Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kći - maloljetna trudnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno kći - maloljetna trudnica

Još uvijek u šoku,trebam svu moguću pomoć koju mi možete pružiti.Imam troje djece koji su zlatni,zdravi,dobri,odlični učenici,s kojima sam mogla razgovarati o svemu bez ustezanja i srama.kao i svaki roditelj prošli smo dobre i loše dane zajedno i onda šok.moja 15-togodišnja mezimica je trudnica....plačem i smijem se,vrištim i šutim,potpora sam joj šta god da bude.otac je isto dijete kao i ona....prvi put i evo...... bebu želimo svakako zadržati,reorganizirat ću svoj život da mi kći završi školu,zanima me šta i kako dalje????
    Posljednje uređivanje od čokolada : 16.04.2014. at 11:19 Razlog: editirala osobne podatke

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

često se i sama zapitam što bih učinila jer mi je straija kći isto 15, vjerojatno isto. Pružila joj potporu, nek završi školu i pomagala u odgoju. Nemam nikakav pametan savjet za tebe Viktorija osim da ti pošaljem dobre vibre i pružim moralnu potporu!!!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mija prvotno napisa Vidi poruku
    često se i sama zapitam što bih učinila jer mi je straija kći isto 15, vjerojatno isto. Pružila joj potporu, nek završi školu i pomagala u odgoju. Nemam nikakav pametan savjet za tebe Viktorija osim da ti pošaljem dobre vibre i pružim moralnu potporu!!!!!
    x

Evo mjesta gdje se čovjek može obratiti za savjet i pomoć:

http://www.maloljetni-roditelji.net/...e-mama-je-mama

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

nema toga što Peterlin nezna...... hvala ti iako se nadam da mi neće biti potrebno

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mija prvotno napisa Vidi poruku
    nema toga što Peterlin nezna...... hvala ti iako se nadam da mi neće biti potrebno
    Peterlin je pretpostavljam stavila link za pokretačicu teme a ne za tebe, već je X-ala tvoj post kao znak slaganja s njim a u nastavku posta je bio link za viktoriju.
    Inače ne znam kako bi se ponijela u slučaju koji ima viktorija, vjerojatno bi pronašla način (poslije prvog šoka) pomoći djetetu koje je i samo još uvijek dijete da prevaziđe situaciju koja je za dobrobit svih strana. Sretno

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zelim vam svu srecu na svijetu. Nemam pametan savjet. Samo zelim da cura bude dobro,da sto bezbolnije prode cijelu situaciju,da dobijete i podrsku i pomoc obitelji i prijatelja. Okruzite se sa sto vise ljudi koji ce to prihvatiti,a ovima drugima zalupite vrata pred njuške.

Viktorija ostani jaka radi svog djeteta

Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Poznajem u svom sudjedstvu nekoliko takvih primjera, djeca su evo već malo veća, majke su pomogle svojim kćerima, kćeri su preko noći odrasle, dojile i brinule za djecu kao da nisu maloljetne.. Očevi djece nisu ostali uz njih ali zato je tu bila obitelj.. Mogu ti reći da su nakon prvotnog šoka svi presretni, malo dijete je toliko veselje da je to neopisivo..

Mislim da je najbitnije da pružiš kceri potporu. Takve stvari se dogadaju s nekim razlogom.. Učite skupa o porođaju, o njezi djeteta i o dojenju.. Dojenje ce najbolje povezati mamu i dijete.. Pomozi joj u bujici hormona nakon poroda, budi njezna s njom da ne misli da je pogrijesila i upropastila vam zivot...

I čestitam baki koliko god se sada čini strašno, kad sve sjedne na mjesto bit ćete presretni..

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ovo pišem iz vlastitog obiteljskog iskustva (sestra 1996 god)
    -postoji mogućnost da će bolnica prijavit czzs maloljetničku trudnoću,neka vas to previše ne brine jer ste uz svoju kćer
    -vašu kćer čeka sud za dokazivanje poslovne sposobnosti da se može svom djetetu kad se rodi,upisati kao majka
    -neka na sudu izjavi da je svjesna da će postati majkom,da ste vi uz nju te da će dat sve od sebe da završi školu
    -ako je dečko maloljetan i on će morati na sud
    -ukoliko ne dobije poslovnu sposobnost od suda,onda se vi upisujete kao skrbnik dok kćer ne navrši 18 god (rijetko se dogodi da ne daju poslovnu sposobnost)
    -nadam se,da će dobiti riješenje prije nego rodi da može isposlovat porodiljnu naknadu i dječji doplatak
    -čak ima pravo na polaganje razrednog ispita,ukoliko neće moći pohađati nastavu
    -ako se još čega sjetim,napisat ču vam

Budite uz nju,pružite joj potporu jer će biti teško. Moja majka je pogriješila,počela se brinut za dijete jer to moja sestra na početku nije prihvaćala i dan danas joj fali izlazaka,prijatelja itd.Dijete moje sestre ne može podnjet da bake nema kući. Sestra i njen dečko nisu završili školu,nemaju posao i uspjeli su napravit još jedno dijete koje je staro 1mj i to moja majka *behandla*.
    Želim vam puno sreće,živaca i strpljenja <3

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Prvo zelim cestitati buducoj majci, baki i djedu. Mislim da je divno sto ste potpora mladoj djecojci. Sestra moje bliske prijateljice je ostala trudna sa 16 godina. Imala je podrsku obitelji i jako je brizna mama. Njen djecak sad ima 6 godina, veseo je i zivahan. Sa deckom nije ostala, ali je i on prisutan u djecakovom zivotu. Sa dobrom voljom i podrskom sve se moze!
    Jos jednom cestitam i nadam se da cete bez problema rijesiti sve "hupsere" na putu.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, kao nastavnica, imam učenicu-mamu te dobi, jako je odgovorna i zrela i maksimalno joj izlazimo u susret. Nažalost, čini mi se da u obitelji ne mogu/ne znaju/ne žele (ne znam što od toga) previše pomoći, živi s dečkom i osobno mi se čini da bi joj u ovom trenutku više pomogla majka, nego dečko (koji radi). Obavezno pričajte s razrednikom, ravnateljem i sli. Neka se svi pripreme za mladu mamu i neka i ona zna da je škola na vrhu prioriteta. Zbog tog djeteta i zbog nje. Poznajem i nekoliko fakultetski obrazovanih mama koje su rodile u srednjoj školi, ni iza njih uvijek stoje roditelji. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •