Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: što ako se dogodi fizička ozljeda djetetu u vrtiću

DAVORKA IVANA ŽNIDARIĆ

Početno što ako se dogodi fizička ozljeda djetetu u vrtiću

MOJE DJETE IMA 30 MJESECI I POHAĐA JASLICE. DANAS JE PAO U JASLICAMA I TIME MU SE IZBIO ZUB. OBJE TETE SU BILE U PRISUSTVU A ON JE OTIŠAO U DRUGU SOBU I TAMO SE OZLIJEDIO. MENE ZANIMA DA LI IMA MOJE DIJETE KAKVO PRAVO ZAŠTITE U VRTIĆU S TIME DA SE TO VEĆ JEDNOM DOGODILO SAMO NA DRUGOM ZUBU ALI TOM PRILIKOM GA NIJE IZBIO NEGO MU JE BILA RASJEČENA USNICA. NO MEĐUTIM TAJ ZUB MU JE POČEO CRNJETI. I ZANIMA ME DA LI TETA U VRTIĆU IMA PRAVO UZIMATI MOJEM DJETETU DUDU TAKO DA SE ON TE DUDE NEMOŽE ZASITITI KAD SE VRATI KUĆI IZ VRTIĆA.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idemo od nazad..
    1. vjerujem da dijete ima dudu u jaslicama, to sto se ne moze nje zasititi kad dodje kuci ne znaci da je nije nadudao u vrticu, nema dijete neku normu dudanja pa da se to vrijeme prelijeva. ponasanje dj. se mijenja polaskom u jaslice zato sto je to ogromna promjena za dijete
    2. ozljeda dijeteta je nesto grozno, grozno je zbog djeteta, zbog rod. a vjeruj da je to najstresniji dogadjaj i za tete - zao mi je zubica i da nisam na svoje oci vidjela kako taj zubic moze izletiti, ne bih vjerovala veca je vjerojatnost da se ozljeda desi kad nema teta u blizini (mada bi one uvijek trebale bas tu malu dj. imati na oku) ali moje je iskustvo da se najvece ozljede dese bas kad najvise pazis (murphy valjda) - ono sto vi sad mozete kao rod. je obratiti se u tajnistvo i zatraziti odstetu, vrtici su osigurani po osnovi nanosenja stete trecoj osobi (to je u ovcom sl. dijete-korisnik). tajnica/tajnik ce vas uputiti u proceduru.
    3. velika slova se na forumima i int. komunikaciji smatraju vikanjem, pa te molim da to uvazis

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo imali istu situaciju u jaslicama. Djeca su osigurana i moraš vidjeti kakva je procedura. Mi smo nosili nalaz zubara i list sa hitne (dva punta na bradi). Iznos koji smo dobili je jadan, oko 300-400 kn, ne sjećam se točno. To su mliječni zubići i oni to ne smatraju trajnom štetom (kao, ionako će ispasti). U tih parsto kuna je i duševna bol djeteta. Ako je roditelj koristio bolovanje, ima pravo dobiti odštetu i za te dane.

DAVORKA IVANA ŽNIDARIĆ

Početno

Ali moje dijete u vrtiću nema dudu jer mu ju teta uzme odmah kad on uđe u sobu.
    Hvala na odgovorima.[/quote]

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odnos vas i tete je specifican odnos koji vise ovisi o osobama nego o pravilima, ono sto je u najboljem interesu vaseg djeteta je da sjednente s njegovim odg. i razgovarate i rijesite sve nedoumice, pa i pitanje dude

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •