Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 101 to 150 of 234

Thread: Pitanje za one koje su imale mučnine

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Lijep pozdrav svima
    Čitam tu lagano vaše postove u nadi da netko dijeli slične probleme s mojima. Naime, u 13-om sam tjednu. Nisam povratila niti dana, niti muka u želucu...ništa. I onda danas, točno na 13 tjedan, ulovilo me rigoleto! Sad me zanima da li ima koja majka (buduća i/li sadašnja) koja ima ili je imala takve tegobe.
    Naravno da me klopa ubija, tri gutljaja vode i žnjarim školjku. Cijelo jutro sam u banani i želudac nikako da se smiri. Trenutno me spašava čaj od kamilice, na čisto, bez šećera. No on mi samo pomaže da ne povratim. Osjećam se ko da me netko pregazio bagerom. Glava mi puca na sve strane.
    A tako sam se veselila što nemam mučninu i onda me sad ulovilo.
    Ako možete pomagajte! Gladna samo ko vuk a ništa ne mogu zadržati.

Pozdrav! Evo jos jedne sa mucninama,.. krenule su tek nedavno,... taman sam mislila na pocetku da su me zaobisle, ali sada nikako,..
    Mozda sam povratila svega 2 puta, ali mi je stalno muka,.. Muka mi je kad sam gladna, muka mi je kad jedem... Nesto mi se jede, pa ja to lepo spremim, a onda posle 2 zalogaja, meni se vise ne jede,.. ne mogu da spavam, stalno mi se riga
    podrigujem kao prasica, onako iz dubine duse, a pre to nisam mogla nikada,....
    :/

manal's Avatar

cure, ja bi vam savjetovala akupunkturu ili homeopata. ja nisam isprobala ni jedno ni drugo, jer se nisam sjetila, a sad mi je hvala Bogu puno bolje, skoro pa normalno.
    jedna je cura tu na topicu rekla kako su je 3put bocnuli i super. ako se mozete prikloniti tome, isprobajte. sretno! nadam se da ce vam uskoro proci!

Osoblje foruma mikka's Avatar

mega da nisi ti neku virozu pokupila?

baby_eve's Avatar

[quote="mega"]Trenutno me spašava čaj od kamilice, na čisto, bez šećera. [quote]

nemoj piti kamilicu! ima previse teina i djeluje lose na trudnocu i razvoj djeteta. Kazu da treba izbjegavati cajeve, a najvise zeleni, ruski i kamilicu
    probaj s vocnima, ako vec moras cajeve

Quote Originally Posted by mikka
    mega da nisi ti neku virozu pokupila?
    Točno, bravo...misterija je riješena....navečer me samo neka groznica počela tepsti i temperatura. no uspjela sam to riješiti...dva tuširanja, puno tekućine i temperatura je riješena. želudac je došao na svoje danas (treći dan).

a što se tiće ruskog čaja, vidiš, čudno...kada sam otišla doktoru baš mi je rekao da jedino smijem piti ruski čaj....da on jedini ne sadrži tein (?)....

najsigurnija sam u vodi, trenutno mi se čini da je to jedino sigurno piće za trudnice.

ma nema veze, glavno da mogu opet jesti

saska7's Avatar

Quote Originally Posted by Gombica
    Pozdrav! Evo jos jedne sa mucninama,.. krenule su tek nedavno,... taman sam mislila na pocetku da su me zaobisle, ali sada nikako,..
    Mozda sam povratila svega 2 puta, ali mi je stalno muka,.. Muka mi je kad sam gladna, muka mi je kad jedem... Nesto mi se jede, pa ja to lepo spremim, a onda posle 2 zalogaja, meni se vise ne jede,.. ne mogu da spavam, stalno mi se riga
    podrigujem kao prasica, onako iz dubine duse, a pre to nisam mogla nikada,....
    :/
    mene upravo skoro sasvim popustilo isto takvo stanje.
    pomogla je mineralna voda, peperminti ili obicni tictac i tu i tamo bademi te obroci kolicinski kao 1/3 prijasnjih. neobicno da mi od male kolicine pizze nikako nije bilo zlo :?
    prestala sam gotovo potpuno kuhati

sad se pitam sta kuhati jer sam totalno izbjegavala kuhinju 3 mj i ponestalo mi ideja za zdravu prehranu

Molim pomoć !
    Trudna sam 19 tj+4 dana i imam skoro svakodnevne mučnine koje traju i po 5 sati. Problem je u tome što ja ne mogu povratiti ( 2 puta u životu jesam ), a znam da bi mi bilo puno lakše. Ima li tko od Vas rješenje za moje ne povraćanje ?! :?

pinocchio's Avatar

Ira_, samo ću ti zaželjeti dobrodošlicu i zamoliti te da pogledaš inbox. imaš pp

pinocchio's Avatar

Ira_, samo ću ti zaželjeti dobrodošlicu i zamoliti te da pogledaš inbox. imaš pp

Ja imam jutarnje mucnine i desi se nekad i navece da iako sam gladna sve mi se gadi jesti i zvakati. Nisam nikad povratila jos, ali sam imala i imam jos nagona za povracanjem. Smrsala sam cak 4 kg u ovih dva mjeseca. U 9.5 sam tjednu.
    Cula sam da kora od limuna pomaze kad se pomirise oguljena. Nisam jos probala. Moj problem je kako jesti mucnine cu da trpim samo da bebici nista ne hvali :/

Iman ne brini, meni su mucnine prosle tek u 14. tjednu, a kako sam shvatila iz razgovora sa trudnim frendicama, svakoj je pomagalo nesto drugo. Ja bi muzu skuhala rucak, i od samog mirisa mije bilo lose, tako da sam ( ono malo sto sam jela) uglavnom narucivala izvana i u pravilu najviose jela razno voce (dorucak, rucak)
    Jedino sto bi mi pomagalo je bio sladoled i to od vanilije, pogotavo navecer kada su mi mucnine bile najgore.

Brzo prodje.... sad sam u fazi kulena kojeg inace ne jedem

Ira, probaj jesti nesto suho odmah nataste bez da se dizes, upiti ce onu kiselinu koja se nakupila tijekom noci. Ako ti je bas stalno mucno, probaj jednom staviti prst u usta i povratiti na silu. Mozda ti nakon toga bude ok. Nadam se da uspijes nesto pojesti...

Leana, hvala na savjetu, ali nažalost sve sam to već isprobala i bezuspješno. Nema veze tako je kako je, što se tiče toga da li mogu jesti, to da, sve normalno. Nije tako strašno kada pomislim da zbog svoje curice imam takve mučnine. Bitno je da je moj mali tu, sve ostalo se preživi !
    Još jedanput veliko hvala !

Ma nemas mi na cemu zahvaljivati Ira. Potpuno te razumijem. Povracala sam jako u prvoj trudnoci i sad opet ista prica. Tek sam 12+1 i imam osjecaj da nema kraja. Ne znam je li gore imati mucnine ili povracati do 8-9 puta na dan. Imam akupresurnu narukvicu, ali svejedno povracam. Ne mogu vise smisliti wc skoljku, a isprobala sam vec sve savjete. Sama sebi sam vec dosadila, vjeruj mi... Makar, bude mi malo lakse kad podijelim to sa vama ovdje

Leana, evo da ti bude malo lakše i ja sam tako puno povračala.
    Sada sam 27. tjedana trudna i imam samo povremeno mučnine i česte žgaravice. Prestala sam povračati u kada sam ušla u 5 mjesec. Dakle ima kraja. Pomogao mi je tost kruh - jela sam ga samo sa sirom pečenog u tosteru za doručak i večeru cca 1 mjesec i onda mi je bilo puno lakše. Probaj možda i tebi pomogne.

Cure, sta da vam kazem... Meni je stvarno zagustilo i odlucila sam probati rijesiti se mucnina akupunkturom. Jucer sam bila prvi put i doktor kaze da ce mi to pomoci. Tetman nije nista strasno i javiti cu vam da li ide na bolje. Nadam se da da, jer vec sam tako iscrpljena...
    Inace danas smo bili na drugom UZV, imamo 6 cm i sve je u redu. To mi je najvaznije, a ja cu nekako izgurati...
    I da, hvala vam puno na podrsci, super ste!

bzara's Avatar

evo, ja sam isto jedna od onih koja muku muči s mučninama! ni jedanput nisam povratila, ali iskreno ne znam što je gore, kad ti je glava cijeli dan u školjci ili kad ti je želudac u grlu! blaženo to prvo tromjesečje!
    uglavnom zadnja dva dana pijem čaj od komorača, i ne znam da li zbog njega ili zato što sam ušla u 11.tjedan, ali mučnine polako nestaju! a čaj mi je odličan! pijem onaj instant (kršitelj koda)ov, jako fin, malo slatkast, mmm!
    ako ima koja cura koja ga je pila, jel ima kakav limit koliko dnevno smijem šalica popiti? jer imam osjećaj da bi ga mogla piti cijeli dan koliko mi paše!
    hvala!

Suncem.m.'s Avatar

Od silne muke ne stignem pročitati cili ovaj topic .
    Ali isti slučaj sam kao bazara. Ne povraćam ali mi je ajme u stomaku i u glavi. 24 sata dnevno mi je techno party.
    Evo to traje skoro 2 tjedna.
    Kada mi dođe povraćanje umirim se i ne dam da krene. Jučer sam ipak pokušala povratit i mislim da to više neću pokušati. Želudac mi je pumpao u prazno a iz mene izlazila samo kiselina.
    Mislila sam da ću se pozdraviti sa životom.
    Eto samo da vam se malo požalim. Držite se
    Leana -javi kako je prošlo sa akupunkturom.

bzara's Avatar

sunce.m, jesi probala piti čaj od komorača? ja ga stalno imam kod sebe i čim mi dođe mučnina malo popijem i smiri se! makar moram priznati zadnja dva dana se izrazito smirila mučnina, još je ona tu negdje ali to više ni približno nije ono što je bilo još prošli tjedan!

Od kako sam usla u 10 tj ne moram ni ustati iz kreveta ujutro i odmah mi je muka. Cini mi se vise nego ikada. Danas sam 10+5 i jutros cim sam oci otvorila krenulo je. Oci su mi ispale natezajuci se...sama neka voda iz mene...ne znam ni sta je...Ne mogu smisliti miris parfema ni paste za zube. Tesko meni ako jos muz udje u kupatilo prije mene sa svim tim mirisima Zar mi sada ne bi trebalo biti lakse malo? :/
    Ja mislim da je meni ok razdoblje samo od 12 popodne do 5-6 navece i kad spavam. Jedva cekam da prodje i da mogu jesti ko covjek. :D

Nažalost normalno je, htjela bih te utješiti ali ja sam 22 tjedna i još uvijek povraćam , doduše ne svaki dan, ali ipak :::::::::::

Daša76

23.01.2008. sam pisala o svom iskustvu sa akupunkturom koje me doslovno spasilo. Istina je da košta, ali vrijedi! Sad smo u devetom mjesecu tudnoće, i mogu vam sa veseljem reći: nakon ona 3 tretmana, mučnine više nikad nisu vraćale! Sretno!

Kako se radi ta akupunktura. Ne znam da li to ovdje rade trudnicama. Nisam nikad cula o tome.
    Ja ne povracam ali ne znam sta mi je gore ova muka ili povracanje.
    Mnoge mi prijateljece govore da je njima prestalo u 14 i 16 tjednu. Nadam se svim srcem da ce i meni tada ili bar priblizno.
    Kikic, zao mi je sto se jos mucis s tim :/ Nadam se da te prodje uskoro.

Cure moje!

AKUPUNKTURA POMAZE! Oprostite sto vam se nisam javila ranije, ali kompjuter mi je bio na popravku pa nisam mogla. Uglavnom, ja sam krenula sa tretmanima prosli ponedjeljak i vec nakon prvog mi je bilo malo bolje. I svakim putem se sve vise poboljsavalo. Do sada sam bila cetiri puta i idem jos samo jednom. Povracanje se svelo na tu i tamo jedanput dnevno ali jos imam malo mucnine, koje ce vjerujem sasvim nestati ako nastavimo napredovati ovim tempom.
    Cure moje, nemojte se muciti, jer stvarno nije potrebno. Tretman je jednostavan, ne steti bebici i ne boli. A nije ni skup, svaki je 100 kn i mislim da to nije velika cijena da se ponovo osjecamo dobro. Moja preporuka od srca za sve vas

Da vas malo utješim meni je bili zlo četiri mjeseca 24 sata na dan,a onda još dva samo ujutro.Dobra strana svega je što sam dobila samo desetak kg jer nisam mogla jesti od tolikih mučnina.malo su mi pomogli bademi,ali naglašavam malo.....

meni je najviše smetalo što mi je sve živo smrdilo. Nisam otvarala frižider ako baš nisam morala a i tada bi prije duboko udahnula. Inače rigoleto i nema šanse nešto stavit u usta dva tri sata. Trajale su cijeli drugi i treći mjesec i nisam dobila ni kile ali srećom nisam ni izgubila ( najviše zahvaljujući pomoći ukućana koji su me osim frižidera 'štitili' i od drugih strahota - npr sirovog mesa ). Nakon toga su kroz par tjedana prošle.

Ja frizider ne mogu otvoriti ujutru tj niti uci u kuhinju. Navece spremim sta treba za posla i muz spakuje i moj i svoj rucak.
    Bas neki dan jele mi se skampe sa grila i odemo u jedan restoran japanski gdje prave veceru ispred tebe. Neki ljudi narucili steak. Sekunda mi je falilo da povratim kad sam vidjela crveno meso. Jedva sam izdrzala Bas mi je ovo cudno za crveno meso, sta je to sto izaziva gadzenje i odakle dolazi. Razumijem nekako za mirise, ali sam pogled na crveno meso :?

o da.... kad sam bila sa starcima na večeri stari je htio naručiti biftek srednje pečen tj polusirov. Ja mu kažem da naruči nešto drugo a on pred konobarom pita zašto. Skoro sam mu rekla da bi mogao dobiti umak koji nije očekivao. fuj

Bok svim mucenicama

ja sam u 12 tj. i od 4. mi je muka i povracam....
    probala sam sto sta...
    pa da nabrojim sto mi sve pomaze

caj od dzimbura
    caj od komoraca
    cocacola
    dvopek
    krekeri od rize
    jogurti svih vrsta
    kasica od griza
    kiwi

mali obroci svakih 45 min.
    nikako ne piti uz hranu, nego izmedju

akupunktura

eto, nije da mi je sada super, ali bar sam stabilna s kilazom i nisam u opasnosti da zavrsim na infuziji....

dorotea24's Avatar

Ja se vodim trenutnim nagonima koje osjetim. Ono što mi se u trnutku mučnine čini da će pomoći to i napravim. Neke od najčešćih koje uspijevaju su
    mirisati koricu limuna
    gumeni bonboni (nikad ih u životu nisam jela osim u trudnoći)
    koncentracija na čitanje foruma ili gledanje tv ili pak spavanje

Quote Originally Posted by dorotea24
    gumeni bonboni (nikad ih u životu nisam jela osim u trudnoći)
    gumeni bonboni i ja isto.... nikad prije, a sad one s okusom tresnje.... ludo....

Ja sam primjetila da ih preko vikenda nemam skoro nikako kad kasnije ustajem. A dok radim i ustajem u 7 ujutro mucnine su vec tu i to jake. Nadati se da uskoro prestanu pa da mogu jesti ko covjek. Vec me hvata panika sto nisam ni jednog kg dobila

ana-blizanci's Avatar

ja sam od 10 tj non stop imala rigoleto...non stop...ujutro, popodne, navečer, po noći...uffff
    tek u 4 mj se smirilo..uufff

vlac's Avatar

eh i ja muku mučim s mučninama. zasad u drugoj trudnoći nisam povratila ali koliko mi je zlo mislim da nisam daleko od toga. meni jedino pomaže da pojedem nešto čim mi se digne kiselina. ala ću se udebljati ako ovako nastavim.

donna's Avatar

ja sam imala jake mučnine i to skoro 2 mjeseca rigoleto i ujutro i popodne

da vam se javim cure,.. moje mucnine su prestale i to ima vec dosta vremena,... trajale su negde od 7-9, a sada sam 12,.. samo sam jedno jutro ustala i nista, nije mi bilo muka! :D

svima vama koje se jos mucite sa tim zelim mnogo srece, i da vam kazem, meni nista nije pomagalo,... samo lezanje i zatvorene oci...

Kikica1's Avatar

Kod mene je protiv mucnine pomagalo jedino povracanje, ponekad i po principu dva prsta u usta a trajale su od podne pa do pred spavanje. Piti nisam mogla skoro nista, vecinu hrane nisam uspjevala zadrzati u sebi i tako non stop dva mjeseca. Sa 14 tjedana su se postupno smanjile mada sam i dalje jako izbirljiva u pogledu hrane. I sad mi se dogodi da na deset dana jednom povratim ali nije ni priblizno los osjecaj kao prije, vise kao kad ti neka hrana bas nije "sjela".

Ana :-)'s Avatar

Dorotea24, čestitam od na trudnoći, baš sam se razveselila kada sam te tu vidjela

baby_eve's Avatar

Quote Originally Posted by kikac
    Nažalost normalno je, htjela bih te utješiti ali ja sam 22 tjedna i još uvijek povraćam , doduše ne svaki dan, ali ipak :::::::::::
    ajme, ja sam sada 18+5 i jos mi nisu mucnine stale, ali sada vec imam rutinu da znam (skoro u minutu) kada cu povratiti
    ujutro na taste (obavezno) cak i ako jedem prije spavanja
    kada se popnem stepenicama do stana - po ulazu u stan
    kada netko zapali cigaretu ili stavi parfem pored mene (refleksna reakcija valjda)
    ako me cope probavni problemi
    kod pospremanja kuhinje ili ciscenja

hoce li tim mucninama ikada doci kraj===???
    sada sam vec luda i mislim da imam pametnijeg posla nego stalno visiti pored skoljke, pa imam ja i zivot, obveze (grrr)

cure, jel vama isto popusti ponekad mjehur ako puno povracate (ajme neugodnog pitanja )

Osoblje foruma mikka's Avatar

meni popusti kad kihnem

ako ne prije, onda u trudnoći shvatiš čemu najbolje služe oni mekani tepisi što idu oko wc školjke - za koljena

baby_eve's Avatar

Quote Originally Posted by ZIMA
    ako ne prije, onda u trudnoći shvatiš čemu najbolje služe oni mekani tepisi što idu oko wc školjke - za koljena
    a ona navlaka za dasku za wc - za odspavati u "pauzama"

Quote Originally Posted by baby_eve
    Quote Originally Posted by ZIMA
    a ona navlaka za dasku za wc - za odspavati u "pauzama"

Ja sam si kupila novu dasku.... 8) htjela sam zlatnu, pa je bila samo srebrna, ali je bila preskupa... tako da sam uzela neku u tamnom drvetu....

baby_eve's Avatar

sada mi je jasnije zasto zene pate na dizajn skoljke i daske, kada je vec moras toliko gledati u trudnoci a i cistiti, da ti je barem sa stilom 8)

Suncem.m.'s Avatar

Quote Originally Posted by bzara
    sunce.m, jesi probala piti čaj od komorača? ja ga stalno imam kod sebe i čim mi dođe mučnina malo popijem i smiri se
    Uh, probala sam i ovo, ali doslovno probala. Gadi mi se kao većina toga.
    Prije 4 dana sam počela i povraćati. Nadala sam se da je najgore prošlo, ali ćorak. Jedem baš nekako na silu. Koji put izbacim sve iz sebe, koji put samo kiselinu.
    Ali najgore od svega mi je što apsolutno ne funkcioniram. Užas
    A definitivno potpisujem hvalospjeve tapetiću u wc-u

bzara's Avatar

ja kako sam ušla u 2.tromjesečje, sve je prestalo kao odneseno! nema mučnina, sva hrana mi paše, ali kao ni prva puta ni sada nemam nikakvih želja! jedino što sve mirise i smradove osjetim puno jače. tako ako nešto smrdi meni jaaako smrdi!
    ali sve je to ništa prema "mukama po 1.tromjesečju"! i hvala B sve je to iza mene, i ovo sada mi je najljepši period trudnoće, ovo 2.tromjesečje! i konačno ga dočekah! :D
    nadam se da će vam svima uskoro proći ovaj grozan period i da ćete uživati u ovom predivnom stanju zvanom trudnoća koji je rezerviran za nas žene!!!!
    svima!!!

Joj, kad čitam sve ovo, prisjećam se svojih svih 9 mjeseci povraćanja. Da, baš svih 9 mjeseci! :shock:
    Povraćala sam i to jutro, prije nego sam rodila.
    Uglavnom, počelo je već nakon 3 dana što sam saznala da sam trudna (nekak si mislim, da sam test napravila 2 tjedna kasnije, da bih tek onda počela povraćati , vjerojatno me psiha rasturila). Odmah sam otišla na bolovanje jer nisam mogla izdržati ništa osim svojeg kreveta i ležanja, a povraćala sam i po 7,8 puta svaki dan do drugog mjeseca trudnoće pa se to razrijedilo na nekih 2,3 puta do 5,6 mjeseca, a onda najmanje jednom dvaput do kraja trudnoće. I onda mi netko veli, blaženo stanje.. Right!
    Ali, naravno, bilo mi je najvažnije da je s bebom sve u redu i to me držalo, al kad se sjetim, uf! Jednostavno, nisam znala s čime bih si pomogla, a gadilo mi se sve živo. Čak si ni muža nisam 3 mjeseca mogla poljubiti. :/
    Nikad neću zaboraviti kak mi je bilo super kad sam se drugo jutro probudila u bolnici, a ono, NEMA MUČNINE!! Odmah sam pojela kutiju vic krekera i guštala! :D

Ne želim nikog plašiti sa svojom pričom, al eto, htjela sam dati i svoj primjer, a vjerujem da je slučaj poput mog fakat rijedak.

I jaaako se nadam i želim da u drugoj trudnoći neće biti takvih mučnina..

BUBI80's Avatar

imala sam mučnine od 7. do 15 tjedna.
    u kuhinju nisam mogla ući zbog mirisa, MM je nosi hranu i to sam mogla jesti pizzu i bureke.
    uzela sam i godišnji jer se nisam mogla spremit za posao ujutro, pa bi kasnila.
    morala sam više mirovat, svako malo jesti, tekućinu nikakvu nisam mogla utrpat u sebe osim coca-cole i mineralne. voće mi je jedino pasalo, a mlijeko i mliječni proizvodi nikako...odmah bi izbacila van.
    povraćala bi samo ako se ne bih uspjela smiriti kad bi me uhvatilo stezanje želuca.
    znači, čim sam se istuširala, morala sam se brzo obrisati i leći na pola sata.

dobivala sam po kilu svaka 3 tjedna pa se gin. nije brinuo. čim su mučnine prošle dobila sam cca 7 kg u 4 tjedna. konačno sam jela :D

sad sam u 25. tjednu i očekujem žgaravicu uskoro...do tad...papam....malo pazim ipak...da ne bi bila kitovo mladunče...

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast