Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Još malo i idem raditi.....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Još malo i idem raditi.....

Evo, na Badnjak mi je prvi radni dan....Prekrasna godina je prošla, mala mrvica je postala pravi veliki dečko, mamina maza. Bojim se jednostavno kako će biti, ne samo s njim, već i s kćerkicom koja ide u 1. razred. Hvala Bogu, maleni neće morati u jaslice, već će se svaki dan s mm voziti 20 km baki i dedi na čuvanje (mm radi u tom gradu), pa mi je s te strane malo lakše, jer znam da će ga dobro čuvati i pružiti mu ljubav.
    Brinem se za malenu, kako će biti sama doma, kako će papati (mogu ja skuhati ručak dan prije, ali neću da si sama podgrijava, da ne bi zaboravila ugasiti plin isl.), kak će se sama spremiti za školu....ma, imam takav košmar u glavi, tužna sam, imam osjećaj kao da ih na neki način napuštam....Radno vrijeme mi je od 7-16, kad ću ja sve stići, kućanske poslove, posvetiti se svakom djetetu? Hvala Bogu, imam podršku od mm-a i u pravilu sve radimo zajedno, ali .... mama je mama...
    Ne znam, muči me ta grižnja savjesti, kako ste vi mame to preživjele?
    Sorry što sam odužila i možda zbrkano pisala, ali tako se osjećam i htjela sam to podijeliti s vama

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga mama. Nemoj se unaprijed zamarati sa toliko pitanja. I ja sam davno prošla tu fazu nakon rođenja prvog sina (sad ima 14 god). Sve je prošlo bez većih problema. Danas imam dva sina od 14 i 12 god. i ćerkicu od tri mjeseca. Za tri mjeseca idem raditi a tata će na porodiljni. Povremeno me grize savjest zbog toga, ali znala sam to još prije nego sam ostala trudna. Što se tiče curice, ako nemaš mikrovalnu, kupi, pa neka grije hranu u njoj. A i ako neće bog zna što pojesti, vjeruj mi preživjet će. Kad odraste neće se toga ni sjećati i neće ti ništa zamjerati, ukoliko svaki dan nađeš malo vremena koje ćeš kvalitetno provesti s njom. Drž se.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vjerujem da ti je teško jer i ja imam prvačića doma i muka mi je kad ga moram pustiti na sat vremena. Jako je samostalan, sam si podgrijava hranu, uzme šta mu treba, una šta smije a šta nesmije, ali on je moj mali mišić

Uvjerena sam da će se cura dobro snaći, ovo s mikrovalnom ti je super stvar. Pripremi joj obrok u zdjelici i objasni joj na koliko da stavi grijati i neće biti problema. Sve brojeve telefona neka ima pri ruci, porazgovarajte malo ozbiljnije i biti će ok. Oni su zapravo puno veći i samostalniji nego što ih mi vidimo

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

thanks, cure, na podršci: iNače je i moja cura dosta samostalna, ostajala je po sat-dva sama kod kuće, zna sve važne br. telefona napamet, ima ih i napisano, zna da ne smije nikome otvarati vrata....
    Mikrovalnu imam, ali na glupom mjestu - ne može je doseći osim ako se ne popne na stolac, a to je preopasno. nemamo druge mogućnosti da je premjestimo....ali ok, već sam mislila da ću joj za doručak sve pripremiti, poslije neka pojede voćku, a opet jede u školi. Samo mi je žao kad će dolazit u praznu kuću, znam iz osobnog iskustva da je to baš....prazno, kad te nitko ne dočeka.
    Ma, snaći će se ona, priviknut ćemo se svi....zapravo, mislim da ću najviše žaliti za ovom godinom kad sam bila s njima doma i kad me nisu morali s nikim dijeliti. Ja sam uživala s njima, a i oni sa mnom....

Hana_Sara avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bas me ljuti sto u Hrvatskoj jos ne postoji sistem gdje dijete moze u skoli biti od 8 do 17 ako mu je to jedina mogucnost... i uopce da se skole ne organiziraju tako, a ne i dalje u smjenama kao sto je vec desetljecima. znam da to ima veze sa nedostatkom novca i prostora, ali uh... bas mi je zao malene sto ce se vracati u prazni stan

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Hana_Sara prvotno napisa
    ... bas mi je zao malene sto ce se vracati u prazni stan
    Ja sam voljela doći kući u prazan stan... ne znam da li to ima veze s odgojem, pa nisam ni htjela biti sa roditeljima puno ili šta, ali ja sam jednostavno voljela doći kući poslije škole i biti sama i uživati, tj. samoj sebi spremiti jesti koliko hoću i šta hoću, praviti se da nisam sama, tj. pričala sam sa samom sobom i tako se igrala....meni je to ostalo u lijepom sjećanju.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Citiraj Hana_Sara prvotno napisa
    ... bas mi je zao malene sto ce se vracati u prazni stan
    Ja sam voljela doći kući u prazan stan... ne znam da li to ima veze s odgojem, pa nisam ni htjela biti sa roditeljima puno ili šta, ali ja sam jednostavno voljela doći kući poslije škole i biti sama i uživati, tj. samoj sebi spremiti jesti koliko hoću i šta hoću, praviti se da nisam sama, tj. pričala sam sa samom sobom i tako se igrala....meni je to ostalo u lijepom sjećanju.
    vjerojatno će se i mojoj maloj to sviđati, ali tek kad bude malo veća...
    meni je bilo grozno dolaziti u prazan stan, čak i kad sam bila odrasla, i još nisam imala muža ni djece.
    ah, nadam se da bude sve u redu i da će se malena snaći...nadam se iskreno da meni bude teže nego njoj

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja bi joj nabavila nekog kućnog ljubimca o kojem će se brinuti. Tako će mu se veseliti kad se vrati kući.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

već ima mačku 5,5 godina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •