Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Dohrana sa 7 mjeseci

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Dohrana sa 7 mjeseci

7 mjeseci smo navršili 13.9., i do sad je moja cura cicala (ne brojim kolkiko puta dnevno jer dajem na zahtjev) i imala jedan voćni ili povrtni obrok dnevno...
    Rođena je s 4 kg, sad ima 8 i 400, i ja pretpostavljam da joj je to premalo. Ne znam jesu li i česta noćna buđenja(svakih sat i pol) povezana s tim i jeli moguće da je to zbog gladi...
    Dajte mi primjere jelovnika za ovu dob i vaša razmišljanja o tome koliko i što joj davati, hvala vam!!!

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mome je momčiću sutra 8 mjeseci. ima 11 kila. do sada je od dohrane pojeo 10ak žličica, a nudim mu svaki dan po jedan obrok od napunjenog 6-og mjeseca.
    slab je na hrani, samo sisa, dan noć svako sat i pol. isto na zahjtev, ali eto, znam koliko jer je ko urica, ne može izdržat sat i po' bez podoja.

šta mu ja dajem, razne kombinacije iz tablice dohrane, ove rodine.
    svaki dan skuham, smiksam, pa nudim, u početku se bunio, vikao, gurao i nogama i rukama, pljucao i po meni i po sebi.
    prije otprilike 20ak dana sam primjetila da mu se okusi počinju sviđat, sa zanimanjem je probavao što bi mu ponudila, ali jeo i dalje nije. niti usta otvarao, on sa one silikonske žlice posisa sadržaj.
    ali, nisam se živcirala radi toga, sestra mu je počela "jest" tek s deset mjeseci.
    pogotovo što mu je 11 kila, znam da mu je dobro.

unatrag tjedan dana, da se ne ureknem, počeo je usisavat i po 3-5 žličica po obroku što mu je ogroman napredak.

što voli:
    sirovu jabuku s prosom
    kuhanu mrkvicu s kvinojom
    nektarinu s bananom i jabukom, ili svaku voćku odvojeno
    kuhanu jabuku s rižinim pahuljicama
    maslinovo ulje

ne voli tikvicu s purom, mrkvu samu, marelice

bit je u tome da nudiš, jednog dana će im se svidit i pojest će. čak i ono što prekjučer nisu htjeli ni liznit.
    ja ću svome kad prihvati jedan obrok ponudit i drugi, do tada nema smisla, samo ću ga naljutit.

ovih dana, na red za probu dolaze nam i janjeće bržolice, kunić ...

Ametist avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

moja cura voli sve kaj je do sad probala i fakat jede s guštom....
    zato i pitam, kolko joj dati a da nebude previše...ili ne daj bože, premalo

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ako je prihvatila taj jedan obrok, možda da joj ponudiš i drugi?
    a kako je dojiš? paziš da dođe do nevodenog mlijeka?
    jer ako tako često doji i popapa dohranu, ne bi trebala bit gladna

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ametist, nije joj premalo. Ona ima kila upravo koliko treba. Jedino ako ti se čini da joj se sviđa jesti, daj joj i drugi obrok krute hrane, taj npr. žitarice.
    Hrana i hranjenje je nešto u čemu trebaju uživati i djeca i mame. A ne nešto oko čega treba previše brinuti. Ležeran pristup uz uvažavanje pravila prehrane i dječjeg ukusa obično daje najbolje rezultate.
    A gledanje vlastitog djeteta kako svaki dan (u svakom pogledu) napreduje-neprocjenjivo!

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

moj isto ima malo vise od 7 mjeseci, zadnja 3 mjeseca usporio je dobivanje na tezini, prije je dobivao stvarno puno (sad ima malo vise od 9.5kg), iskljucivo dojen do malo prije od navrsenih 6 mjeseci. i dalje dojimo, al smo kao poceli tada s dohranom. dohrana nam ide nikako, jedva par zlicica mu uspijem uvalit svaki dan, a i to tek u zadnjih cca 10ak dana. po danu doji svaka cca 4 sata, nocu se obicno probudi 2puta. s obzirom na njegov napredak prvih mjeseci, nisam mislila da cu se brinut oko kolicine hrane, ali sad stvarno ne znam jel mu dosta?

i vidra, kad vec ovdje spominjes, proso i kvinoju kupujes obicne ili neke baby? koje ako se smije napisat? bas sam danas pomislila da se moram malo vise informirat glede zitarica (zasada je probao obicnu rizu, rizine pahuljice i neuspjesno palentu).

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja mislim da ti je momak skroz ok, oni samo u početku, nekih prvih 6 mjeseci bujaju puno svaki mjesec.
    to što pojede po obroku nekoliko žličica je njima obrok, ne brini. mali su to želučići.
    ja tu dohranu doživljavam samo kao podučavanje kulturi objeda, da se oni uče pomalo da postoje neki obroci, da stiču naviku hranjenja koje nije na grudima ...
    ne opterećujem se previše koliko će pojest. istina, s prvim djetetom sam bila i tužna jer sam ja njoj sve kuhala, mućkala, kombinirala, a ona ni mljac majci svojoj.
    sad isto kuham, mućkam, gnječim, ali ako odbije, ne uzimam to srcu.

a kvinoju, proso i amarant kupujem u dm-u, alnaturine. iste sam kupovala i za moju curu, iste jedemo i mi veliki.
    isitina, na deklaraciji piše ono o mogućnosti sadržavanja tragova orašastih plodova, ali nismo do sad imali nikakvih problema.
    još sam ja alergična na orahe, tako da je to ako uopće ima ne trag nego bestrag

a da se lijepo iskombinirat s voćem i povrćem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •