Crna kronika
Direktor Gramata silovao čistačicu
Piše: Ž. Petrušić i M. Klanac
Foto: Igor Nobilo
--------------------------------------------------------------------------------
ZAGREB - Protiv direktora trgovačkog centra Gramat Josipa Golubara (52) na zagrebačkom Županijskom sudu otvorena je istraga zbog sumnje da je silovao čistačicu u upravnoj zgradi njegova poduzeća.
Prema navodima Tužiteljstva, Golubar je od ožujka do prosinca prošle godine učestalo seksualno zlostavljao čistačicu koristeći pritom svoju direktorsku poziciju. Često ju je salijetao, hvatao za stražnjicu, ljubio je po tijelu i govorio joj, između ostaloga, kako je on direktor i kako sve mora biti po njegovom.
Također ju je ismijavao govoreći da je ona obična čistačica te da će ju muž ubiti ako dozna za njih. Čak joj je nudio novac da mu bude ljubavnica. Osim stalnog maltretiranja, natjerao ju je i da ga oralno zadovolji, a ona je na kraju, ne mogavši to više izdržati, dala otkaz.
Direktora Gramata sada očekuje kazneni postupak i istraga. Inače, tvrtka Gramat, kojoj je Golubar vlasnik i direktor, ima razgranatu djelatnost prodaje građevinskog materijala u vlastitim i tuđim robnim centrima.
Tvrtka se bavi i nekretninama, inženjeringom, izradom namještaja po mjeri, a sjedište joj je na zagrebačkoj Radničkoj cesti. U jednoj je anketi smješten na 251. poziciju od 800 najmoćnijih Hrvata. Josip Golubar vlasnik je i direktor lanca robnih centara.
KOMENTARI Komentiraj
| kumek | 19.12.2007 22:24:16
Poznajem gospodina Golubara osobno već niz godina i ovo što čitam je najobičnija glupost. Žalosno je samo što je čovjek optužen, ime mu se našlo okaljano, a kada ga jednog dana sud oslobodi svake krivnje, u što uopće ne sumnjam, nitko to neće registrirati. Nije mi jasno kako Jutarnji može objaviti ime čovjeka koji je optužen, a nije mu dokazana krivnja.
Nebuloza, ako toliko | milan_ 1 | 19.12.2007 21:39:32
voli sex. moze si ga priustiti do iznemoglosti za male nofce, a bogami bi neke dozivjele koitisticno stanje samo na pomisao da spavaju sa tako bogatim covjekom! Ima toga u Zagrebu koliko zelis. Ako je to i istina tada nije k nicemu i ne vjerujem da je financijski mogao da dogura tako visoko na ljestvici uspijesnih privrednika Hrvatske.
Gramatovci | elvlajson | 19.12.2007 10:00:02
priča se da je baba bezuba....koja mu je to fora...pa bar love ima....
| sipowitz | 19.12.2007 07:47:02
mora da si i ti bio jedan od golubarovih "voditeljčića" .... kognitivne mogućnosti ... za usrat se ...
| MRxy | 18.12.2007 23:59:38
ma kakav otkazni rok od tri mjeseca? širiš dezinformacije. radnik ima pravnu obvezu odrađivati otkazni rok maksimalno od mjesec dana (uz neko obrazloženje). moj otkazni rok je bio mjesec dana i nije bilo ekstra pitanja, a radio sam jedan od ključnih poslova. bianco mjenica bez mjeničnog očitovanja ovjerenog kod javnog bilježnika ne znači ništa. disciplina se kod čovjeka ne postiže samo "mrkvom", pa naravno da su prisutne i nepopularne mjere i to, naravno, za ekstremne slučajeve. zamisli da si vlasnik firme i da imaš radnika kojeg plaćaš od svojih investicija koje si prije toga zaradio na vlastitoj koži. što ćeš mu ućiniti kad se zalijeni i počne zabušavati? u Hrv. je jako malo poslodavaca u odnosu na posloprimce, te se malo tko od potonjih može zamisliti u toj poziciji i naravno da neshvaćanje uzrokuje kritiku. kad kažem da čovjek spada u top 1% menadžmenta pričam o njegovim kognitivnim mogućnosotima - čovjek praktički sam vodi firmu od 400 ljudi i to uspješno. slažem se da se investiranje u kadrove uvijek isplati, no sa zadrškom, a treba preživjeti do pojave efekta dok konkurencija jede malu djecu... pretpostaljam da je sipowitz vlasnik svoje firme koja je vrlo uspješna jer mu je sve tako jednostavno i lako za napraviti. glavno pitanje u vezi kadrova: gdje završava najbolji kadar? - u najboljim firmama, tj. onima koje imaju najveću dobit, a u skladu s tim i plaće i ostale blagodati da ih zadrže. i ne možeš spriječiti dobrog radnka da ode ukoliko nisi jedan od takvih. zar je netko škrt kad ne želi kupiti novu sttvar jer je ne koristi? da, fakat poznajemo dva različita čovjeka. da se vratimo temi - zar mislite da ne postoje lešinari(ke) kojima je palo na pamet da bi mogli "izmusti" novce ucjenama? a ovo naš shit senzacionalističko novinarstvo kojem je jedini cilj vlastiti opstanak, a ne sama funkcija novinarstva - informiranje - započinje ovakav članak jednom čistom laži odmah u naslovu. da sam ja na mjestu navedenog čovjeka tražio bih pravno moralnu naknadu od ovog lista, jer je šteta ugledu nanesena isključivo člankom, tj. samim naslovom, koji i jedini ostaje zapamčen, a ne insinuacijama na dijelo, kako stoji u članku.
Kompletna rasprava o temi na forumu