i njegove stanice (tj. spermići i jaja) se međusobno loše oplođuju, ne zna se zašto, al' to ICSI riješi). Znači, neke stvari (uzroke neplodnosti) ni ne možeš skužit dok se ne zavrti postupak i u labu vidi u čemu je štos...

hani777 jesi bila vec sa nalazima kod doca?Sta ti je on rekao?

ina, hvala ti puno. ja se nadam da je ipak problem nesto slicno kao sto je bio kod vas i da ce to IVF sve da rijesi. ipak sam svjesna da tu nema pravila ali eto, streber kakav jesam hocu sve da odradim sto je u mojoj moci. sve osnovne pretrage smo davno zavrsili, cak i laparaskopiju u februaru ove godine i sve je 'skolski'. :? ja se strasno radujem prvom IVF-u, koji cu, nadam se aBd, odraditi u zagrebu u drugom mjesecu. :D
    ruzicasb, nisam jos isla s nlazaima kod doktora, cekam jos nalaze kardiolipina (pojma nemam sta je to), pa cu onda kada sve budem imala.