filipova mama, koristim plavi, ali ne znam ima li razlike.
Inače veliko pakiranje može se kupiti u Metrou. Frendica probala onaj iz Ipercoopa i tvrdi da joj nije dobar kao ovaj iz Mullera :/
filipova mama, koristim plavi, ali ne znam ima li razlike.
Inače veliko pakiranje može se kupiti u Metrou. Frendica probala onaj iz Ipercoopa i tvrdi da joj nije dobar kao ovaj iz Mullera :/
U Dioni 500 gr cca 5 kn.mama Jelena prvotno napisa
Inače na PDF Komentari tekstova sa portala se nalazi topic o perilicama na kojima se kao gost javio majstor sa prekrasnim savjetima vezano za perilice-održavanje, praškovima - što dodati u njih, i kako napraviti kućni omekšivač.
Pročitajte jaaakooo dobri savjeti.
MAJSTOREEEEEEEEE
REGISTRIRAJ SEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!
Da li je tko koristio prašak za veš koji nosi oznaku compact? Ja koristim faks, sada gledam ima faks kompakt, 2 kg košta kao 3 kg običnog...
Ja uvijek kupujem kompakt praskove. Dugo traju, jako ih je malo potrebno staviti i bolji su za okolis.
Thx. I mislila sam si da ih manje treba, otud valjda razlika u cijeni.Zorana prvotno napisa
Jeli probao tko tecni prasak iz DM-a. Onaj u vidu gela. Ima crveni, zeleni, i plavi ako se ne varam. Kakav je?
imam zeleni tekući od aloa vere. odličan je.
imam i onaj u tabletama. također odličan. šteta što oba nisam počela kupovati ranije.
jel to isto ona njihova marka denk mit , tako nekako?aurora8 prvotno napisa
vidim druge mame kažu da je antialergijski tako da ga mislim uzet. usput, imaju li i omekšivač te marke njihove zna li neko?
denk mit omekšivač ima baš sam ga kupila zadnji put i nije loš
eto vidiš, sto ljudi sto noseva!sunchica prvotno napisa
meni taj denk mitov od aloe vere smrdi, pa ti vidi kako tvoj nos radi.
a imaju i omekšivače denk mit (čini mi se da su malo rjeđi od ostalih)
Isprobala DM-ov plavi i zeleni (aloe vera) tekući deterdžent, zadovoljna sam. Dugo sam koristila Frosch, kupovala u Mulleru, dok sama sebi nisam uspjela priznati da ustvari nisam zadovoljna kako peru i da pokušam naći neko drugo no-animal-testing rješenje.DM mi je pomogao u odluci.
![]()
danas sam svratila do dm-a i našla sam taj denk mitt prašak i omekšivać ali nijedan nije specijalizirani za bebe, jeste vi koristile onaj ultra sensitive ili je baš bio onaj posebni za djecu???
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=80 na ovoj stranici nalazi se popis proizvođača koji testiraju i ne testiraju na životinjama. budući da i sama hodim s tim popisom u kupovinu nisam baš oduševljena činjenicom da je dm na sivoj listi tj. listi onih koji se nisu u potpunosti ili se uopće nisu očitovali o testiranju svojih proizvoda na životinjama. tražila sam na službenim stranicama dm tu informaciju ali je nisam našla :?
Ja sam do sada koristila ovaj ultra sensitive, ali sam sada kupila persil sensitive megaperls u Muelleru jer me nervira ovaj denk mit - ne ode iz onog pretinca u perilici već se zaljepi za njega, pa svaki put kada počinjem pranje i krene voda moram treskati posudicu da deterđent odesunchica prvotno napisa
. Što se tiče pranja je ok.
Mislim da ne postoji denk mit "za djecu" već je to taj sensitive.
Omekšivač za dječji veš ne koristim, ispirem 2x.
I za nas rijetko stavljam omekšivač u zadnje vrijeme.
ja isto kemijam sad da isprobam taj ocat i eterično ulje a mama me uvjerava da nije pametno na bijelu robu koristit to jer će ostat fleke i aj ga ti sad znaj. poznavajući sebe ja ću svejedno probat pa kud puklo))
a vidim i da ću imat bar 2-3 vrste tih praškova za svaki slučaj jer ja ko hrčak pripremam zalihe![]()
![]()
![]()
kompakt prašak i omekšivač iz dM-a
baš sam malo gledala cijene i u DM-a je chiccov sensitive omekšivač 22 kn??? mislim, možda i jest bolji ali DM-ov je oko 9 kn a Lenor oko 13 kn pa me zanima u čemu je toliko taj Chicco poseban, osim u imenu?![]()
probala ga moja prija kaže ništa posebno :/
i mislila sam da je samo ime u pitanju. u tom slučaju uzimam DM-ov. ionako svakog mislim koristit u minimalnim količinama a još mi je antialergijski. da ne spominjem da im je cijena odlična, onaj denk mit antialergijski prašak za robu je 25 kn a ima 1,5 kg :D
sode u večoj količini ima u interšparu. stoji tamo negdje kod praška za pecivo.
Ariel za pranje, baš nedavno sam kupila mali Oliver, za probu, nahvalila ga frendica. Za fino rublje Denk mit. Omekšivač: Ornel do nedavno, bio mi je najbolji, sad mi nekako ne odogovara. Kupila bijeli Lenor, Super mi miriše, a prezadovoljna sam i plavim Softlanom, taj zaista miriše na odjeći.
prašak Ariel color + silan crna orhideja, za nas
za klince tekući persil sensitiv + silan sensitiv (s bademovim mlijekom- prefini omekšivać.....) za klince...
DM-ov sensitive mi je zbilja strašno smrdio pa sam uzela Frosch od aloe vere i Lenor sensitive. isprobat ću oba pa ću vidit, ovaj Froschov nije koncentrat i bez dodanih bojila i kemija je, bar tako piše a ovaj je po principu 1 L = 4 L ali pun kemije i sad preostaje slavna EKONOMSKA RAČUNICA![]()
ovo se na omekšivace odnosilo, prašak sam uzela denk mit sensitive
[quote="sunchica"]ja isto kemijam sad da isprobam taj ocat i eterično ulje a mama me uvjerava da nije pametno na bijelu robu koristit to jer će ostat fleke i aj ga ti sad znaj. poznavajući sebe ja ću svejedno probat pa kud puklo))
... ja u nestašici omekšivača koristim ocat i eterično ulje (to ti je dovoljo 2-3 kapi) i super mi je ! ....nema nikakvih fleka jer ne stavljaš ulje doslovno na odjeću![]()
Prašak koristimo Tide ili Rex, za škuru robu Perwool, nikada nisam dvaput ispirala.
Omekšivač već dugo Ornel, ponekad Lenor.
Kupila za bebinu robicu Chiccov omekšivač i baš mi fino miriše i mekana je roba, jedino cijena :/
Gdje kupite Felce Azzurro omekšivač?
E ja se na ovu temuj pitam nisu li omekšivači marketinški trik iliti ispiranje našeg mozga... dakle operemo veš s nekim praškom, i isperemo, pod tim se podrazumijeva da zaista isperemo sav prašak zar ne ? Ako smo isprali sav prašak tada nam veš nebi trebao imati nikakakv miris, i ako smo isprali sav prašak tada je omekšivač potpuno nepotreban jer bi veš trebao biti mekan, a ako nam treba omekšivač da bi imali mekan veš tada nismo dobro isprali pa se u vešu zadržao prašak i još smo dodali i omekšivač pa sad veš ima i prašak i omekšivač zar ne? Meni je to puuuno previše kemije i puno previše marketinga.... :?
Ja ne kupjem više omekšivač već ispirem dok se i zadnji mjehurić sapunice ne ispere (2x otprilike) i veš je sasvim normalno mekan i bez ikakvih mirisa.
Meni nije mekan koliko god ispirala. Mislim da to zavisi od tvrdoce vode.
potpisujempolfezna prvotno napisa
Frosh detergent i omeksivaci- ima ga za kupiti u mercatoru.
Ecover - u Bio&Bio
zna li netko gdje u Zg ima za kupiti ljuskica sapuna za veš?
čini mi se kao dobra opcija pranja.
inače ja sam prešla na dm-ov ultra sensitive prašak, omekšivač iako ga nastojim u potpunosti izbaciti Ornel (kao kupujmo hrvatsko), indijske sapunske oraščiće + et.ulje.
pa kombiniram, ovisno o mrljama.
Mislim da ti te ljuskice sapuna nisu bas dobra opcija za masinu. Ja sam to jednom davno imala, cini mi se marke Sonett. Roba je bila super fina i mekana, iako ucinak pranja i nije bas neki bez kojekakvih pomagala za fleke. Medjutim, problem je u tome sto se taj sapun talozi po bubnju masine. Meni je sva guma na masini vremenom postala nekako ljepljiva, sve je bilo puno onih ljigavih zuto-bijelih naslaga. Mooooozda, mozda bi bilo ok npr. da se u ispiranje doda limunska kiselina ili ocat pa da to malo bolje ispere sapun, ali ja se vise ne bih s tim zezala.
Tu i tamo kupim neki eko deterdzent na bazi sapuna, ali sam citala da ni njih nije preporucljivo stalno koristiti, tj. da je dobro svako trece-cetvrto pranje koristiti nesto u formi praska jer se taj sapun nakuplja po stroju i postoji mogucnost razvoja kojekakvih smradova, gljivica itd.
meni je serviser preporučio korišenje i praškastog, ne isključivo tekućeg deterdženta, i povremeno pranje na 90°.
meni veš nije mekan i od pola l omekšivača(osim ako sušim u sušilici)..omekšivača trošimo puno ,obično žuti lenor a sviđa mi se viris od Ornela ljubičastog
ma te ljuskice sam mislila povremeno koristiti, mislila sam da bi mogle dobro skidati fleke.
ma ne mogu se riješiti det. u potpunosti, ali za doljnji veš i stvari koje treba samo preprati koristim oraščiće. baš me ugodno iznenadilo kako je veš mekan nakon njih.
tako mi je zanimljivo počitati tko voli koji omekšivač, kako se ukusi razlikuju.
Meni je npr. žuti lenor ok, ornel bijeli i čokolada ok, i neki cvjetni svijetlo plavi, a ljubičasti i onaj od jasmina mi nikako ne pašu.
I meni je zanimljivo. A kupovina kemije se kod mene odvija po fazama; par mjeseci sam u ekoloskoj fazi, onda par mjeseci kupujem nesto obicno jer mi se svidi miiris ili mi npr. djeca dobiju nesto robe od starije necakinje cija mama koristi omeksivace pa i ja pozelim imati tako mekane majice. (bez omeksivaca jednostavno tako ne ide).......onda opet procitam nesto negdje pa se mislim kako sam grozna jer djeci oblacim nesto natrpano kemijom, onda opet sva kemija van iz kuce.....i tako ukrug.![]()
Meni je dermatolog rekao(deca su imala neke kozne promene)da se deterdzent iz vesa nikada ne moze isprati u potpunosti![]()
Ma koliko ispirali,i dalje je prisutan u meri u kojoj osetljivoj kozi,ipak,smeta :/
Ja bebinu robicu perem uvek posebno.Mozda i nije obavezno i potrebno,ali ja tako vise volim![]()
Prasak obicno Ariel ili Tide,omeksivac ranije Lenor spring,a otkad ga vise nema Bohor zeleni,mirise isto tako(to otkrice me je kostalo bar 10l promasaja0
Ja sam trenutno na visti.
Em je hrvatski(proizvodi labud), em ima omekšivač u sebi.
fino mi pere, ali i lijepo miriši.
persil color (iz austrije)
nema te fleke koje to čudo ne može oprati :shock: I to bez predpranja, s minimalnom količinom deterdženta, na 40 stupnjeva. već me lagano hvata panika jer mi je kutija pri kraju![]()
omekšivać ne koristim. ako mi se čini da je veš pre-nemekan () ubacim ga u sušilicu na 10 minuta i to je to
razmišljala sam da nabavim one neke kuglice za omekšavanje vode jer zamišljam da bi mi veš onda bio mekši i bez sušilice :/
ma nisam ni ja skroz eko orijentirana, ipak ova kemija bolje opere.
ali od kad sam dobila lišajeve od Persila color (iz mullera) još sam se više zamislila. sad od kemije dm-ovi det.