Iskreno se nadam da će nam netko pomoć, ili javiti si se s svojim iskustvom.
Koliko ja znam zakona o tome nema, ili se varam?
Ako si i u sindikatu, mislim da njihov advokat neće zbog toga dizati tužbu?
To nije teško dokazivo, ako postoji još radnika koji su svjedoci, ali te se radnike ucjenjuje otkazima.

Ja sam primljenja za stalno, zato moja šefica radi pritisak da dam otkaz tj. provocira, ponižava, mješa se u privatni život mene, mojih roditelja, sestre.... zabranjuje radnicama da komuniciraju s mnom, postavlja crtu, na podu koju ne smijem preći, ne da godišnji.......a drugima koji su tu par mjeseci, daje sve da bi između nas napravila jaz, da se svađamo, ja obavljam sve njihove poslove, one su stalno na pauzi, radim desetoduplo,a one ništa, ali ja ne valjam, problem je što nitko od nas radnica nije glup i mi se zbog toga ne svađamo, jer znamo što j šeficin cilj,;užasna radna atmosfera, mislim da to govore sve o njoj kao šefici.
JOš jedan njen problem je što ja najbolje poznajem posao i svoj i njen, naime tu radim 7,5g, pa me se boji :D , ustvari voli pametkovat a meni to ne može, a ja kada sam u pravu ne ostajem joj dužna, pa mi je po odvjetnici počela slati opomene pred otkaz iz neimenovanih razloga.
To šalje preporučeno, a ja to ne preuzimam i ne potpisujem.
Vidjela sam ovdje svašta, roditelja koji su je došli tuć :shock: , kupaca koji su je htjeli tuč, koji joj šalju policiju..............ma....

S druge strane te cure su isto žrtve mobbinga, ne smiju samnom pričat, teško im je jer vide koliko radim, imaju doma djecu i postanari su, potpisuju ugovor svaka tri mjeseca, pa se šefica osjeća kao upravljaćica njihovih sudbina i konstantno im prijeti otkazom, radom ne plačenim po cijele dane.........

Tužilo se nju više puta, ali toliko rupa u Hrvatskom zakonu, da i kada odluka suda ne bi bila u njenu korist - ona bi se pobrinula da ona to bude Ne bi o njoj, jer nije zavrijedila, čak ni da je blatim, jer ona prvo nije čovjek. ( za svoju jedinu kćer koja je obolila od raka dojke, i kojoj je bila potrebna pomoć oko 4 djece, jer je išla na operaciju rekla je : TKO JOJ JE KRIV, ŠTO IH JE TOLIKO NARODILA, JA NEMAM VREMENA JOJ POMAGAT, NEKA JOJ POMOGNE SVEKRVA, JA SAM POSLOVNA :shock: ŽENA ) ona na poslu ništa ne radi osim što po cijeli dan igra poker na kompjuteru

Ne bih više odmah mi se diže tlak.....skoro sam se skroz oporavila otkad sam na porodiljnom.
Počela sam spavat, što je prije bilo nemoguće, nisam živčana, nisam više u depresiji, nemam napadaje tjeskobe, želje da je doslovno ubijem :shock:

Jednog dana mislim o tome napisati knjigu, vjerujem da bi ljudi mislila da to ne može biti istiniti događaj i da je sve izmišljeno koliko je gnjusno

Ako postoji mogućnost zamolila bih administratoricu da staviti anketu s pitanjem:jeste li bili žrtva mobbinga, bila bih vam zahvalna, jer ja sam smotana, pa sam brzopleto ovo poslala, i već je bilo kasno da stavim anketu.