tražila sam, tražila, našla svakakvih kuglica, ali čokoladnih nisam
pa vas molim jedan lijepi, jednostavni i sočni recept
tražila sam, tražila, našla svakakvih kuglica, ali čokoladnih nisam
pa vas molim jedan lijepi, jednostavni i sočni recept
Svašta nešto Kuglice
(Ja sam zadnje pravila po ovom receptu - nestale su u trenu, a radiš od sastojaka koje trenutno imaš u kući)
Neki keksi
malo pekmeza (ili meda ili eurokrema)
malo mlijeka
malo ruma (može i ne mora)
malo čokolade (kod mene je išla i u prahu i komadići)
orasi, lješnjaci, bademi -mljeveni (mogu i ne moraju - kako ti drago)
Uglavnom svega po želji.
I kombinacija koliko god ti srce želi.
Jedino treba paziti da ti smjesa ne bude pregusta, pa dodas jos malo mlijeka. Pustiti da odstoji u hladnjaku i kasnije oblikovati kuglice. Njih uvaljati u čokoladu u prahu, kokos ,šećer, orahe ili vec stogod zelis.
KUGLICE
20 dkg margarina
30 dkg štaub šećera
1 jaje
5 dkg kakaa
2 vanilin šećera
1 žlica ruma
20 dkg albert keksa
sve zajedno izmješati u masu. zatim napravi kuglice i uvaljati po želji. ako se margarin skroz rastopio i smjesa je mljeckasta, malo staviti u frižider da se stegne.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...788&highlight=
šifra Dora06!
napravila sam i ježiće i kuglice i super su![]()
ali ja sam zapravo htjela nešto ko rafaelo, samo čokoladno
probat ću mialin recept
Ferrero Rocher hrpice:
U otopljenu čokoladu umiješati nasjeckane orahe i/ili lješnjake i čokoladnu rižu (ne on u bijelu presvučenu čokoladom nego sa odjela dječje hrane - tipa Nesquick kuglica) Sa žlicom oblikovati hrpice i ohladiti u frižideru. Njam!Količine odokativne i prema ukusu.
a jel u ovo ne stavljas margarin??? Evo ja imam ove sastojke sto si nabrojala (osim ruma) i radoh bih probala, ali ne znam jel treba margarin???Malo mi cudno da ne ide :/sasana prvotno napisa
Ne ide margarin. ako ti je presuho dodas jos malo mlijeka. meni su jako fini. i MM-u i L. Njoj samo da je gore cokolada (ko i meni) i pojela bi sve
Čokoladne, ali stvaaaarno čokoladne 8) kuglice.
Crne
1,5 kg crne čokolade za kuhanje
1/2 l slatkog vrhnja (pravog, ne biljnog)
Slatko vrhnje dooobro zagrijati, skinuti sa štednjaka i ubaciti čokoladu. Miješati dok se ne rastopi skroz. Kad se ohladi toliko da se može oblikovati, napraviti kuglice i uvaljati ih u što želite (mljevene orahe, lješnjake, bademe, šećerne zvjezdice....)
Bijele
1,5 kg bijele čokolade za kuhanje
1/2 l slatkog vrhnja (pravog, ne biljnog)
250 gr margarina
Postupak je isti kao s crnima, samo što se na kraju dodaje margarin.
Vrlo je slično raffaelu ako se u sredinu stavi lješnjak ili badem, a kuglica uvalja u kokosovo brašno.
Uglavnom nešto prefino i kao stvoreno za čokoladomanijake poput mene.
![]()
Čokoladne kuglice
185 ml slatkog vrhnja (stavila sam malo tetrapak pakiranje, mislim da na njemu pise 200 g)
400 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
2 žlice čokoladnog likera (u nedostatku znam staviti i rum)
kakao u prahu.
Vrhnje pustiti da zavrije, maknuti s vatre i umiješati čokoladu, maslac i liker. Ostaviti smjesu u hladnju preko noći. Drugi dan oblikujte kuglice i uvaljajte u kakao.
Jedini nedostatak je što jako brzo nestanu.