Izgleda sam najfriškija s porodom.
Naime, ja imam samo pozitivna iskustva izgleda. Meni je u utorak (15.9.) u 16 h točno (mala moja mišica sve u minutu radi) pukao vodenjak, lagano tuširanje, malo vremena za zadnju normalnu kofi i put bolnice. Super ljubazna starija sestra (nemam pojma kako se zove, ali je obično na recepciji) odvela me u trudničku, obavili ctg, mjerenje, tlak i pregled kod dr. P.. nešto Lovrić, koja me super strpljivo i nježno pregledala i rekla, hajmo lagano na odjel, bit ćete vi brzo. U tom trenutku, otvorena još uvijek samo 3 prsta i bez trudova.
Jedva su mi našli krevet na 1. katu gine (dakle, ne na patologiji trudnoće, već baš na gini), jer je takva gužva da to nije normalno. Žene čekaju u rađaoni satima da im se nađe krevet! Kao da su svi navalili rađati u isto vrijeme
U 20 h meni počinju trudovi (opet u minutu moja Nina kuca) i to odmah na 5 minuta, ali nisu strašni. Oko ponoći dolaze na svake 2 minute i poprilično su žestoki. Moram pohvaliti sestru Anitu na tom odjelu gine, hodala je samnom, svako malo ispitivala jesam li dobro, ma sve 5. Za razliku od zadnjeg puta, odmah sam dobila antibiotik nakon puknuća vodenjaka.
Procjena na UZV - beba veća od 4.600 kg :shock: :? :shock: Umrla sam od strana! Dolazimo u rađaonu, kažu, klistir ne treba (nisam naime ni ručala ni večerala), brijanje ne treba (zrihtala ujutro sve), taman oko 1.30 h popunjeni svi papiri i stavljaju me na stol. Klasika, ajmo na bok da ubrzamo i pojačamo trudove i tu mi bilo dosta već svega. Mrzim taj bok, ne znam zašto ga toliko forsiraju, ali činjenica je da sam zaista dobila trud za trudom i eto, u 3.30 h došla mi je moja Ninuška - 3.790/51 - buca mala, ali ni traga od one procjene na 4.600 kg
I onda iznenađenje: "Želite li biti sa svojom bebom?" ... ja odgovaram "naravno" i tako meni Nina ostala skoro sat vremena, odmah sam ju podojila i evo, 5 dan života legica sisa kao luda mlijeka u izobilju i sve 5.
Iz bolnice smo izašle jučer, 4-ti dan, jer je dobila laganu žuticu pa se cura morala iskvarcati prije izlaska
Uglavnom, osoblje - 5, doktorica - 5, sestre na odjelu - 5... zaista bih griješila dušu kad bih rekla bilo što loše.
Eto, to je moje iskustvo od prije 5 dana i nadam se da će svi imati tako lagan i ugodan porod kao i ja.
Sretno!