kao prvo, irena, cestitam na bebici![]()
a da ni taj dan nisu forsirali porod, tko zna kad bi zapravo dosla roditi! sa svojim trudovima, spremna za porod.Dijana prvotno napisa
![]()
da nema toliko rutinskih indukcija cim trudnica udje u termin, ustanovilo bi se da sama otvorenost ne znaci nista - mnoge trudnice, drugorotke, mogu i mjesecima biti otvorene, pa ipak rode u terminu ili cak nakon termina. vaginalnim pregledom ustanovljava se samo vanjska otvorenost, a kod viserotki je normalna pojava da vanjsko usce bude malo otvoreno. medjutim, to ne znaci da je beba spremna za porod. ako nema trudova, nije puknuo vodenjak, zasto brzati? :?
jedna nasa forumasica, ne znam zeli li da ju imenujem, je prije vise od tri tjedna odbila (za razliku od tebe, irena, ona je na srecu imala tu priliku) 'rijesiti TO isti dan'. tad je bilo 38 tjedana. sad je termin prosao vec tjedan dana, ona i beba se osjecaju odlicno, ali porod jos uvijek nije poceo. beba nije spremna. da su tada forsirali porod, beba bi bila rodjena bar tri tjedna prije pravog termina - ne moram naglasavati koliko je to lose. a tko bi bio odgovoran da je bilo nedonosce? naravno, nitko.![]()
citajuci kako je irenina bebica relativno mala, ne mogu se oteti dojmu da joj je zapravo uskracen jos koji tjedan rasta i razvoja u sigurnom okruzju maminog trbuha![]()
sori irena na uzurpiranju topica, nisam mogla ne uskociti!

), sedam cm otvorena. No, ipak, nije mi ginuo tretman kao i kod tebe, prokidanje vodenjaka, klistir i brijanje, a ja sam još dobila i drip.
Odgovori s citatom