Baš mi je lijepo čitati da barem oko prvog podoja u rađaonici više ne prave probleme, već da su shvatili sve prednosti toga. Valjda je na njih imalo barem malo utjecaja i prošlogodišnji tjedan dojenja, koji je tematski obilježavao baš to, važnost prvog podoja. A i traženje žena u zadnje dvije godine da im se omogući prvi podoj već u rađaoni.

Sjećam se koji su se svi smiješni argumenti meni iznosili, prije godinu i pol kad sam već prije poroda govorila da hoću dojiti svoju bebu odmah po porodu. Od toga da će se beba prehladiti, do toga da neće htjeti dojiti. Tražila sam ekstra deku, i dobila je. Samo treba tražiti, i imati svoj stav. Barem ja jesam.

A što se npr. klistira tiče, ja sam ga izričiti odbila jer sam znala da mi ne treba jer sam to sve već obavila kući a i znam što bi on napravio u trenucima trudova i izgona. Oni su mi počeli objašnjavati sve "dobrobiti" njega, ja sam samo slušala i ipka rekla da to odbijam i ne dozvoljavam da mi učine. I nisu. Jer su stvarno vidjeli da dobro znam što su moja prava.