Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: ne spava danju :/

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno ne spava danju :/

Od kada je dobio brata, Vito nespava danju, a Jan ima već 6 tjedana. Do Janovog rođenja Vito se uspavljivao na cici, a kako je samoinicijativno prestao cicati dolaskom brata i mene iz bolnice (nije mu se svidio promjena u okusu mlijeka), promijenio se i ritual zaspivanja. Sada, naime, Vito zaspe tako da mi čupka kosu pola sata do sat (ništa me ne pitajte ), i to isključivo naveče, a danju nije dovoljno umoran (valjda) da bi zaspao na taj način (a na druge načine neće). Zbog nespavanja danju postao je nervozniji, a ja ne znam kako da mu pomognem (i ne znam koliko je uopće zdravo da dijete od 2 i pol godine ne spava danju, navečer zaspe oko 9 i pol, nekad i kasnije, i budi se oko 8 i pol) :/

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Sori na pravopisnim greškama, pišem prebrzo...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nama je pomoglo uvođenje veeelikog bijelog mede. grlio ga je i pričao mu i zaspao. još bi me nekad zvao da legnem s njima ali ako ne bih mogla rekla bih mu da je Hoki (medo) tu i da on već spava. danas zaspe sam, bez ičega. čak se samovoljno iselio iz velikog kreveta.
    sve će ti to doći na svoje, samo treba vremena za promjenu. do sada se uspavljivao tako a sada treba naći drugi ritual.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I moj je prestao spavati danju kad je prije cca 2 mjeseca prestao dojiti :/
    Ispravka, prestao je spavati danju samo kad je sa mnom. Kad ga čuva čuvalica, baka ili je u vrtiću, spava najnormalnije. Obično čak i sam traži da ide spavati.
    Ja sam sad bila 2 tjedna s njim doma (jer je operirao treći krajnik) i spavao je samo tako da izađemo van s kolicima i on u njima zaspi. Umotam ga u deku, pa pola sata po kvartu, a kad mi se čini da bi se mogao smrznuti, njega skup s kolicima bih odteglila gore u stan. No ova metoda tebi s malim bebačem ne bi igrala.
    U petak mi je zaspao tako da sam ga držala i telefonirala dosta dugo, valjda je od monotonije zaspao.
    Nadam se da će vam se (i nama) stanje normalizirati!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni se cini da je on premali da bi potpuno izbacio popodnevno spavanje...kako to da onda ide tako kasno navecer u krevet, sta ne bude umoran i cendrav? Bilo bi za ocekivati da ce spadat s nogu od umora puuuno ranije...jesi li ga probala stavljati ranije spavati? Onda bi se ranije i probudio, pa bi mozda mogao bit umoran i odspavat malo popodne.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi je pre dva meseca izbacio dnevno spavanje.
    Neko vreme je bio nervozan popodne, ali je ubrzo prestalo.
    Nije da sam to zelela, ali on bi spavao nocu samo 7-8 sati ako bi po danu zaspao pa makar i na 15 minuta.
    A on jos uvek sisa.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E da, svaki 4-5. dan zaspi popodne, ali uvek moze to da preskoci.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Naši pokušaji da Vito zaspi ranije se svode na neuspjele odlaske u krevet kada legnemo skupa i za minutu se on digne i umirući od smijeha otrči u dnevni jer me opet zeznuo
    Vito je sad u totalno prestrašnoj inatljivo-nemogućoj fazi pa je stalno nervozan, ali mislim da je sve manje nervozan zbog popodnevnog nespavanja, valjda se već priviknuo. Mene brine što mislim da nije baš zdravo da tako malo spava

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i moj ivan je počeo štrajkati kad je doma, u vrtiću nema problema
    a prije nije bilo nikakvih problema za spavanje, zaspao bi sam a ako mu se nije spavalo on bi ležao sat i pol u krevetu i igrao se pričao ili pjevao

sada izvodi sve moguće samo da ne spava i isto bude nervozan dok dočeka večernji spavanac
    sada imamo novi aranžman koji mi isprva nije bio prihvatljiv no opet kada sam odvagnula bolje i to nego nervozno diejte

dopustila sam mu da u boravak donese svoju dekicu i jastuk i da pogleda crtić, zaspi začas jer je umoran
    evo danas je odspavao 2 sata

jedan dan sam se navlačila s njim i lucijom na rukama sat vremna kako bih ga spremila u njegov krevet i sobu na spavanje, iživcirala sam i sebe i njega, on je plakao a ja bila nervozna a ni luce nije bila baš najbolje volje
    ovo mi se čini kao puno bolji scenarij

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kod nas je isto kao kod kli_kli.
    Ako po danu odspava navečer duugo ne može zaspati. Nije problem u tome kad mi njega "stavljamo" spavati, on leži i više od sat vremena, počne se vrtiti, gleda oko sebe po polumračnoj prostoriji, jednostavno ne može zaspati jer mu se ne spava. Onda završi tako da zaspi oko 23-pol noći, što je stvarno prekasno. I problem je ako spava po danu onda se noću budi bezbroj puta i teško ponovo zaspi.
    Još uvijek se danju znamo odmoriti on i ja. Ležimo i kunjamo, ponekad zaspi ako je jako umoran, ali ga ja više ne forsiram.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno spavanje po danu

Evo čini mi se da i mi prestajemo spvati po danu s 2 i pol godine. Po noći zato spavamo oko 11 h u komadu. Kako imam i osmomjesečnu bebu tako mi je teško uskladiti vremena spavanja. Činilo mi se da cijeli dan nekoga uspavljujem, a to traje i traje i svi naši problemi i nervoze su bili vezani uz uspavljivanje. Sad su se smanjili jer je navečer umornija pa brže zaspi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja H je pocela postepeno izbacivati dnevno spavanje sa nekih 2 g i 9 mj. Jedan dan bi spavala popodne, drugi ne. Sada, sa 2g i 11mj, npr. od 7 dana u tjednu, spava 2, a 5 ne.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja Lana ima 3.5 godine i prije mjesec dana je izbacila dnevno spavanje. U vrtiću, naravno, spava svaki dan bez problema.
    Ja i dalje mislim da njoj treba dnevni odmor jer postane malo razdražljiva, ali neću je forsirati.
    Navečer ne može izdržati dulje od pola 8, 8. Čudno mi je da tvoj izdrži! Ali. opet, to sa spavanjem je doista individualno, netko spava više, netko manje.
    Znam da ima djece koj su s 2 godine izbacila dnevno spavanje.
    Nisam shvatila, jesi li ga pokušala staviti na spavanje ranije navečer. Moje cure kad prođe 20 h a da nisu legle, podivljaju i onda mogu biti budne i do 23 h.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno poslijepodnevno spavanje

ispravljam ranije napisano; u komadu noćno spavanje 12-13 h

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •