-
Svinjski but
Kako ga ispeći u komadu da meso bude ukusno i da ostane sočno? Ima li netko kakav recept?
-
Nabodi ga štapićima češnjaka u pravilnim redovima. Natrljaj solju. Pospi kimom. Pusti ga preko noći u frižideru.
Drugi dan ga stavi u protvan, podlij vodom i daj malo ulja. Prekrij but folijom. Peci na 180 koliko treba - ja pečem sat/kg. Zadnjih pol sata do četrdeset minuta makni foliju i pusti da se zapeče (220 ili i više).
Ja uz to radim pire krumpir koji svatko po volji podlije sokom od pečenja, a kao salatu serviram rezano kiselo zelje.
Odlično je.
-
Osoblje foruma
ja podlijevam vinom.
prvih 15 minuta stavim na jaku vatru da uhvati koricu, a tekućina ostane unutra.
onda prekrijem folijom i pečem na 150.
zadnjih desetak minuta skinem foliju i "nahajcam".
stavljam ružmarin i lovorov list.
ne pravim prilog, to mi previše
(svoje prvo pečenje sam radila prema ovome, ovo sa limunom je odlično):
www.gurmatoteca.com
SVINJSKO PEČENJE S RUŽMARINOM
SASTOJCI:
1 kg svinjskog karea
sol, papar kadulja
ružmarin
8 dag ulja ili masti
limunov sok
PRIPREMA:
Svinjski kare posolite, popaprite, natrljajte razmrvljenim lišćem kadulje, obložite listićima ružmarina, pa na kraju nakapajte limunovim sokom. U tepsiji dobro ugrijte ulje, stavite kare i prelijte ga vrućom masnoćom. Pecite na temperaturi od oko 220°C i to 2—2 1/2 sata. Za vrijeme pečenja kare najprije prelijte umakom iz tepsije pa dolijte oko pola čaše tople vode. To ponavljajte češće za vrijeme pečenja, kako bi meso bilo što sočnije.
Poslužiti možete s pire-krumpirom, pirjanom mrkvicom, graškom ili drugim povrćem po vlastitom izboru.
NAPOMENA:
Za ovakvo pečenje najbolji je dio karea koji je bliže butu, a ne vratu, to jest tzv. bijeli kare.
-
nasjeckam češnjak,špek i peršin,dodam limunovog soka i posolim.
u mesu izbušim 10ak rupica i taj nadjev uguram unutra.
pečem poklopljeno te pred kraj skinem poklopac da se dobro zapeče
uz to mlinci ili pečeni krumpir
-
Aha, puno dobrih savjeta :D . Probat ćemo! Onako kako sam ja radila - samo staviti u protvan nasoljeno i nauljeno i pečeno bez folije - to ima dobar okus samo kad se radi o masnom svinjskom mesu. But je ipak nešto drugo.
Hvala cure!
-
trebam recept za rezani kare, jel bi ovo od apricot moglo i u toj verziji( osim kaj se manje peče)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma