Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Svinjski but

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    karlovac
    Postovi
    1,756

    Početno Svinjski but

    Kako ga ispeći u komadu da meso bude ukusno i da ostane sočno? Ima li netko kakav recept?

  2. #2
    chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    980

    Početno

    Nabodi ga štapićima češnjaka u pravilnim redovima. Natrljaj solju. Pospi kimom. Pusti ga preko noći u frižideru.

    Drugi dan ga stavi u protvan, podlij vodom i daj malo ulja. Prekrij but folijom. Peci na 180 koliko treba - ja pečem sat/kg. Zadnjih pol sata do četrdeset minuta makni foliju i pusti da se zapeče (220 ili i više).

    Ja uz to radim pire krumpir koji svatko po volji podlije sokom od pečenja, a kao salatu serviram rezano kiselo zelje.

    Odlično je.

  3. #3
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja podlijevam vinom.
    prvih 15 minuta stavim na jaku vatru da uhvati koricu, a tekućina ostane unutra.
    onda prekrijem folijom i pečem na 150.
    zadnjih desetak minuta skinem foliju i "nahajcam".

    stavljam ružmarin i lovorov list.

    ne pravim prilog, to mi previše

    (svoje prvo pečenje sam radila prema ovome, ovo sa limunom je odlično):

    www.gurmatoteca.com

    SVINJSKO PEČENJE S RUŽMARINOM

    SASTOJCI:

    1 kg svinjskog karea
    sol, papar kadulja
    ružmarin
    8 dag ulja ili masti
    limunov sok

    PRIPREMA:

    Svinjski kare posolite, popaprite, natrljajte razmrvljenim lišćem kadulje, obložite listićima ružmarina, pa na kraju nakapajte limunovim sokom. U tepsiji dobro ugrijte ulje, stavite kare i prelijte ga vrućom masnoćom. Pecite na temperaturi od oko 220°C i to 2—2 1/2 sata. Za vrijeme pečenja kare najprije prelijte umakom iz tepsije pa dolijte oko pola čaše tople vode. To ponavljajte češće za vrijeme pečenja, kako bi meso bilo što sočnije.

    Poslužiti možete s pire-krumpirom, pirjanom mrkvicom, graškom ili drugim povrćem po vlastitom izboru.

    NAPOMENA:

    Za ovakvo pečenje najbolji je dio karea koji je bliže butu, a ne vratu, to jest tzv. bijeli kare.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    nasjeckam češnjak,špek i peršin,dodam limunovog soka i posolim.

    u mesu izbušim 10ak rupica i taj nadjev uguram unutra.

    pečem poklopljeno te pred kraj skinem poklopac da se dobro zapeče



    uz to mlinci ili pečeni krumpir

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    karlovac
    Postovi
    1,756

    Početno

    Aha, puno dobrih savjeta :D . Probat ćemo! Onako kako sam ja radila - samo staviti u protvan nasoljeno i nauljeno i pečeno bez folije - to ima dobar okus samo kad se radi o masnom svinjskom mesu. But je ipak nešto drugo.
    Hvala cure!

  6. #6
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,152

    Početno

    trebam recept za rezani kare, jel bi ovo od apricot moglo i u toj verziji( osim kaj se manje peče)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •