Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Juhica

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Juhica

Evo što me zanima. Kada kuhate teleću ili pileću juhicu, da li kuhate samo meso i mrkvu tj. povrće koje već jede vaša beba ili stavite sve sastojke kao kad kuhate za cijelu obitelj tipa peršin, poma, kapula, paprika, poriluk. Nararavno sve bez soli, odvojiti za bebu i ukuhati palentu, proso.. Inače moja bebica ima 8 mjeseci i kuham joj posebno juhicu, da li je još prerano da kuham za sve bez soli sa svim navedenim povrćem. Zakuhala bih juhu sa palentom i dodala mrkvu i krumpir, nekad i batat, ne bih joj ostalo navedeno povrće miksala. Hvala!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam u toj dobi kuhala posebno bebi sa onime što smije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam do nekih godinu dana Roku sve posebno kuhala.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja kuham zajedno za sve, ali mi se prilagođavamo njoj.
    U supu ne stavljam ono što još ne smije jesti (peršun npr.) i ne solim.
    Kad se skuha, odvadim njeno, a nama dodam još šta treba i posolim.
    Tako mi je jednostavnije.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F ima 22 mj i još uvijek mu uglavno kuham posebno
    od početka sam mu uz meso kuhala povrće/krumpir i/ili ukuhavala rižu, proso, palentu...

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da se ovdje na forumu vec negdje pisalo da kod tako malih beba juha nije neka dobitna kombinacija. Ne sjecam se zasto, ali da je bolje davati krutu hranu jer od previse tekucine nema neke dobrobiti, da su za uhu upotrebljavali termin vodurina . Valjda ce se javiti ovi sto znaju bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Normalno da joj smiksam povrće i meso, ne ide sama juha i žitarice, tako da to u biti bude gusta kašica, nego juhica bude temeljac. I starijoj curici juha nikada nije vodica, nego u tom toplom obroku bude i mrkve, komadića mesa, prosa... Nekako smo svi tako navikli, dok u vrtiću piju juhu iz potića, čista vodica s malo manistrice. Kako bi bilo super da barem malo osmisle i obogate te obroke u vrtiću, ne treba puno muke ni novaca. Al to je opet druga tema, jedno vuče drugo uvijek.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da se meso skuha mora biti u vodi. Kad se skuha postane supica.
    To što ja u nju ukuham koješta pa više ne bude tečno, to je drugi par rukava
    Inače šmizla nikad nije savladala pijenje tekućine na kašičicu - sve iscuri van. Tako da supica solo ne dolazi u obzir kao obrok
    A u pravu si da sama supa i nije nešto, tj da je "vodurina" (ovdje citiram martu, čini mi se...)

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    tj da je "vodurina" (ovdje citiram martu, čini mi se...)
    Mislim da ti se dobro cini..
    Mi smo "vodurinu" uveli tek nakon godine i po..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Citiraj vještičica prvotno napisa
    tj da je "vodurina" (ovdje citiram martu, čini mi se...)
    Mislim da ti se dobro cini..
    Mi smo "vodurinu" uveli tek nakon godine i po..
    ima nas jos!
    i sad sama jede juhu, savrseno, i to sa velikom zlicom.

prije nije znala sta bi- jela ili pila, tako da je jela povrce, bez juhice.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kad smije beba uopće početi jesti juhu?

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam se drzala tablice dohrane, znaci sa oko 10 mj. su pocele jesti telecu "vodurinu" :D u koju su bile dodane zitarice, tako da ne bude samo tekucina nego obrok, isprva bez mesa a kasnije bi im usitnila meso i dodala u tu juhu ili posebno, kako kad.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Kad smije beba uopće početi jesti juhu?
    pa, ovisi što ti smatraš juhom
    neke juhe, od prvoga dana dohrane
    ako si, npr, prvo uvela palentu, pa onda tikvicu, i ako svaku namirnicu daješ po pet dana... onda 11. dan možeš napraviti juhicu od tikvice i palente

ako misliš na mesne juhe, onda onako kako piše u tablici za određenu vrstu mesa

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Voda u kojoj se kuvalo meso nije vodurina. Ona sadrzi najlakse svarljive i najkvalitetnije aminokiseline iz mesa. Mada, moj juhe nece, pa to resavam tako sto kada miksam sve sto se u vodi kuvalo, dodam i deo vode a onda ako je previse retko pogustim zitaricama.
    Po nasoj tablici, persun papamo sa 7 meseci. Takodje i luk - da bolji ukus.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako si, npr, prvo uvela palentu, pa onda tikvicu, i ako svaku namirnicu daješ po pet dana... onda 11. dan možeš napraviti juhicu od tikvice i palente

Da, to sam uvela, nažalost, nije nimalo oduševljen ostao ni jednim ni drugim ni u kombinaciji Znači, kad mu po tablici mogu početi davati piletinu (znam da je s 8 mj.) primjerice, onda mu tek mogu i juhu, čak i ako nema mesa u njoj, ali je kuhana s domaćom kokom?

I da, a tijesto domaće u juhi, kaj s time (ako je rađeno od jaja, onda isto čekam kao i s jajima)?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

A zasto tek 11. dan? Ja sve novo sto dajem ubacim odmah u kombinaciju sa necim starim sto vec klopamo. Npr. jede nekoliko dana tikvicu pa jedan dan uvodim krompir, ali tako sto ga pomesam sa tikvicom...?

Testo u juhi kad uvedes jaja i gluten

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da, tjestenina s jajima kad uvedes bjelanjak, poslije rodendana.
    Kad proba neke osnovne namirnice za juhu, npr. mrkvicu, korabicu, piletinu, mozes sve zajedno skuhat, vama odvojit i unutra zacini i rezanci, a njemu u to staviti proso, kus kus ili tako neku zitaricu.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislim da peršun ne treba izbjegavati (on daje tako lijep miris juhici) i da se smije uvesti kad i mrkva. Oboje spada u korjenasto povrće, koje je tako nisko alergeno da ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Nikad nisam čula da je netko alergičan na korjenasto povrće. Vjerojatno takva osoba postoji, ali to je zaista vrlo rijetko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •