Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Matematika 5. razred i losa nastavnica

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Matematika 5. razred i losa nastavnica

Frane ide u 5. razred i ima dobre ocjene, da ne mislite da radi toga ovo pisem. Razrednica je sazvala roditeljski sastanak i iznjela molbu da upisemo djecu na repeticije iz matematike ili da sami kuci s djecom ucimo posto nastavnica to ne moze. Zena je labilnih zivaca , vec je tri puta imala slom zivaca , autoriteta nema , ne uci ih nista i predavat ce im jos jednu godinu. Dugo je vec u skoli pa joj toleriraju , ni ja ne zelim da izgubi posao , ali zelim da moje djete nesto nauci. Koji je smisao odrzavanja satova ako su svi u skoli svjesni da nikakvog napretka nema? Ima li ko pametnu ideju sto da napravimo? Prosvjetari sto vi predlazete?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uz dužno poštovanje prema nastavnici (jer posao joj je sve - samo ne lagan) - taj problem bi trebala riješiti škola.

gospođi bi možda za tih godinu dana mogli dati neki drugi posao na kojem bi dočekala mirovinu.

ja kao roditelj ne bih pristala na to.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sve je do ravnatelja.

A vi roditelji možete dići bunu, pisati na ministarstvo, zvati medije, ....mislim jako je teško pisati konkretan savjet, premalo je podataka.

Najlakše je ići linijom manjeg otpora. I čekati da žena ode u penziju.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    uz dužno poštovanje prema nastavnici (jer posao joj je sve - samo ne lagan) - taj problem bi trebala riješiti škola.

gospođi bi možda za tih godinu dana mogli dati neki drugi posao na kojem bi dočekala mirovinu.

ja kao roditelj ne bih pristala na to.
    Potpis.

Previše je takvih slučajeva. A prijedlog razrednice smatram u najmanju ruku neozbiljnim (da ne velim bezobraznim). Dva sata matematike tjedno do kraja godine na instrukcije...sat vremena neka je samo 60 kuna puta 2 puta tjedno je 120, puta n tjedana, puta n učenika.... A te novce će vam dati od plaće učiteljice koja ne radi dobro svoj posao dok sposobniji profesori svaki mjesec odlaze na biro????? Muka mi je...

Pritužba ravnatelju pa i dalje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Matematika 5. razred i losa nastavnica

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Razrednica je sazvala roditeljski sastanak i iznjela molbu da upisemo djecu na repeticije iz matematike ili da sami kuci s djecom ucimo posto nastavnica to ne moze.
    Vjerujem da razrednica ima najbolje namjere (i zapravo je u nezavidnoj situaciji) no ne mogu vjerovati da je razrednica tako nešto rekla u neformalnoj situaciji, a na roditeljskom sastanku mi je takav apel nezamisliv :shock:

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ravnatelj je rjesio problem tako sto doticna nastavnica predaje samo 5. i 6. razredima, a razrednica je tek dosla u tu skolu i ne zeli odmah stvarat probleme. Ma uzas!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ravnatelj je rjesio problem tako sto doticna nastavnica predaje samo 5. i 6. razredima, a razrednica je tek dosla u tu skolu i ne zeli odmah stvarat probleme. Ma uzas!
    A to je neka mala škola ? ili...?

Ako ti se da daj na pp

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pa problem ne stvara razrednica! Hm.... ali ga ni ne rješava na zadovoljavajući način. Ako su bar 2 peta i 2 šesta razreda to je ukupno otprilike 120-ero djece koja nemaju adekvatnu nastavu matematike 10 mjeseci. Meni je to prestrašno i nema opravdanja. Pozdrav vrlom ravnatelju.

A što se instrukcija tiče-onda je to 120x6x4x120 kn= 345.600 kn zarade na instrukcijama ako se ide 6 mjeseci tj. do kraja godine dva puta tjedno koliko ima nastavnih sati matematike. I tko bi to trebao platiti? Učiteljica? Ravnatelj? Razrednica? Ne znam što bih rekla.

A razrednicin stav "Ne bi se štela mešat' " - no comment.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa nek žena lijepo ode na bolovanje i riješena stvar, ako jo ne žele/ne mogu dati otkaz (ne znam kakva je točno situacija).
    Nezamislivo mi je da netko tako bolestan radi, tj. ne radi i na taj način zakida djecu i na par dana, a kamo li cijelu godinu.Da se radi o likovnom, ajde još nekako, ali matematika?
    Kao roditelj ne bi pristala na to, ne samo zbog toga jer dijete neće ništa naučiti nego bi me bilo i malo strah za sigurnost djeteta.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

samo da napišem da ne mogu vjerovati da ti odmah nisi stala na čelo pobune

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Direktor je odgovoran za raspodelu nastave i uopste za rad nastavnika. Prema tome, mislim da treba njemu da se zalite.

Razredni staresina niti bira nastavnike za svoje odeljenje niti je odgovoran za rad svojih kolega.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fora je u Hrvatskoj da se ravnatelj skole bira na 4 godine. Nakon toga, ako ga ne izaberu ponovo, gubi posao. I zato vecina ravnatelja tolerira kojesta od svojih zaposlenika jer je u strahu da ce ostati bez posla. To ponajvise vrijedi za starije ravnatelje i ravnateljice koji se cvrsto drze, pod svaku cijenu, da ne bi par godina pred penziju morali opet u razred, ili opet traziti posao.

Pretpostavljam da je maria zato i napisala da je sve na ravnatelju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da se sad ravnatelj bira bez da se ikog išta pita od kolektiva, no definitivno je osoba koja je odgovorna za nastavu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kako kad je vise kandidata? NIsam u toku bit ce. Od najgnjusnije price o skolstvu koju sam cula u zivotu vise ne razgovaram o tome.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bira školski odbor, valjda...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Neki dan ja pitam u trećem srednje, koja je svrha logaritama ?

oni :shock:

ja opet ,učimo zvuk pa mi trebaju logaritmi, zašto su ljudi upoterbljavali logaritme

oni

ja:

i onda se njih par sjeti i ja opet , naglo su se svi sjetili

a kolega im je super objasnio i s njima lani radio kao crv u kamenu, da to slučajno ne znam-bili smo u istoj smjeni ,mislila bih da su prošlu godinu pod matematikom bili na livadi

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znači shebat će djeci znanje koje je najbitnije!!! Govorim ti ovo kao prof. matematike u srednjoj školi:
    Znanje koje dijete dobiva u 5. i 6. raz je najbitnije, naučiti računati s razlomcima, postotcima, decimalnim i cijelim brojevima :shock: i to nek si uče sami, pa to je katastrofa!!!
    Zovi prosvjetnu inspekciju!!!
    NE SMIJE vam nitko savjetovati plaćanje instrukcija, to je isključivo roditeljeva dobra volja ili želja
    Ta osoba može biti na bolovanju do mirovine, ali nema što tražiti u učionici, a pogotovo ne među 5. i 6. razredima! Nek je stave da radi u knjižnici, ili raspored ili nešto slično, ona može čak i normu napuniti s takvim satima, pa da ne mora biti u učionici.

Ja sam šokirana! I ljuta

Zbog takvih slučajeva, onda nama ostalima koji radimo svoj posao kak treba, svi prigovaraju i misle da svi tako rade.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne poznam dovoljno ravnatelja , ali price koje kruze govore da je tu stigao po podobnosti i da ce sve napraviti ne bi li zadrzao fotelju. Od njega nikad ni za kakav problem nije bilo pomoci. Ako se u skoli sto i dogodi krivnju svali na djecu iz doma za napustenu djecu jer njih nema tko braniti. Ne zelim reci sto u stvarnosti o njemu mislim jer bi me odmah izbacili s foruma.
    Cilj mi je da ta djeca dobiju neke osnove iz matematike , da nauce nesto , a ne zelim povrjediti tu jadnu zenu . Vec sam luda od razmisljanja.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

situacija je takva - da će netko sigurno stradati. mislim da se roditelji petih i šestih razreda trebaju udružiti, jer kad jednom imaš kiks iz matematike - slijedi te čitavo vrijeme školovanja...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Frka ih je! Svi su glasni pred skolom , na razrednicu su graknuli tuta forca , ali dalje nista. Svi se boje da ce ti netko djete radi toga uzeti na zub i sto onda?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frka ih je! Svi su glasni pred skolom , na razrednicu su graknuli tuta forca , ali dalje nista. Svi se boje da ce ti netko djete radi toga uzeti na zub i sto onda?
    onda si izaberite glasnogovornika .

u mojoj školi sam to bila ja, jer sam ja jedina javno rekla da ne očekujem da će moje dijete zbog mojih komentara bit na nečijem zubu - jer ako bude - onda i ja uzimam "zubate" na svoj zub...

a obzirom da su me dobro upoznali....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

onda si izaberite glasnogovornika .

u mojoj školi sam to bila ja, jer sam ja jedina javno rekla da ne očekujem da će moje dijete zbog mojih komentara bit na nečijem zubu - jer ako bude - onda i ja uzimam "zubate" na svoj zub...

a obzirom da su me dobro upoznali....
    Sorcie za ministricu!!! :D

Šalu na stranu: sjetite se koliko je tu na forumu bilo primjera nesavjesnih nastavnika/profesora. I svi ti slučajevi se "pometu pod tepih". Ovo je alarmantno i stvarno je za inspekciju. Neznanje će se slomiti na djeci i na njihovim budućim profesorima, a rupe u znanju će ih pratiti cijeli život.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A da pomognete ženi da dostojanstveno odvali to godinu dana do mirovine? Ne znam što se sad uči u 5. i 6. razredu, ali vjerujem da nije atomska fizika i da većina roditelja može pomoći djetetu i bez instrukcija. Pa i djeca mogu tu surađivati međusobno. Malo podrške i poticaja sigurno će se vratiti na dobar način. I svi će se osjećati dobro i bez gorkog osjećaja kad sve završi.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivana2
    matematika i fizika su predmeti koji se moraju savladavati po stepenima, nije to književnost ili povijest, pa možeš preskočiti par poglavlja
    loše znanje iuz 5 i 6 razreda će im raditi probleme ostatak školovanja
    znanje matematike se nadograđuje na znanje iz prethodnog razreda

toleriranje takvog ponašanja, nije uredu
    žao mi je žene, ali djeca zaslužuju poštenog profesora
    zašto bi netko čija je karijera tek u pelenama pati nekog tko broji dane do penzije

zašto ne bi posao mogao dobiti netko mlad i spreman ulagati u znanje te dijece?
    šta će pri upisu srednje škole staviti napomenu: ma znate imali smo neispravnu profu iz matematike pa budite blagi i nemojte me odmah baciti na popravni ...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Ne znam što se sad uči u 5. i 6. razredu, ali vjerujem da nije atomska fizika i da većina roditelja može pomoći djetetu i bez instrukcija. .
    a djeca koja nemaju roditeljsku pomoć? ili čije roditelje nije briga?
    jel oni trebaju stradati što ta žena ne potraži adekvatnu pomoć
    ako nije radno sposobna neka ide na bolovanje

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ivana2 nitko nije rekao da nastavnica ima jos samo godinu do penzije. Ima ih ona malo vise .
    Ne znam sto radis , ali kad dodem u pekaru ocekujem od prodavacice da ce mi narezati pola kruha , staviti ga u vrecicu i naplatiti. Ne radim to sama iako mogu i znam. Takoder ja imam vremena i volje pokazati djetetu matematiku , ali da li cu to napraviti ispravno? Da sam profesor matematike onda bi je i predavala , nisu ti ljudi zaludu godinama isli u skolu ili mozda mislis da profesor moze biti svatko?!
    Nerazumjem sto je krivo ako zelim da moje djete dobije poduku koju zasluzuje?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, shvatila sam da ima u toj školi i djece bez roditelja. :/ Ja sam uvijek za rješenje koje nikoga ne ugrožava, ako je moguće. Možda razgovarati s tom učiteljicom, pokušati dogovoriti nekakav okvir u kojem ona može korektno odraditi svoj dio. Ova situacija je jako pogodna da djeca opravdaju svoje neučenje.
    Savjet za instrukcije mi je svakako gora stavka od živaca jer se živci mogu liječiti a svjetonazor teško.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    zašto ne bi posao mogao dobiti netko mlad i spreman ulagati u znanje te dijece?
    Danas je na naslovnici VL izašla lista zanimanja s kojima se u RH najbrže dolazi do posla. Matematičari su na 3 mjestu.
    Znam pouzdano da su na zagrebačkom PMFu u posljednjih godinu dana diplomirala svega 2 matematičara.
    Tako da nije sve niti do - toliko prozivanog - ravnatelja.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana2 nitko nije rekao da nastavnica ima jos samo godinu do penzije. Ima ih ona malo vise .
    hm... onda je 12 i 5 za reakciju, ne samo 5 do 12... :?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma ravnatelju je samo kako zadrzati fotelju , da mu se profesori i nude ne bi nista napravio.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ravnatelju je samo kako zadrzati fotelju , da mu se profesori i nude ne bi nista napravio.
    ja iz ove rečenice ne mogu zaključiti što ti misliš poduzeti po tom pitanju.

ako tip čuva fotelju - onda je najbolji put - drmanje te fotelje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kako znaš?

imaš već osobna iskustva s tim ravnateljem?ili su rekla-kazala?
    mislim da bez konkretnog razgovora s ravnateljem nećete puno poduzeti
    u mojoj se školi još nije dogodilo da je ravnateljica odbila roditelja koji je došao razgovarati/požaliti se,korektno je izlazila u susret roditeljima ,istovremeno provjeravajući utemeljenost pritužbe

tako da mislim da vam je to najbolji i najučinkovitiji put

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ako je ta profa još u sindikatu i doista ima samo godinu dana (ili nekoliko godina) do penzije,u većini škola bi ju trpili do kraja.
    U kolektivnom ugovoru stoji da se ne može dati otkaz osobi s više od 25 godina radnog staža bez predhodne suglasnosti sa sindikatom,a sindikat u pravilu uvijek štiti svoje članove.
    I mi imamo nekoliko slučajeva: alkoholičar koji predaje ETIKU!
    te nekoliko zgubidana koji izbjegavaju nastavu u širokom luku i sl.

Da sam ja roditelj-podigla bih glas.Škola nije niti socijalna ustanova,niti
    čekaonica penzije.Nastavnici su tu da uče djecu,a nisu djeca tu da bi netko imao redovita primanja(kakva god ona bila,naime i sama sam profa).

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja majka upravo odlazi u zasluženu mirovinu, nakon četrdeset punih godina predavanja matematike.
    Znam da joj je u posljednjih nekoliko godina bilo teško, godine čine svoje, ali je stalno ponavljala da mora biti na visini zadatka do zadnjeg dana, jer su djeca to zaslužila, ova danas jednako kao i ona pred četrdeset godina kada je puna entuzijazma prvi puta ušla u učionicu.

Ljudski je suosjećati sa osobom koja ima psihičkih problema, ali je činjenica da djeca zbog toga ne smiju ispaštati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

piplica

i za tvoju mamu

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zadnji susret s ravnateljem skole: Poslao je cistacicu da me izbaci iz skole dok sam pred vratima razreda cekala Franinu razrednicu koja je zamolila da je bas tu pricekam dok odnese nesto kolegici u susjednu ucionu. Posla sam vani zbog jadne cistacice koja se crvenila samo tako i razrednice koja je poludila kad je cula sto se dogodilo.
    Soci mislim pisati ministarstvu .
    Piplica tvojoj mami!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A s tom učiteljicom ste razgovarali? Što ona kaže na vaše primjedbe?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zadnji susret s ravnateljem skole: Poslao je cistacicu da me izbaci iz skole dok sam pred vratima razreda cekala Franinu razrednicu koja je zamolila da je bas tu pricekam dok odnese nesto kolegici u susjednu ucionu. Posla sam vani zbog jadne cistacice koja se crvenila samo tako i razrednice koja je poludila kad je cula sto se dogodilo.
    ovo zaista zvuči diktatorski. :/
    ali svejedno,prva osoba kojoj se morate obratiti u vezi ovog problema je baš taj ravnatelj.
    ako vam ne izađe u susret onda zovite prosvjetnu inspekciju,koja i postoji radi takvih slučajeva

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Piplica tvojoj mami!
    Ne mogu vjerovati!!! :shock:

Mislim da bi trebala možda pozvati i medije da naprave neku reportažu. Takvi se obično boje medija.

Piplica tvojoj mami!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Piplica tvojoj mami!
    ne znam zašto si izašla iz škole!?

ja bih gospođi lijepo rekla da ako ravnatelj nešto želi od mene - očekujem da mi to sam kaže. pa bih dotičnom poručila (kao što je i on tebi nešto poručio) da me sam dođe izbaciti iz škole.

i jedva bih čekala da to dođe napraviti

osim što si napisala da misliš pisati ministarstvu, da li si i pisala?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Izasla jer mi jadna cistacica nista nije skrivila , a ona bi imala problema s ravnateljem.
    Pisala , ali nisam poslala. Dala sam frendici da prepravi , pa nece ici prije ponediljka.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izasla jer mi jadna cistacica nista nije skrivila , a ona bi imala problema s ravnateljem.
    u tom slučaju bih ja otišla do njegove kancelarije. NEMA ŠANSI da bih izašla iz škole.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Slusaj , za mene kazu da bi se i s Bogom posvadila kad mislim da sam u pravu , uz to sam tipicna dalmatinka, temperamentna , glasna i kad sam ljuta psujem ko kocijas! Ali naucila sam da je pametnije ici doma prespavat jer bi u ovom slucaju stradali cistacica i moj sin sto ne bi bilo u redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •