koji prašak i omekšivač su najbolji za dječju robicu (novorođenče)? Koje vi koristite?
pozdrav svima![]()
koji prašak i omekšivač su najbolji za dječju robicu (novorođenče)? Koje vi koristite?
pozdrav svima![]()
Prašak smo koristili Ariel,najbitnje je 2 puta isprati,omekšivac nismo dodavali.Žlicicu octa mozes stavit u zadnje pranje
![]()
![]()
Ja koristim persil sensitive i silan sensitive od rođenje Line ...
prašak - prije faks, a sad onaj iz DMa
ispirem samo jednom
omekšivać - ornel sensitive, ali samo za šareo, bijelo perem zajedno s pelenama, pa ne koristim, umjesto toga malo octa..
Tide, bez omekšivača, dva ispiranja.
Mi smo prije kupovali uglavnom Frosch ili DM-ov. Tu i tamo sam znala uzeti Persil ili Ariel color. Omeksivac kupovala nisam. Onda sam pocela povremeno koristiti omeksivac za tamnu robu jer je znala imati neki odvratan miris nakon susenja.
E sad, Jelena mi od svakog, ali od svakog praska dobije nekakve bubuljice pa nemam pojma sta da koristim vise. Evo oprala sam robu u nekom eko deterdzentu. Mozda situacija s osipom bude bolja. Ali, zato je roba iz masine izasla jednako uflekana ko i kakvu sam je unutra stavila.![]()
Dok je Nura bila mlađa, od rođenja do cca 1 g. koristili smo Persil sensitive prašak i Coccolino sensitive omekšivač. Sada kupujem Persil, Dash i Ariel u Muelleru, a od omekšivača Lenor. Za šareni veš sam zadnji put kupila tekući Rex. Za finiji veš i crni veš toplo preporučam Nilu (SAPONIA), probali smo sve i svašta, ali ovaj naš domaći definitivno najbolje miriši i super je..
Jos uvijek koristim Persil sensitive i ne koristim omeksivac za njegovu odjecu (DT) i pelene, za nasu kupuje moja mama, Ariel i Lenor.
a mene zanimaju ovi novi deterdženti - dreft i onaj praškasni za bijelo naziv mu je na V isto novi (ili mi se čini da je novi) je li tko probao
Koristila sam bilo koji prašak bez omekšivača s peglanjem.
denk mit prašak i denk mit omekšivač.
deterdžent za robu definitivno samo prašak jer od tekućeg crno po zimi smrdi, smrdi, užasno smrdi...
isto!Originally Posted by sladjanaf
denk mit su bez boje, mirisa, antialergijski...
Persil tekući deterdžent i Ornel omekšivač (easy iron)..
zna li itko išta o onim novim deterdžentima DREFT ili tako nekako?
jel itko probao?
ja sam koristila persil sensitive i silan ili lenor (samo njemački) sensitive. Omekšivač nisam koristila do nekog 10-og mjeseca starosti. Roba je tako i tako mekana jer ju sušim u sušilici.
Kada ste počeli prati dječiju robicu sa svojom?
Ja oduvijek perem svu robu zajedno. Sortiranu po bojama, naravno.
Prašak - kako kad: Faks ili Bonux, ali omekšivač nikako.Originally Posted by Nina20
Toliko sam se odvikla da omekšivač nisam kupila ne pamtim.
I obavezno kad pranje završi, okrenem na još jedno ili dva ispiranja
G. je tamo negdje do četvrtog mjeseca nosio isključivo otkuhanu robicu, i to otkuhanu u loncu, huh, to je baš bio posao!
I svakako treba prati dječiju robu odvojeno od robe nas velikih.
Ja također. Dijete mi nema nikakvih problema s kožom, a da je tako, razmislila bih. Ionako svu robu perem bez omekšivača s duplim ispiranjem.Originally Posted by Zorana
dash je najbolji, istina da je skuplji, ali super čisti i ima miris koji ostaje
tide/Ariel/Persil
normalno pranje tj. ispiranje 1...kako ide po programu
omeksivac O bodova..tek sad pomalo (sad imamo 26 mj.) za sareno da nam lijepo mirise
A gdje kupiti Frosch deterdžent? I dm-u imaju samo omekšivače. Ili....?
A zašto,molim?Originally Posted by Nataša,Sarajevo
Ja mislim da se pretjerivanjem (duplo ispiranje, kuhanje, bez omekšivača ...) dobije samo kontra efekt. Jer sigurno nećete to raditi zauvijek, a kada se navikne koža, e onda je problem. Ja od početka i jednog i drugog malca perem veš normalno, znači bijeli na 95 sa arielom ili persilom i omekšivač lenor iz mullera. Njihov veš perem skupa sa našim.
ja isto tako,dobro ja perem i naše i njegovo uglavnom s dmovim koji je antialergijski, ali skupa.Ne vidim zašto odvajat,pogotovo ako se pere na 90,to bi i mrtve bakterije ubiloOriginally Posted by toffifeee
![]()
Uostalom,dijete s nama spava, ja sam ga dojila, uvijek je naslonjen na moju kožu, ne vidim problem u zajedničkom pranju robe?
tako sam radila i prije djeteta i radit ću uvijek.Originally Posted by toffifeee
otkuhavam jer mi se gadi veš koji nije ni bijel, ni siv, ni žućkast...
duplo ispirem jer nakon jednog ispiranja vidim da ima još sapunice...
ne stavljam omekšivač... čemu on uopće služi?!
Otkuhavate prije veš mašine ?
Ili ne ?
slažem se, robicu samo sa njim perem i omekšivač Felce Azzurro senzitive (bijeli)Originally Posted by janjica
ma ne!Originally Posted by maria71
perem na 95, a to se kolokvijalno zove "otkuhavanjem".
kad sam imala veliki lonac, nekoliko puta godišnje sam donje rublje stvarno i kuhala.
ja uvijek perem na 95, a pokojna baba je znala otkuhavati veš i prije mašine....no dobro tu je ipak pretjerivala, dovoljno je bilo par puta godišnje kao što si i ti radila
pa i ja sam otkuhavala u loncu, pa stavila u mašinu... da se ispere i centrifugira...
i ona je. svaki tjedan.
Koristila i koristim Persil, kad sam rodila dugo sam koristila Cocolino sensitive omekšivać. Kasnije sam uzela Lenor, ali mi se osula. Sad koristim Silan i mislim da ću isti koristiti (u sensitive varijanti) od rođenja ovog drugog.
S ovim iskuhavanjem šarenog rublja i odvajanje djećije robice od naše se ne slažem. Dijete je stalno na meni, ne radim sa životinjama, a MM-ovo radno odijelo ionako perem posebno. Mislim da ne valja pretjerivati. Ne kužim poantu odvajanja robe (osim po bojama, naravno).
ja koristi rubel i ornel ili cocolino ,i tako od kada se rodila.nije se nikada osula pa ne mislim mijenjati
Za mene je Dash bio pravo otkriće i definitivno ga više ne mijenjam(trebala bih im pisati slogane za reklame). Omekšivač kupujem Froschov i ne koristim ga za dječju robicu.
Jel možda netko probao ovaj novi Ariel(prašak) al ima omekšivać u sebi?
Zeleni ili plavi?Originally Posted by jedna zdenka
Jel znate možda ima li Dasha u većim pakiranjima? Ide mi na živce svako malo kupovati, a imati doma 6 kutijica, to mi je![]()
Za sad kupujem one male u Muelleru, ali čini mi se da sam u Ipercoopu vidjela veeeliko pakiranje. Jedino me muči da li je to ista stvar (kao Mueller na Trgu i u CC1).
viva la TriesteOriginally Posted by Jelka
![]()
Nigdje drugdje ga nisam našla u onoj kutiji od 7kg osim u Italiji
Onda bi ovo u Ipercoopu mogao biti "pravi" Dash, s obzirom da su Talijani.Originally Posted by Irena001
Ja imam tekući Dash.
Valjda, nisam iz Zagreba i nisam bila u Mulleru, tako da neznam kakvu robu imaju, ali koliko ja znam katonska kutija od 7 kila je najveće pakiranje DashaOriginally Posted by Jelka
svatko zna svojeOriginally Posted by apricot
otkuhavam jer mi se gadi veš koji nije ni bijel, ni siv, ni žućkast...(to ovisi i o kvaliteti praška)
duplo ispirem jer nakon jednog ispiranja vidim da ima još sapunice...(moja mašina ispire zadnje ispiranje 2 x)
a omekšivač služi za omekšivanje rublja (i malo mirisa)
![]()
toffifeee potpisujem![]()
Dok sam koristila platnene pelene i benkice nisam stavljala omekšivać nego sam koristila sodu bikarbonu (od nje veš omekša), a detergent je bio ili rex ili persil...
Meni svekar uvalio od AMWAYA prasak po imenu SA8 baby. Koristim ga od rodenja malenog, duplo ispirem, bez omeksivaca, susim u susilici i obavezno peglam. Ali se prije par dana sav osuo po trbuhu i malo po nogicama. Jel moguce da mu je tek sad poceo smetat prasak?
Kad se rodio jako se ljustio jer je prenesen pa mi je patronazna a i pedica savjetovala da ne koristim ariel jer je on najgori za djecju kozu.
Persil sensitive i silan sensitive.
Tu i tamo kupim Dash kad naletim na njega.
U početku sam njegovu robicu prala na 95 a sad kada je stariji
perem na 60.
Gdje kupiti sodu bikarbonu u većoj količini? jel bolje djeluje nego ocat?Originally Posted by maza36
Ja ne vjerujem u borbu protiv mikroorganizama, naročito ne sa Domestosom i sličnim gadarijama, koje te više otruju nego što koriste... klinci dobiju prehladu i druge bolesti ipak od živih ljudi...
Čuj to je bilo dosta davno, a kupovala sam u apoteci...
Što manje kemije u kući dok su klinci mali to bolje...