Meni je na samom početku pomagala i akupresura. Poslije više nije bilo pomoći. Samo sam ležala i žalila što eutanazija nije legalna.
Zuska, čestitam!
Đumbira imas u vecini ducana, na placevima, ali ja kupujem onaj u ducanima organske hrane. Stvarno ima vise soka i bolji mu je okus. Raspitaj se i za đumbir u kapsulama.
i kupi si caj od maticnjaka, ja sam bila akupunkturi i na infuziji, jer sam dehidrirala kak mi bilo zlo!
Meni su protiv mucnina jakoooo pomogli vitamini B6 od natural weltha![]()
Neki dan na predavanju,samoljecenje u trudnoci su rekli da se ne smije vise od 1g dumbira.2000 te kad sam bila s prvim trudna nije se uopce smio.Meni osobno pomazu bonkasi od limuna.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Ajme kad se sjetim.. Meni je bilo zlo samo od 3 stvari.. Kava, sladoled.. I zelena boja!!! Boja! Zelena! Dnevni boravak mi je zelene boje, u njega nisam mogla.. Sve biljke sam morala stavit u dnevni boravak, i sve krpe i sve što je zeleno.. Ni van nisam mogla, sve se taman zelenilo a ako sam bas morala onda sam žmirila i ko debil bježala od drveća..Srecom to s bojom je proslo nakon mjesec dana, kava mi se i dalje gadi a ni do sladoleda mi nije..
Inače, pomagali su mi bademi![]()
Meni ništa ne pomaže. Cuclam bombone samo da ublažim okus povraćotine u ustima. Njuh mi se toliko razvio da mi smrdi sve, čim uđem u zgradu osjetim miris nekog sredstva za čišćenje, pa onda kako prolazim kraj stanova, tako mi je zlo od onog što kuhaju unutra. Ili ako puše unutra. Onda mi smrdi naš stan. Pa mi smrdi frižider, muka mi je otvoriti ga. Odem u samoposlugu, svaki red polica mi smrdi po nečem drugom. U sredini samoposluge osjetim kako puše u skladištu.
Mogla bih tartufe tražiti oko Motovuna, samo kad mi ne bi smrdili, a smrde mi i kad nisam trudna.
A zlo mi je od svega. Od pogleda na prljav veš, do pogleda na boju moje kose. Samo mi u prirodi nije toliko loše, ali treba smoći snage za otići u prirodu.
No, ovo s vitaminima B6 dobro zvuči. Jel to fakat radi, smije li se, nije štetno?
Joj, meni je bilo zlo na sve. Na visoke tonove (a moj muz bas voli fuckati razne melodijice), na miris koze drugih ljudi, na svu hranu, pa cak i onu koja je na televiziji, na cvrkut ptica(sve ptice u kavrtu sam htjela pobiti). Kazu da djumbir i limun pomazu, ili kamilica, rigalo mi se na sve troje. Ma rigalo se meni i na obcnu vodu. Akupresura-nula bodova. Tablete protiv mucnina-pusiona. Jedino sto je djelovalo je bio normabel od 2 mg. Nakon njega nisam rigala niti mi je bilo zlo 4 dana. Inace danima se nisam tusirala od muke i kad bi napokon, zavrsila pod tusem, sam osjecaj vode na mom tijelu probudio je vulkan. Inace nisam rigala uobicajeno-samo na usta. Povracala sam kroz nos, jednom cak i kroz oko. To je iskustvo koje ne bih ponovila. Radije bih 10 puta rodila nego da mi je opet tako muka.
Nije nimalo stetno naprotiv preporuca se,,jer ja recimo sad kad nemam mucnina jer sam u 27tt pijem magnezij svaki dan u kojem ima B6 vitamina , ginekolog mi je rekao da je super sta to pijem,jedna tabletica dnevno ali mi je stvarno bilo puno bolje,testirala sam,2 dana nisam uzela i bilo mi je lose za poludjet,,probaj nemoze ti nastetit i svakako preporuca se poslje obroka![]()
XXXXX
točno ovako mi je bilo ovaj put
apsolutno prestršno i pregrozno ne samo za mene nego i za jadne ukućane LOL.
Prenaglo dizanje - povraćanje
Vidim smeđu točku na čaši - povraćanje
Moji psi si poližu dupe - povraćanje
Vidim kakicu od naše ptice - povraćanje
Povraća mi se od dezodorana i povraća mi se od mog prirodnog mirisa
.......
Ništa nije pomagalo pa sam od svega i digla ruke na kraju i odlučila ležati po cijeli dan, buljiti u strop i umirati...onak, ko stari indijanci
Sa 13 tj je postalo maaaalo bolje
Sa 14 znatno
Sad ušla u 15. i danas mi još uopće nije bilo muka (!)
Svo zlo u tome ali neka sad to više prođe, svima nama![]()
Posljednje uređivanje od Majuška : 13.04.2014. at 20:19
Uf, ne tješi me to da mučnine prestaju u 13., 15. ili 20-tom tjednu![]()
Tek sam u osmom, tko će izdržati tolike tjedne?
Evo trazila sam za tebe po internetu o vitaminima b6 da znas da nisu steti nego da pomazu
Vitamin B6 protiv mučnine
Mučnina, sa ili bez povraćanja, česta je pojava u ranim stadijima trudnoće, javlja se kod 90 posto trudnica tijekom prvog tromjesečja, i traje najčešće prvih 6-8 tjedana. Blaži oblici mučnine se liječe izbjegavanjem rizičnih čimbenika i promjenama prehrambenih navika - preporučuju se manji, učestaliji obroci, s povećanim unosom ugljikohidrata, a smanjenim unosom masti.
Od bezreceptnih lijekova može se kratkotrajno koristiti lijek dimenhidrinat (kategorija B), a može pomoći i vitamin B6 (piridoksin). Za teže slučajeve koristi se farmakoterapija antiemeticima, ali samo po preporuci liječnika.
Nadam se da ce ti ublazit kao meni
Dam im ja 6-8 tjedana...dala bih im pokvarenih skoljaka 6-8 tjedana.
Tea, hvala. Danas sa zvala svog ginekologa i rekao mi je da uzmem B6 pa sam, eto, popila prvu tabletu, razlike nema. Možda sutra bude nešto bolje.
Ajme, stalno moram nešto jesti, strah me stati na vagu.
[B]zuska[B], ne opterecuj se vagom. Jedina dobra stvar vezana uz mucnine je gubitak kilograma. Naime, svaka zena u sebi ima zalihu koja ce hraniti bebu dokle mucnine traju. To ce ti potvrditi svaki lijecnik ili babica. Bebi nece biit nista. Zapravo, ja sam se u trudnoci toliko brinula za bebu upravo radi tog povracanja, a onda, u 12. tjednu kada sam je vidjela na ultrazvuku kako veselo pliva u amnio tekucini, riganje i mucnine su mi pocele prolaziti veselije. Imala sam slike svoje bebe pored sebe i kad god bi mi pocelo biti muka, pogledala sam ju i bilo mi je bolje.
Ipak, dobro je unositi neso radi soli, secera i ostaloga. Neka su istrazivanja pokazala da upravo junk food zene toleriraju u tom zalosnom prvom trimestru, pa mozda da probas s tim? Meni su McDonaldsovi krompirici jako pasali.
Ja sam shvatila da se Zuska boji stati na vagu zbog debljanja, a ne mršanja, jer stalno mora nešto jesti
Ajme, stalno moram nešto jesti, strah me stati na vagu.
Točno, Optimist. Ne bih se bojala stati na vagu da mršavim
Već nekoliko tjedana loše spavam, moram često na wc pa onda više ne mogu zaspati. Baš se mučim. I to mi nije jasno, loše spavanje i često mokrenje u mi u prošloj trudnoći bili u zadnjim mjesecima, a ne prvim.
No, mučnine su mi ušle u novu fazu. Noćas je prva noć da sam imala mučnine preko noći, u ležećem položaju. U jedan sam se digla pojesti pola banane, nisam mogla zaspati koliko mi je bilo zlo...a onda sam pred zoru opet osjećala kako mi je muka i kako moram nešto staviti u usta...ali sam samo bespomoćno ležala.
Tako, eto, sad mogu reći da me mučnine peru 24 sata.
AjojFućkaj vagu, poslije ćeš mršaviti, sad radi sve što ti pomaže, samo je pitanje što je to, jer ti ništa ne pomaže?
Čitala sam baš nedavno da u ranoj trudnoći i ide to s piškenjem zbog povećanja maternice i pritiskanja mjehura (jedan od prvih znakova), a također su i snovi jako burni i živopisni.
Piškenje i u zadnjem dijelu trudnoće, hebaji ga.
Nije baš neka utjeha, ali normalna si![]()
Normalno jeI proći će (iako vjerojatno sad vrištiš na tu rečenicu).
ja imam mučnine samo popodne i po noći, negdje do 2 ujutro. Ujutro kad se probudim sam skroz ok i super se osjećam. Negdje oko ručka (evo baš u ovo vrijeme) mi krene loše. Povraćam povremeno, ali samo navečer, jednom i u 4 ujutro. Bude mi lakše nakon povraćanja, ali odem obično gladna spavati. Sad sam 12 tjedana i ne znam jel mi malo lakše ili sam se već navikla. Čini mi se da sam se prije navikla. Bude mi lakše kad sam vani, a lošije ako sam u zatvorenom... I tako, dan po dan, nadam se da će uskoro proći. A počelo je negdje oko 6 tj.
Jeste li probale čaj od đumbira protiv mučnine?
Nisam to koristila jer mi nije trebalo, ali moja mama je to nedavno koristila nakon oporavka od operacije i bila je jako zadovoljna.
http://limeta.net.hr/dozvoljeni-cajevi-u-trudnoci/
Čula sam više puta za đumbir, ali nikad probala. Navodno da ima u DM-u neki čaj - možda odem danas kupiti i probati. Probala sam puno toga i ništa mi do sad nije pomoglo, tako da sam već lagano odustala od toga da će mi nešto pomoći... ajd baš probam.
Meni se povraćalo od svega osim od pijuckanja mineralne u vrlo malim gutljajima i od štapića.
Mučnine su se prorijedile sa nekih 20 tt, i tad je na scenu stupila žgaravica![]()
Evo kupila čaj od đumbira i bazge u DMu - baš pijuckam i mislim da mi je bolje. U svakom slučaju paše mi.
A ja jučer kupila đumbir i probala ga. To se odreže malo i cucla, ili?
Tako je. Ide 1 šalica vruće vode na 1 čajnu žličicu naribanog đumbira. Poslije se doda limun i med po želji (ne previše).
Evo našla sam i upute: http://limeta.net.hr/caj-od-dumbira/
E, cure, samo da javim da mi je žvakanje đumbira pun pogodak, pomaže mi ful, otjera odvratan okus iz usta i nekako mi ublaži osjećaj mučnine. Dobro sad, nije da ga žvačem, više onako stavim komadić u usta i držim ga u ustima i samo povremeno stisnem zubom
Čaj mi je nije odgovarao, zapravo mi čajevi uopće sad ne odgovaraju. Ali više mi nije mučnina na sve što pogledam, no i dalje moram jesti svaka dva sata, ako se odulji vrijeme kad ne jedem, bude mi jako loše.
I imam još jedan issue - obožavam jesti juhu oduvijek pa tako i sad dok sam trudna, uživam u svakoj žlici. Ali nakon jedenja juhe mi bude loše, onako, slabost me ulovi i moram leći. Je li to nekome poznato?