Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 234

Tema: Pitanje za one koje su imale mučnine

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Pitanje za one koje su imale mučnine

Trudna sam 7 tjedana, zadnjih nekoliko dana osječam mučnine koje su jučer kulminirale. Cijeli dan i cijelu noć do 5 ujutro sam povraćala i imala osječaj da ću ispustiti dušu. Sada sam tako slaba da ne mogu ustati iz kreveta. Dali je moguće i normalno proživljeveti toliko intenzivne i jake mučnine cijeli dani i cijelu noć ?

Kako da si pomognem ?
    Pijem dabrostone 3x1 na dan, dali je moguće da mi one potenciraju tu mučninu i dali da ih svejedno nastavim uzimati?
    Do doktora ne mogu još 7 dana ?

Hvala

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

normalno je. ja sam imala cjelodnevne ali bez povracanja, a od prijatelja zena je zavrsila 2 puta u bolnici na infuziji koliko je povracala. prestat ce nakon 3. mjeseca, mozda malo kasnije. jedino ne znam za dabrostone, to ce se valjda javiti neka cura koja ima s tim iskustva.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Normalno je. Ja sam imala mučnine i povraćanje, cjelodnevne i cjelonoćne, do 18tog tjedna, smršavila 4 kg... Nije utješno, ali proći će...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Normalno je. Ja sam imala mučnine i povraćanje, cjelodnevne i cjelonoćne, do 18tog tjedna, smršavila 4 kg... Nije utješno, ali proći će...
    Kad vi kažete da se izdrži,vjerujem vam.Nisam vjerovala da to može biti tako strašno.
    Smijem si uzeti onaj Rehidromiks(ili tome slično) za nadoknadu elektrolita i vitamina? Ako i to ne ispovraćam..

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam isto povraćala po cijele dane, ne znam samo kako bi mi bilo da sam morala ići na posao :? Ja sam pila nešto za trudnice od (kršitelj koda)a, ne sjećam se kako se točno zvalo to ali znam da su bile 2 bočice u kutiji i da sam 1-2 put dnevno pila po 1 čep, i znam da je bilo užasnog okusa

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na žalost, povraćanje i mučnine su nešto što nas je dosta iskusilo. Pokušaj si ublažiti mučninu s đumbirom. Naribaj korjen đumbira, onda ga iscijedi, onak, da dobiješ malo soka, pa to popij s nekim čajem, sokom i sl. Kod nekih trudnica doista pali.
    Što se tiče dabrostona, ne znam jer ja sam uzimala utrogestan ( u stvari ista stvar). Prvo sam ga pila, a kasnije stavljala vaginalno i bilo mi je lakše u želucu kad sam krenula na tu vaginalnu varijantu. MOžda da te gin. prebaci na utrogestan, jer dabroston možeš samo piti.
    Držim palčeve, da ti uskoro bude bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sonja3333 prvotno napisa
    Smijem si uzeti onaj Rehidromiks(ili tome slično) za nadoknadu elektrolita i vitamina? Ako i to ne ispovraćam..
    I ja sam oba puta imala prestrašne mučnine. Da, možeš piti rehidromiks. Preporučila bih ti i infuziju kod svog doca opće prakse i vitaminske injekcije ako gubiš na težini. Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gdje bih mogla nabaviti taj đumbir?
    Da li je ovo od hip-a pomagalo?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je dok dao neki B vitamin (ne sjećam se koji). ali su me sklanjali od snajpera kad sam išla po njega - pa mi prošla mučnina ...

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Draga sonja333. Ja sam imala prilično gadne cjelodnevne mučnine, a povraćala bi recimo svaki drugi ili treći dan uglavnom u popodnevnim i večernjim satima. Uz to sam imala nesnosne glavobolje. Sve skupa je trajalo i tajalo čak i u 6.mj trudnoće no evo sad sam u 7. i nema ih više.
    Pila sam dabrostone i da, čini mi se da je moguće da oni pojačavaju mučninu, to mi je i liječnik potvrdio no ne bih ti savjetovala da prekineš njihovo uzimanje.
    Vezano uz mučnine meni ništa nije pomagalo no čula sam kako čaj od đumbira ili kamilice pomaže, uzimanje manjih obroka lagane hrane. Prijateljici je pomagala cola.
    (kršitelj koda)ov natal mi je bio triger za povraćanje. Nisam mogala ni bočicu pogledati.

U svakom slučaju (bar je meni tako ginekolog reako) ukoliko je broj povraćanja 5 ili više dnevno trebalo bi na infuziju.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pomagalo mi nije ništa
    trajalo do 18 tjedana
    izgubila 5 kila

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: Pitanje za one koje su imale mučnine

ja sam imala mucnine do otprilike negdje 25-26 tjedna trudnoce i to je bilo kaj god bih pojela ili popila sam ispovracala,i sada dok sam u 32 tjednu trudnoce nekada mi dode da moram povracati,ali nikaj strasnoga i sve sam prezivjela,bilo je dana kad sam nemogla iz kreveta izaci od slabosti zbog povracanja..............to ti je kod svake trudnice drukcije jer moze biti da tebi ubrzo i prestane,a kaj se tice toga mozda ti i taj lijek utjece na to sve........probaj se savjetovati sa doktorom..............sretno

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I ja sam imala cjelodnevne mucnine sa Mihaelom negdje do 3 mjeseca. Cim bi stavila nesto u usta odmah bi trcala u wc, o mirisima da i ne govorim. Ginekolog mi je dao B6 i to me spasilo mada mi se kroz cijelu trudnocu okrecao zeludac kad bi namirisala pizzu !

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Trajalo jako dugo, skoro do polovice trudnoće i bila bih sretna da sam mogla povraćati.
    Samo sam jednom povratila, a inače sam imala cjelodnevne mučnine, što jače, što slabije i nikad nisam znala hoću li povraćati ili neću.
    Nažalost meni je bilo bolje jedino na pun želudac tako da mi to nije pogodovalo za održavanje kilaže.
    Pomagalo mi je samo stalno nešto žvakati u malim zalogajima.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nekad zaboravim da mi se sve to događalo ali kad negdje sretnem upit o mučninama za vrijeme trudnoće, ponovo mi se sve vrati u glavu. Uglavnom, ne želim te ovim postom zbedirat ali objektivno, evo kako je meni bilo:
    dakle, potrefila me stvarno hardcore varijanta. Trajalo je tri mjeseca i ništa nije pomagalo. Povraćala sam konstantno, sve - čak i vodu, čaj, sami kruh, ništa nisam mogla probavit, sve je išlo van iz mene. Ležala sam u bolnici na infuziji neko vrijeme (sredinom tog perioda od 3 mj.). Izgubila sam 6kg (tako da sam u 4-5 mj. trudnoće izgledala ko skelet sa 49kg). Mislim da me doc. nije poslao na bolničko liječenje, da ne bi izdurala. Nakon tri mjeseca je prošlo, počela sam jest (i to samo slane stvari bi mogla progutat), ponekad mi se još tu i tamo vratila mučnina i povratila bi (negdje do 5 mj.) ali to je bilo sporadično.
    No, tada mi je bilo najvažnije da s bebom bude sve u redu i stvarno bilo je sve 5, hvala Bogu ništa se nije odrazilo na njoj. Kasnije sam i ja nadoknadila težinu i sve je prošlo OK.
    Znam kako ti je i nemam pametnog savjeta (možda probaj to sa đumbirom, meni nažalost nije djelovalo jer bi i to izbacila ali nekim ženama je pomoglo) - jedino da izdržiš, odmaraš, i olakšaš si mišlju da to ne traje (pre)dugo. Kasnije zaboraviš kad počmeš fino papat, trbuh počme rast i...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam imala užasne mučnine i povračala oba puta do 5.mj trudnoće. Ginić mi je dao tablete protiv povraćanja, sjetit ću se kak se zovu ak te zanima, uglavnom pomogle su

malenazg

Početno

i ja sada imam mučnine ali ne povračam...
    Ali vjeruj mi,voljela bi i čitav dan povračati,samo da sa trudnoćom sve bude ok... ionako mučnine nestanu nakon 3 mjeseca ili malo kasnije... a za bebaća se isplati

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sa tabletama protiv mučnine bi bila oprezna - i meni ih je moj ginić prepisao (+ normabele) ali moja draga pametna doktorica opće prakse mi je savjetovala da ih ne pijem (ni jedne ni druge). Rizici koje mi je tada nabrajala od uzimanja tih tableta jesu bili minimalni ali su bili užasni za moje uho i na njen poticaj, nisam ih pila. Isto tako, reče ona, i prije su žene povraćale i nikad im nitko nije davao lijekove protiv toga, to je uobičajena pojava u ranom stupnju trudnoće i ne zahtijeva liječenje tj. lijekove. Ako je trudnici već jako loše, onda se upućuje na bolničko liječenje gdje opće loše stanje trudnice poboljšavaju infuzijom a ne lijekovima (meni bar nisu davali nikakve lijekove u bolnici).

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam imala cjelodnevne mučnine, nisam povračala ali hranu nisam mogla vidjeti. I pranje zuba mi je bilo pravo mučenje, pa bih nekad i odustala Meni su ovakve mučnine krenule kad sam počela uzimati Dabroston, i vjerujem da je i on imao udjela u tome, iako doc kaže da to nema veze.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sinoć me je držalo do 1 u noći.Hvala Bogu odspavala sam pet sati.Otkrila sam coca-colu poslije koje podrigujem onak baš lijepo i ne povraćam iako mi je muka stalna. Danas ću vidjeti sa vitaminom B6 i đumbirom. Inače,već dva dana nisam ništa jela osim par slanih štapića i keksa petit beurre.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pokušaj ipak pojesti obroke, malo po malo, želudac ti ne smije biti prazan, uvijek lagano popunjen, jesti svakih 2-3 sata malo. Meni je to pomagalo, povraćala sam non stop do negdje 14 tjedna, a onda je bilo malo lakše. Mučninu sam osjećala 24 sata osim pola sata nakon jela. K tome, nisam smršavila ništa

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni su pomagali mali i lagani obroci i jako puno obične vode , nikako sokovi. mučnine su mi trajale točno prva tri mjeseca i to najgore mi je bilo navečer kada bi večer provela uz wc školjku , ali kako je nastupio treći mjesec mučnine su jednostavno nestale i poslije sam se osijećala odlično .

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam imala mučnine bez povraćanja. konstantne. pila sam i dabrostone, ali to nisam povezala s tim. meni su pepermint bomboni i mineralna malo ublažavali mučnine. prvih 5 mjeseci sam gubila na kilaži, al zato zadnja dva mjeseca nadoknadila sve

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja sam isto povračala u trudnoći i to puna 4 mjeseca i još malo, i to 6-8 puta na dan, ne želim to nikome, i da istina je da dabrostone potiče mučnine, tako mi je rekao moj ginić...Želim ti da ti brzo prestane biti muka...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Povraćala do kraja 7.mj. intenzivno po desetak puta dnevno, kasnije povremeno. Bila hospitalizirana, hyperemesis gravidarum.

Ne bih poželjela nikome, ali ne ne želim ni ponoviti. Nikakav đumbir nije popmagao, a ove tablete što sam morala piti kako bih smanjila mučninu djelovaše samo utoliko što nisam sve izbacila iz sebe, a mučno mi i dalje bilo.

Jedini lijek koji pomaže je boravak u zamračenom prostoru, bez stresa i suvišnih savjeta.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj iva2405 prvotno napisa
    ja sam imala mučnine bez povraćanja. konstantne. pila sam i dabrostone, ali to nisam povezala s tim. meni su pepermint bomboni i mineralna malo ublažavali mučnine. prvih 5 mjeseci sam gubila na kilaži, al zato zadnja dva mjeseca nadoknadila sve

Potpisujem boldano s time da se moje nadoknađivanje preselilo i u vrijeme nakon poroda. Još uvijek plaćam danak.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo linka na hyperemesis

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperemesis_gravidarum

Nadam se da imaš obične mučnine.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala vam.Više ne povraćam,ali skoro da i ne jedem. Nema apetita,želje,sve mi se gadi.
    Ne mogu reći da ipak nije puno lakše bez povraćanja,a i ne idem na posao što mi je olakšanje,lakše sve podnosim doma.

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moras jesti...povracala ili ne hrana ti treba....treba bebi i tjeraj se da jedes...kako su rekli i gore vise obroka lagane hrane...jedi voce...
    ja sam sada u 14 tjednu i i sto sam jako povracala 6 puta dnevno nekad i imala sam podljeve ispod brade od naprezanja..ko bambi...ali evo sad se vec lagano smiruju....povracala sam sinoc ali ni blizu mi nije muka kako je bilo....i ovo svakako poslusaj-zeludac ti nesmije biti prazan jer ces imati mucnine (one su ti od hormona,ne od hrane koju pojedes)..vjeruj mi puno je lakse kad nesto imas u zelucu i nije prazan...meni je ginic rekao da ujutro prije nego ustanem pojedem 2-3 suha krekera..cisto da nesto stavim u zeludac do dorucka...tako i ti...grickaj corn flakes....
    stat ce...samo polako....a onda kad se ispovracas nastavis jesti jer onda mozes....ma to su ti slatke mucnine i proci ce!
    Drzi se i sretno!!

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eh da i pij jako puno tekucine.....uzmi si u DM-u caj od ALNATURE zove se
    Fenchel-Anis-Kummel Tee.....naci ces ga na dietalnim proizvodima.
    Caj smiruje mucnine....i jos nesto-meni je kolegica iz Londona rekla da si kupim keksice od dumbira ali ja ih u Osijeku nisam nasla....eto jos jedna koja kaze da dumbir pomaze...ja ga nisam ni jeli ni pila caj od njega,iako sam strahovito povracala....nekako su mi te grozne mucnine i ova prva 3 mjeseca proletila i nisam ni stigla reagirati kako sam mozda trebala...ali znam za ubuduce!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bit će ti bolje ako nisi natašte. S Ledom mi je pomagala coca cola i popila sam je masu. A s Lovrom sam tamanila mandarinke, po kilu dvije na dan. Bitno je da si nađeš nešto što ti paše.

ZVONKICA

Početno

Cure pomagajte!
    saznala sam prije 3 dana da sam trudna i to 3 dana prije M.Inače danas sam je trebala dobit.
    Jučer u jutro mi je na mah došlo jako mučno a kad se smirilo nije mi bilo zlo tokom dana.Međutim danas sam se ustala i od mučnine ni traga a ni metalnog okusa više nemam.
    Sad se bojim da nije nešto pošlo krivo, jer sam u 07/07 imala spontani i u toj trudnoći uopće mi nije bilo mučno.Da li imate slična iskustva?

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Trajalo jako dugo, skoro do polovice trudnoće i bila bih sretna da sam mogla povraćati.
    Samo sam jednom povratila, a inače sam imala cjelodnevne mučnine, što jače, što slabije i nikad nisam znala hoću li povraćati ili neću.
    Nažalost meni je bilo bolje jedino na pun želudac tako da mi to nije pogodovalo za održavanje kilaže.
    Pomagalo mi je samo stalno nešto žvakati u malim zalogajima.
    Isto tako i meni u obje trudnoće, s tim da je u ovoj drugoj bilo nešto teže. Pomagali su mi slani štapići, pereci, naranče, mentol bomboni (za cuclanje), domać kompot od jabuka i suhih marelica u koji bi dodala đumbira pa ga ohlađenog jela. E da, u prvoj trudnoći me spašavao lagani čaj od metvice (1 vrećica na pola litre vode) dok mi u ovoj trudnoći nije pasao. Sve je jako individualno, pokušaj isprobavati dok ne nađeš nešto što će ti pasati. Još jedan trik: ja sam u ladici noćnog ormarića držala bademe i čim bih oči otvorila odmah sam pojela 3-4 badema (prije nego bi ustala) - to bi neutraliziralo želučanu kiselinu koja bi se nakupila prek noći. Evo pokušaj s tim i sretno! Znam da se čini da nema kraja mučninama, ali brzo će proći - vidjet ćeš.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam u 6. mjesecu i još uvijek znam povratiti, iako su one "prave" i "opake" mučnine prestale prije dva mjeseca. Čini mi se da nitko nije spomenuo BADEME,a oni su uistinu jako dobri i protiv mučnine i protiv žgaravice, pa preporučam da svakako probate!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ups, upravo sam pročitala post prije svog a kad ono, spominju se bademi

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ZVONKICA, meni je u prvoj T bilo slabo mozda 2 tjedna, i to onako malo. u ovoj sad mi je bilo zlo od jutra do mraka puna 3 mjeseca. svaka trudnoca je razlicita. moja sestricna je prvi put trudna i nema nikakvih trudnickih tegoba, niti mucnina, ni zatvora, ni umora.. ma nista.

javi nam kako ti ide.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni su pomagale one rižine pločice (stiropor). Mučnina nije skroz prolazila, ali je bilo lakše. I uz to naravno bademi.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

To je normalno!
    U prvoj trudnoći su mi i mučnine i povraćane počeli sa 2 mj. i trajali do 8 mj., smršavila sam 6 kg u prvih 4 mj.!
    U drugoj trudnoći sam povraćala cijelu trudnoću ali samo ujutro i to onu kiselinu (grozno), zato sam obavezno čim se probudim popila 2 dc soka Doninog soka bilokojeg, jer sam znala da ću u roku od pola sata morat povratit, od soka mi ta kiselina nije bila tako jako grozna!
    Ali to sve prođe premda je meni to bilo najteže razdoblje u životu!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam intenzivno povraćala negdje do 12-13 tj.
    počelo bi popodne sa mučninom i do večeri bi svakako koji put povratila.
    sad sam 22 tj. i mučnina kao takvih nema, ali se dogodi da mi neka hrana zasmeta do te mjere da povratim 5 min nakon jela, nije to često možda 1 tjedno i nema nekog pravila.
    nekidan mi se jako jeo pohani kruh , ispekla, pojela i u roku par minuta sam jedva stigla do wc-a, a baš mi je bilo fino :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

napravila sam čaj od đumbira i sad mi nije jasno,je li on zbilja tako gorko ljut ili sam negdje pogriješila u pripremi????

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Neznam za sok od đumbira ali meni je pomoglo barem malo vitaminski sokovi tj oni koji sadrže vitamin B6. Ništa drugo nisam mogla piti.
    I meni je bilo jako teško bilo što jesti ali sam znala da moram. Jedi lagane stvari, nešto će ostati u tebi. I puno pij, ja sam čula da pomaže čaj od mente i stvarno mi je bilo bolje nakon njega ali sam ga toliko pila da mi je na kraju počelo biti mučno i od njega.
    Inače sve što sam pojela a povratila nisam godinu dana mogla pomirisati ni okusiti. Ja se tri mjeseca nisam micala iz kuće od slabine. Čim sam bila malo jača sviježi zrak mi je stvarno pomagao.
    Želim ti da te mučnine što prije prođu i da počneš uživati u trudnoći.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni je napočetku trudnoće bilo mučno ali bez previše povraćanja. Isto sam pila dabrostone. Curama koje dosta povraćaju, preporučila bih da odu na infuziju.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U prvoj sam povračala do poroda, s tim da je u 2. tromjesječju jako pao intezitet povračanja. Druga trudnoća mi je preslika prve.
    Nisam našla nikakvo rješenje protiv povračanja, čaj od đumbira me na miris već tjerao na wc.
    Moje jedino rješenje je bilo; uvijek imati najlon vrečice u džepu.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam jedna od sretnica koja niti jednom nije povratila tijekom trudnoće. No od 6-11 tjedna sam imala mučnine ali nisam povraćala. Najviše su me smetali mirisi. Smetali su me parfemi, parfimirane kreme, šamponi, sapuni, deterđenti, mirisi hrane koju sam do tada volila jesti... Dan danas kada osjetim neki miris koji povežem sa tim vremenskim periodom, dođe mi na povraćanje...

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sonja3333 dumbir ti i je jako ljut i jak....tako da i caj mora biti...nisi pogrijesila...ali ako ga takvoga nemozes piti probaj smanjiti dozu dumbira i krace ga drzi u vodi....
    Sretno

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hej draga.. i ja sam doslovno umirala od mučnina sve do 14.tjedna trudnoće..a onda sam se preporodila.

meni je pomagao mlaki, nezaslađeni čaj od mente.... probaj! i sretno!

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vjerujem da ti je užasno, jer znam što prolaziš, ja sam rigala od 5. do 18. tj 7 puta dnevno, i stvarno sam mislila da to neću preživjeti. na preporuku dr. sam pila Reglan (tablete ili sirup), ali samo jednu dozu dnevno. Pomoglo mi je dok djeluje nekih 7-8 sati tako da sam povraćala samo 2x dnevno, a dok Reglan djeluje mogla sam nešto hrane zadržati u želudcu.
    Davali su mi ga i u bolnici da ne povraćam, jer zbog krvarenje se nisam smjela naprezati

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sad je srećom već prošlo par tjedana od tvog posta..pa ti je možda i malo bolje. ja nisam povraćala ali mi je bilo konstantno mučno do 13 tjedna u obje trudnoće. pomagali su mi bademi, banane. mali obroci obavezno. s tim da sam u prvoj trudnoći bez obzira na nepovraćanje izgubila 4 kg u ta tri mjeseca, jer sam jela samo kuhani krumpir i maslac i kruh ( to mi jedino nije smetalo) u drugoj trudnoći su mi jako pomogle vježbe disanja s joge...anivej, drži se...

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nadovezala bih se na priču sa đumbirom. Čitala sam razno razne studije o tom korijenu i kako i na koji način pomažu u trudničkim mučninama. Neke su studije na kraju zaključile da on još uvijek nije do kraja istražen i ne zna se je li povezan sa malformacijama ploda. Zato ti savjetujem oprez. Najbolje bi bilo da ga piješ, ako već moraš, u dogovoru sa gin. U manjim količinama ga možeš pronaći u bombonima od đumbira. Imaš ih kupiti u dućanima zrave hrane (bio&bio...).

Moje su mučnine trajale ravno 4 tjedna i ublažavala sam ih laganom nezaslađenom limunadom.
    I da, ako već moraš uzimati coca-colu, radije ju zamijeni coctom. Djelovat će ti jednako na želudac ali će napraviti manje štete organizmu. Ona nema kofein niti ortofosfornu kiselinu. A dobro ti je i piti malo mineralne. Ili držati na kriške narezan limun u mineralnoj vodi nekakvih pola sata i onda te kriške lagano i po malo jesti (skupa sa korom limuna).

Uf... ima tih ssavjeta koliko hoćeš, ali drži se ti prirodnih i provjerenih stvari, ipak prva tri mjeseca u životu fetusa su najbitnija.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam u 11. tj. mucnine i povracanje od ca. 7. tj. morala sam na bolovanje, pa mi je ipak bilo malo laknulo. sada su se smanjile i mucnine i povracanje, ali jos su tu. upravo dolazim s wc-a i seanse mislim da je sa svim tim receptima individualno. caj od mente - jedan dan dobar, drugi dan povratila, isto sa cajem od djumbira. btw kupovni nije tako ljut i intenzivan. nekad bi mi pomogla masaza akupresurnih tocaka (kod lakta, na podlaktici i koljenu, pogledaj na netu). navodno postoje i akupresurne narukvice, ali u osijeku ih valjda nema, no mozda u ZG.
    netko je rekao grozno mu povratiti kiselinu ujutro. meni je to jos najbolja opcija. onda bar znam da cu zadrzati dorucak.
    najgore mi je sto svaki dan moram razmisliti sto bi mogla jesti, jer mi vecina stvari ne pase. a sve trebas zdravo jesti!
    svima nam zelim da sto prije prodje! drzte se!

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •