Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Pokloni liječnicima?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Pokloni liječnicima?

Da li poklanjate nešto liječnicima i/ili sestrama i što?
    Ne mislim na krupne poklone i novac, jer mi je to nekako protivno zdravoj pameti, nego na sitne poklone pažnje npr. što pokloniti pedijatrici kojoj nije problem naručivati dijete nekoliko dana za redom da bi izbjegla antibiotik, ili sestri koja vam učini uslugu koju nije trebala, ili specijalistu koji je učinio više nego što ste od njega očekivali?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slatkiš, bombonijeru, cvijeće,....
    mi u rodilištu tak napravili...al nije baš da su se iskazali

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja si često mislim da je doktorima tih bombonijera preko glave pa onda nastojim - ako već - pokloniti švicarsku bombonijeru tj. čokoladu ili dobru butelju vina il (ako sam u inozemstvu) neku sitnicu iz hrvatske. ako već poklanjam, nastojim da to bude nešto vrijedno pažnje, a ne neki kich. mada sam do sada itekako doživjela (i u hr) da lječnici nisu ništa htjeli primiti, nit sitnicu, nit novac (eto ima i takvih ). u svakom slučaju sam do sada uvijek imala dobra iskustva s lječnicima.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam, u načelu, protivnik takvog darivanja. I meni stranke ponekad donesu dar i to mi stvara malu nelagodu. Ne vidim zašto bi me morali nagrađivati za nešto što je ionako moj posao.
    Ipak, nekad iskoristim priliku za darivanje. Npr. 6 godina se liječim od Cronove bolesti kod istog doktora, redovno sam na kontrolama svaka 2 mjeseca, uvijek me naruči za par dana, nikad ne čekam dugo u čekaonici, kada je potrebna hospitalizacija odmah mi nađe krevet, kada sam bila trudna surađivao je s mojom ginekologicom u bolnici i obilazio me u rodilištu. Neke od tih stvari ipak nisu u opisu njegovog posla, već su dobra volja, ljubaznost i ljudskost. Zato iskoristim neke prigode pa ga oko Božića darujem bombonijerom i vinom, poslije godišnjeg iz Hercegovine mu donesem livanjski sir i žlatinu i sl.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Pokloni liječnicima?

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Da li poklanjate nešto liječnicima i/ili sestrama i što?
    Ne mislim na krupne poklone i novac, jer mi je to nekako protivno zdravoj pameti, nego na sitne poklone pažnje npr. što pokloniti pedijatrici kojoj nije problem naručivati dijete nekoliko dana za redom da bi izbjegla antibiotik, ili sestri koja vam učini uslugu koju nije trebala, ili specijalistu koji je učinio više nego što ste od njega očekivali?
    ne, nikad
    za ove primjere što si nabrojala - to je u opisu njihovog radnog mjesta, za to su plaćeni, a svi pokloni (bilo čokolada ili novac u koverti) u osnovi su jedna te ista stvar...
    ne može specijalist učiniti više nego sam od njega očekivala, može na žalost samo manje...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja često poklonim sitnice doktorima, sestrama nešto kao zahvala, nagrada.
    Radila sam jedno vrijeme kao med.sestra i nikad nisam imala ništa protiv kad dobijem nešto nakon obavljenog posla. Ali nisam voljela prije jer bih tad osjećala obavezu.
    Nakon drugog poroda gurnula sam babici nešto love u džep jer je bila i više nego divna. I opet bih.
    A pogotovu kad moju djecu lijepo tretiraju.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Poklonim pedijatru i sestri neke sitnice za svaki Božić i Uskrs. I obično ih razveseli jer izblegavam bombonijere i boce (sestra je na stalnim dijetama, a dr. ne pije 8) ).

U rodilištu sam poklonila "kuvertu" i veeeeliku čokoladu jednoj posebnoj sestri koja je zaslužna za to što sam dojila 2 godine. Nosila mi je bebu kad god je bila gladna, pomagala mi, iskuhavala šeširiće prvih nekoliko dana dok mi se bradavice nisu oporavile (bile smo u bolnici 10 dana)....Uglavnom, taj osmjeh i pažnja koju smo M.i ja dobile od nje nisu u opisu njenog radnog mjesta. Pamtit ću tu ženu cijeli život, a tadašnjih 100 maraka koje je dobila nadam se da je potrošila na nešto što joj je pričinilo gušt. I to je bilo premalo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    pa onda nastojim - ako već - pokloniti švicarsku bombonijeru tj. čokoladu
    Eh da mi je biti tvoj doktor

Ja nisam nikada ništa poklonila. Moja pedijatrica je jako ljubazna, sestra također, ali ona je takva prema svim roditeljima i smatram to profesionalnim ponašanjem. Neugodno mi je donositi takve stvari, eventualno ako bi mijenjali pedijatra pa kao oproštajni dar ili kad bi nam ne daj Bože nešto ekstra morala učiniti što ne bi ulazilo u uobičajne gabarite.
    Inače ja ni sama ne volim primati takve poklone od svoje djece (vodim individualnu nastavu) osim kada završavaju zadnji razred pa eventualno bombonjericu ili koji cvijetak kao oproštajni dar.
    [/b]

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, tu i tamo odnesem pedijatrici vrecicu sa sokovima, kavom-Nescafe, jer sam vidjela da piju, bonbonijerom...
    I odnijela sam neke poklone nekim specijalistima: parfem, Croata kravatu, Croata maramu i jednom znate vec sta...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne nosim ništa

da znam peći torte ko migulica, ako bi me se netko baš dojmio, odnijela bih takvu tortu

eh da super ljubaznog mladog liječnika koji mi je bio rame za plakanje kad sam rodila ,srela sam u gradu i pozvala na kavu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Citiraj mama courage prvotno napisa
    pa onda nastojim - ako već - pokloniti švicarsku bombonijeru tj. čokoladu
    Eh da mi je biti tvoj doktor
    pa ne moraš biti doktor. možeš mi biti i teta u vrtiću, gospođa na šalteru banke, neka draga forumašica na kavici ja sam ti inače poznata da dilam švicarskim čokoladama mm već ludi, veli on meni: ja pokušavam razotkriti korupciju i mito u našem društvu, a žena mi ne izlazi iz kuće bez švic. čokolade u tašnici!

Neugodno mi je donositi takve stvari
    u biti je i meni, osim gorespomenutih čokolada.

imala ništa protiv kad dobijem nešto nakon obavljenog posla.
    upravo to.

Croata maramu
    ovo sam ja jednom htjela kupiti mojoj svic. sefici. i iskreno rečeno, bilo mi skupo. za te pare sam joj mogla kupiti i maramu od diora. umjesto toga sam joj kupila "slastice u hrvata" na njemackom jeziku (i 400 kn jeftinije )

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mama courage ako se ne varam već si mi jednom prilikom obećala da ću ti biti super prijateljica po čokoladi, ali ništa od toga do danas
    Ja sam veliki obožavatelj Freya u svim mogućim oblicima.
    Bilježim se sa štovanjem
    (Oprostite na oftopičarenju)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mc, ja nisam izbirljiva... samo nek je (nezdrava) čokolada

a doktorima ponekad odnesem "miješano" voće... jabuke, banane, mandarine.... i onda imaju oči :shock: , i sestra obično :D - jer veli da krepaju od kava i bombonjera...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dorothea, pa ja sam te očekivala na onom uskršnjem štandu.... a bit će opet štandova, a i valjda ćeš doći do zagreba. dilam s čokoladama netom kad dođem iz švicarske... što vrijeme više prolazi, to manje čokolada - jer ih sama pojedem

sorc - lindor kuglice su ti pune masti, i umjetnih aditiva... i kravljeg mlijeka :shock: i izazivaju ovisnost... švicarske tvrtke klepaju veliku lovu na tim kuglicama... ma fuj, bljak... ne valja ti to nikako. bolje kuglice od rizinog mlijeka i rogača s malo ječmenog slada

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •