Baš sam mislila otvoriti ovu temu. Već se 2 mjeeca borim sa time. Naime, zamjenik direktora firme u kojoj radim je bio (kažem BIO) naš kućni prijatelj.
Čim sam prešla raditi kod njega, počeo je sa nebuloznim pričama kako ga privlačim, kako mu 'stoji' dok me gleda', kako hoće poljubiti moja lijepa usta i (oprostite na izravnosti)...da bi to nakon 2 tjedna prešlo u fizičko - hvatao me za pozadinu, šlatao po nogama, grlio bez moje volje dok sam se ja odgurivala od njega, čak me jednom poljubio protiv moje volje. To je sve radio promišljeno i pazio da ga nitko ne vidi (ili u konferencijskoj sali ili kad se na trenutak našao sam samnom). Dok je još sve bilo verbalno, ja sam to prihvatila kao malo žešću šalu i sve odbacivala kroz smijeh. Zatim kad je prešlo na fizičko, odmicala sam njegove ruke i rekla da se drži dalje od mene, micala sam se dalje od njega, udarila ga čak nekoliko puta, ali nije bilo koristi. Išeo je tako daleko da je mojem suprugu pričao jednu priču, meni drugu i skoro nas rastavio - dobro ste pročitali, bili smo na rubu rastave (srce mei se para kad se toga sjetim). Pričao mi je kako će on meni kupiti stan, auto.... O mojem suprugu izmišljao priče (u koje sam djelomično povjerovala jer smo prolazili kroz bračnu krizu pa se sve poklopilo, a on je više pričao sa MM nego ja u to vrijeme). Pred 4 dana sam ja nešto izrekla u svađi što je MM upalilo lampicu i shvatio cijelu igru onog smeća od čovjeka. Kad smo nakon višesatnog razgovora shvatili što nam je čovjek radio poludjeli smo. Stvar je u tome šo je tada počeo tvrditi da nije meni rekao neke stvari koje jest i obratno sa MM. Stvar je u tome što MM nisam rekla za seksualno zlostavljanje jer me bilo sram i, poznavajući ga, reći će zašto mu to nisam odmah rekla čim je počelo, a ja sam mislila da će to prestati i da će čovjek shvatiti da od nas neće biti ništa. Mislila sam da se s time mogu nositi, dok, sada MM to može shvatiti na drugi način - da sam možda to tolerirala iz x razloga i da sam ovo smeće štitila, a ja sam samo htjela sama se boriti protiv toga i mir na poslu.
Ne znam kakve su mi šanse kao protiv njega podignem tužbu pošto se sve odigravalo u 4 oka pa bi moglo ispasti rekla-kazala iako imam sve simptome PTS-a (znojenje dlanova, hladan znoj, nervoza, nesanica, dekoncentracija, slab apetit i kolesterol 7). Ne znam da li da kažem MM za fizički mobbing? Danas sam javila da ne dolazim na posao jer se jednostavno ne mogu suočiti sa nikim tamo, a od sutra razmišljam podignuti bolovanje. Koja su mi prava što se plaće tiče? Koliko je max bolovanja što ga mogu dobiti?