Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Moja Helena

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Moja Helena

Prvo da vas upoznam sa svojom mrvicom:
    Helenica1
    Helenica2
    Presvlačenje
    Nanam
    Došla sam oko 22:30 u bolnicu i čekala sam na pregled nakon što su me od dana prije stalno u razmacima lovile lažne kontrakcije. Što je najbolje ujutro sam bila na CTG-u i nije pokazao ni jedan jedini trudić. Ali te večeri oko 20:00 su počeli pravi trudovi u razmacima na 15 min.
    Kako sam sjela u ginekološku ambulantu- trudovi su prestali :? Bila sam uvjerena da će me pustit doma.
    Došao moj doktor, pregleda me i kaže- to je to, otvoreni ste 4 cm.
    E sad onaj ružni dio- nitko mi ništa nije ni rekao, nit sam se snašla, prokinuli mi vodenjak, sklistirali me i obrijali
    Da me se pitalo, nebih dala da mi se odmah prokine vodenjak i to me je jako pogodilo, osjećala sam se kao silovana...
    Još trudnički hormoni su napravili svoje i rasplakala sam se. Čak su babice neš počele filozofirat da možda moj Tomislav neće bit na porodu (kako rodilište u Sl. Brodu još nije preuređeno do kraja) i tu sam doslovce odskakutala do staklenih vrata(s druge strane me moja ljubav čekala) i rekla sam mu da hitno nazove gl. babicu Željku koja mi je ostavila svoj br. telefona. On ju je nazvao i valjda ih je ona zvala i rekla im da nas dvoje moramo bit zajedno na porodu i tu sam joj do neba zahvalna!
    Nakon sat i pol šetanja po hodniku i čekanja (sa već sada gadnim trudovima na 5 minuta) mužića su mi pustili unutra i ušli smo u rađaonu (nažalost nisam dočekala otvorenje nove, pa je rađaona -improvizirana u sobi br. 5) - legli me na stol, stavili me na CTG i čekanje. Mrzila sam što se ne mogu dignuti iz ležećeg položaja, kumila sam i molila da me samo malo podignu, čak sam u nekim momentima totalno ignorirala primalje koje su me na silu željele zadržati na leđima (kao zbog CTG-a) i lovila se za mm i okretala se na bok.
    Moja sreća da sam se jako brzo otvarala, pa mi ni nisu stigli dati drip-(toga me bilo strah kao kuge, jer već ovako sam bila na rubu snaga)
    Zadnjih pola sata pokušala sam se skoncentrirati na disanje, ali nisam mogla i kod kraja svakog truda sam jednostano se počela gubit i vriskat na muža kako želim na carski, nek zove anesteziologa, nek mi daju bilo što protiv bolova. Kako nisam spavala više od 24 sata prije poroda- tako mi se spavaloooo...
    Mužu sam napravila fanjske šljive na rukama kako sam ga stiskala.
    U jednom momentu mi je rekao: "ljubavi, smiri se, pokušaj disat" Samo sam mu vrišteći odbrusila:"Ma mogu disat piz** mat****" Baš sam bila kao one rodilje iz komedija koje vrište na svoje muževe i svašta nesuvislo govore. Moje jadno zlato, mislim da bi se neki drugi digao i izašao van.
    I dođe konačno 1:20 i babica me dođe pogledat i kaže to je to, morate tiskat. Prvi trud, drugi trud- kaže muž vidjela se samo malo glavica i kako sam stisla- treći trud Helena je doslovce izletila van!
    Nikakvi bolovi, sve je stalo u sekundi tek lagana drhtavica i pogled na moju malenu je pokrenuo suze mm i mene...
    Mala moja savršena džepna venera, tek 2600gr i 49 dugačka, ali definitivno savršena.
    Caknuli su me, ali eto sve u svemu sam zadovoljna kojom brzinom je sve prošlo a ono najglavnije da je moja drugorođena živa i zdrava

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam. Helenica je prelijepa!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Super da je sve dobro završilo.Čestitke od

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Helenica je stvarno sitna i preslatka

A za pristup u bolnici

Mene je upravo toga strah, da me nitko ništa ne pita nego kao na traci obriju, klistiraju i probuše vodenjak.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čestitke na preslatkoj bebi!

A porod.. ah, porod.... :/

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čestitam na još jednoj prelijepoj curici! Tvoja Helena i moja žabica slavit će ročkase isti dan.
    Sjetila si me sad, ja sam bila došla na redovan pregled u rodilište, i bila četiri cm otvorena. Naravno da su mi predložili da ostanem, pa da se to "riješi" isti dan. Nisam htjela, a došla sam SEDAM dana poslije (iako je dr. Mišković rekao da su šanse da ne rodim za dva dana ravne nuli ), sedam cm otvorena.
    No, ipak, nije mi ginuo tretman kao i kod tebe, prokidanje vodenjaka, klistir i brijanje, a ja sam još dobila i drip.
    Ali drugi put (valjda će ga bit) ćemo drugačije!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čestitke na maloj preslatkici i brzom porodu!!!

Helena je , jako sliči na moju N. kad je bila u toj dobi. Imamo skoro identičnu fotku gdje curka spava, sličnost je stvarno velika.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cestitam i ovdje, vidis da je ipak sve ok

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene i muzeka je stvarno raznježila ona prva snimka na kojoj jednom Helenica štucne - ma baš je slatkica!

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pusa bebi i čestiteke cijeloj happy family...

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    cestitam i ovdje, vidis da je ipak sve ok
    vidiš kako su me isprepadali bez razloga

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čestitam od srca!!!

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prvo čestitke na prinovi !! Samo da kažem mami da onaj anesteziolog kojeg je zvala bi bila ja jer sam tada bila dežurna a kako je moja soba okrenuta prema sobi br.5 gdje je improvizirana rađaona,sve sam i čula što se dešavalo i navijala!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Irena čestitam i ovdje! :D
    Cure su ti prekrasne

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj martinovamama prvotno napisa
    Prvo čestitke na prinovi !! Samo da kažem mami da onaj anesteziolog kojeg je zvala bi bila ja jer sam tada bila dežurna a kako je moja soba okrenuta prema sobi br.5 gdje je improvizirana rađaona,sve sam i čula što se dešavalo i navijala!

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Irena001 prvotno napisa
    Citiraj martinovamama prvotno napisa
    E da, trebala si doć i olakšat muke
    Ja tolika pobornica epiduralne- nakraju rodim prirodno

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao prvo, irena, cestitam na bebici

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Sjetila si me sad, ja sam bila došla na redovan pregled u rodilište, i bila četiri cm otvorena. Naravno da su mi predložili da ostanem, pa da se to "riješi" isti dan. Nisam htjela, a došla sam SEDAM dana poslije (iako je dr. Mišković rekao da su šanse da ne rodim za dva dana ravne nuli ), sedam cm otvorena. No, ipak, nije mi ginuo tretman kao i kod tebe, prokidanje vodenjaka, klistir i brijanje, a ja sam još dobila i drip.
    a da ni taj dan nisu forsirali porod, tko zna kad bi zapravo dosla roditi! sa svojim trudovima, spremna za porod.

da nema toliko rutinskih indukcija cim trudnica udje u termin, ustanovilo bi se da sama otvorenost ne znaci nista - mnoge trudnice, drugorotke, mogu i mjesecima biti otvorene, pa ipak rode u terminu ili cak nakon termina. vaginalnim pregledom ustanovljava se samo vanjska otvorenost, a kod viserotki je normalna pojava da vanjsko usce bude malo otvoreno. medjutim, to ne znaci da je beba spremna za porod. ako nema trudova, nije puknuo vodenjak, zasto brzati? :?

jedna nasa forumasica, ne znam zeli li da ju imenujem, je prije vise od tri tjedna odbila (za razliku od tebe, irena, ona je na srecu imala tu priliku) 'rijesiti TO isti dan'. tad je bilo 38 tjedana. sad je termin prosao vec tjedan dana, ona i beba se osjecaju odlicno, ali porod jos uvijek nije poceo. beba nije spremna. da su tada forsirali porod, beba bi bila rodjena bar tri tjedna prije pravog termina - ne moram naglasavati koliko je to lose. a tko bi bio odgovoran da je bilo nedonosce? naravno, nitko.

citajuci kako je irenina bebica relativno mala, ne mogu se oteti dojmu da joj je zapravo uskracen jos koji tjedan rasta i razvoja u sigurnom okruzju maminog trbuha

sori irena na uzurpiranju topica, nisam mogla ne uskociti!

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Irena ,

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Eto vidiš da nije bilo tako strašno kao što si mislila
    tvojoj Helenici, sad je već bucka

Pravila pisanja postova