Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: mikroflis: zašto da i zašto ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno mikroflis: zašto da i zašto ne?

Čini mi se da je moj Bartol od onih finih guza koje smeta kad im je mokro. Možda (nadam se) i nije to u pitanju, još istražujem. Uglavnom, imam doma samo pamučne pelene jer sam se vodila idejom - prirodno je najbolje. Ali sada planiram nabaviti koju pelenicu sa mikroflisom za probu pa me zanima što nam to zapravo znači. Prvo (ovo će mi vjerojatno znati odgovoriti mame koje ih imaju), daje li mikroflis zaista osjećaj suhe guze? U odnosu na jednokratne, recimo? Drugo (ovo će mi vjerojatno odgovoriti 'protivnice' mikroflisa), koja je moguća šteta? Ako mu ne pocrveni guza, postoji li objektivno neki drugi (možda dugoročniji) problem sa stavljanjem tog umjetnog materijala na guzu? I još jedno pitanje - ima li netko i kakva ima iskustva sa korištenjem prirodnih alternativa stay dry linera (npr. svila)?

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ms Mar ovih dana i ja sam o tome pisala na topicu malo niže jer me zanima ista stvar

iako sam već naručila dvije happy heines pelenice baš me zanimaju iskustva drugih zbog toga što su pelene 'flisirane' iznutra.

sama stavljam šimunu liner od flisa i mislim da se osjećaja suši s tim flisom nego kada je svila (barem meni tako izgleda kada mu skinem mokru tetru ili rodinu pusu), no crvenilo zbog kojeg sam to i počela još nije prošlo

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi nemamo problema sa crvenilom, tako da ne znam pomaže li u tome flis. Ali kad skinem takvu pelenu, flis mi se čini "suh", a uloćak unutra je mokar, tako da vjerujem da je i guza suha kad je u toj peleni.
    Osim što flis nije prirodni materijal, ne vidim problema s takvim pelenama.
    Nije ni PUL prirodni, tako da jedina prava prirodna varijanta ostaje pamuk + vuneni cover.

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo naše iskustvo: u posljednjih nekoliko mjeseci dok još nisam išla raditi smo koristili gotovo isključivo pamuk/konoplju/bambus + vuneni cover i nije bilo crvene guze (iako su nekada pelene bile tak mokre da se moglo cijediti iz njih), sada kad je kod tete čuvalice bude po 5 sati (jer radim 4h) u pocketicama sa mikroflisom ili suedeclothom (ona ga u to vrijeme 1-2 puta presvuče) i znam naći crvenu guzu... ali onda preko noći stavim uložak od bambusa ili konoplje i crvenilo prođe

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margiti isto smeta flis. dok smo koristili umjetne materijale, često je bila crvena. otkad smo isključivo u pamuku, bambusu i vuni, crvenila nema.

inače, flis mi je djelovao nešto suši nego pamuk, ali ne baš previše, nije mi to neka drastična razlika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih reći, možda mu smeta PUL? nama je crvenilo u potpunosti prestalo tek kad su nam i coveri postali potpuno prirodni (vuneni)

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kakve su vam to pelele ili što već s bambusom, knoopljom..?

ja ga motala samo u puse i tetre - znači samo pamuk. planiram i taj vunueni cover kupiti, pa da smo i tako sigurni (i izbacim ove PUL-ove koje imam).

naručila sam doduše dvije flisirane 'hepi hajnis', pa se nadam da neće biti uzalud bačen novac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima na netu pelena od bambusa i konoplje kolko hoćeš
    bambus recimo upija veće količine od pamuka, a suši se brže od pamuka, te ima i antibakterijsko djelovanje - super stvar

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Za isprobati flis - ne morate kupovati pelene, nego sao uzmite flis linere. Puno su jeftiniji, pa je manja šteta ukoliko se pokaže da vam ne pašu.

Gabu je guza uglavnom suha kada je u flis pocketicama/AIO (nije svaki flis baš isti pa je i različit osjećaj suhoće guze), ali IPAK ako se pojavi ikakvo crvenilo (makar i tri i pol točkice od kakice i sl.) onda ga po noći umotam u pamuk i vuneni cover - i do jutra nema nikakvog crvenila.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja puno puta kad skinem flisanu pelenu (tj. pocket s flisom) ne znam jel se dorian popiskio ili ne, nego tek kad probam unutra ulozak! to ti dovoljno govori o osjecaju suhoce na guzi

flis nista ne upija, kad skinem pelenu i izvadim uloske za 10 minuta je suha!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure, hvala na odgovorima. Probat ću malo flisa, ali i vunene gačice obavezno (njih već neko vrijeme planiram, ne znam što me spriječilo).

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kao i mene: ideja da je to nešto teško! A uopće nije, a guza je fakat... k'o kada uopće prijeđeš s jednokratnih na platnene pa se oduševiš - meni su vuneni coveri još jedno takvo oduševljenje!

Bartolu (rođenom 36 godina poslije mene!)

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Kao i mene: ideja da je to nešto teško! A uopće nije, a guza je fakat... k'o kada uopće prijeđeš s jednokratnih na platnene pa se oduševiš - meni su vuneni coveri još jedno takvo oduševljenje!
    Sve si i ja mislim da će me iznenaditi kako nije teško. Sa platnenima sam stvarno očekivala više posla. Stalno mi se činilo da sam sigurno nešto s njima zaboravila napraviti kad se nisam mogla sjetiti koje sam to vrijeme potrošila na njih. A treba još uzeti u obzir da je Bartol rekorder u punjenju pelena.

Bartolu (rođenom 36 godina poslije mene!)
    Onda iduće godine skupa slavimo. Jer ove godine, dok si ti slavila, ja sam se patila

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

k'o kada uopće prijeđeš s jednokratnih na platnene pa se oduševiš - meni su vuneni coveri još jedno takvo oduševljenje!
    i meni :D

sajbermama

Početno

Ja nisam primjetila neku preveliku razliku u suhoci, a te flisane pelene su uglavnom poket pa kratko drze. A gdje ima za kupit tih flis lajnera, probala bi s time?

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi danas dobili pocketice sa flisom, mislim da nam je ovo pravi početak platnenih :D
    oduševila sam se mekoćom i imam pitanje - budući da se flis tako brzo suši, da li je ok promijeniti uložak sam koji puta pa tek onda prati cijelu pelenu? Mislim, valjda je i to razlog zašto se rade pocketice, osim lakšeg sušenja nakon pranja??

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja to ne bih radila. Mislim da je to kao da ne opereš guzu kad skineš pelenu jer urin ostaje na koži iako je ona na opip suha...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim, valjda je i to razlog zašto se rade pocketice, osim lakšeg sušenja nakon pranja??
    nije, ni najmanje
    zamisli da se popiškiš u gaće, da li bi ih oprala ili bi ih samo posušila i obukla ponovo?

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Aha!
    ali mogu upotrijebiti praznu pelenu kao cover ako stavim običnu platnenu na bebu, ali ne unutar pelene, zar ne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim baš: pitaš da li pocketicu možeš iskoristiti kao cover za platnenu pelenu?
    ako si to pitala - pa u teoriji možeš, ali zašto? mislim, platnena, pa pocketica - meni zvuči jako debelo i neudobno

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

:D
    ma ja sam total beginner, pa sad isprobavam razne kombinacije - imam 2 rodine puse i 3 te AIO pocket sa fleeesom, još ništa drugo, nemam zaštitne... pa sam stavila puse ispod pocketice - stvarno predebelo ali bi na mojoj curici sve bilo jer ima samo 1,5 mjesec, pusa joj je preglomazna imam dojam..
    obična tetra na bebu, pa gore ta pocket, to je super! Još je tako mekana po rubovima...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mama Jelena prvotno napisa
    mi danas dobili pocketice sa flisom, mislim da nam je ovo pravi početak platnenih :D
    oduševila sam se mekoćom i imam pitanje - budući da se flis tako brzo suši, da li je ok promijeniti uložak sam koji puta pa tek onda prati cijelu pelenu? Mislim, valjda je i to razlog zašto se rade pocketice, osim lakšeg sušenja nakon pranja??
    nemoj, bolje stavi ulozak do koze, pa onda prmijeni kad se beba popisa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Daje li i pamucni flis osjecaj suhoce kao i umjetni? Ako da, zasto se njega ne koristi umjesto ovaj umjetni u proizvodnji pelene? Osim sto je materijal skuplji. Inace, ja sad imam 2 sa flisom HM pelene i skroz mi je ok. Doduse, mi nemamo problema s crvenom guzom. Crvena bude jedino ako ne obrisem dobro nakon kakanja i ako ne osusim- to jako pomaze da ne dodje do crvenila, barem nama.

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    Koliko ja kužim uložak od mikroflisa koji dođe najčešće s poketicama ne bi trebalo stavljati direkt na kožu jer jako odvlači vlagu. Tako da pazi da takav uložak ne stavljaš van...

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ustvari govorim o ulošku od mikrofibre koji dođe s poketicama, ne mikroflisa.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

:?
    oh, mikrofibra - to je ono kao magična krpa??
    NE stavljam uložak od toga na kožu koji je original došao uz pelenu, već do sada samo platnenu par puta...

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

:?
    oh, mikrofibra - to je ono kao magična krpa??
    da, da. to.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mama Jelena - da, ideja ti je sasvim ok: staviš tetru na flis i zapravo ti pocketica služi kao cover. U tom slučaju možeš koristiti cover nekoliko puta. Cure su već rekle: mikrofibra a.k.a magična krpa NI SLUČAJNO na kožu!

pamučni flis - po mom iskustvu nije tako suh osjećaj kao u umjetnom. Ali je suhlje (ili suše, ne znam kako se ispravno veli ) nego samo u pamučnom makou, flanelu i sl.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pamučni flis - po mom iskustvu nije tako suh osjećaj kao u umjetnom. Ali je suhlje (ili suše, ne znam kako se ispravno veli ) nego samo u pamučnom makou, flanelu i sl.
    Hvala inženjerko. Taman sam se mislila naruciti preko neta i dati sivati pelene od toga ali cu se sad jos misliti.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pups prvotno napisa
    Citiraj meda prvotno napisa
    Koliko ja kužim uložak od mikroflisa koji dođe najčešće s poketicama ne bi trebalo stavljati direkt na kožu jer jako odvlači vlagu. Tako da pazi da takav uložak ne stavljaš van...
    da, to sam zaboravila napomenuti, jer ja stavljam u pocketice ne samo originalne uloske, koji su mikrofibra, nego i pamucne i konopljine, a najcesce kombiniram, jer ta mikrofibra sama bas i ne drzi nesto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •