Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Meso - koliko u obroku i koliko cesto?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Meso - koliko u obroku i koliko cesto?

Nakon uvodjenja u ishranu, koliko vasa deca jedu mesa?
    Meni pedijatar rece 5x sedmicno - jel to mnogo? I ne znam koliko grama mesa je ok u obroku? Ovo pitam zato sto ja povremeno dajem gotove kasice - neko meso ne mogu da nabavim sveze i kvalitetno i onda dam kasicu. A u 190g kasice ima 15g mesa ... e, sad vidim da mame koje kuvaju meso stave 50-100g... Znaci li to onda da dete ne unosi dovoljno ako jede kupovne kasice (jer nisam naisla ni na jedne sa vecim udelom)?

Da me ne shvatite pogresno - ne zelim da diskusija ode u stranu za/protiv kupovnih kasica, ja licno kombinujem i jedne i druge, nego me bas zanima za meso da li tu moze nesto da se pogresi. Koliko vasi jedu?
    Posljednje uređivanje od lady.x : 01.09.2011. at 12:22

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možeš pogrešiti ako je meso pokvareno pa pokvari želudac. Ostale opcije s ok, malo mesa , nimalo mesa, malo mesa svaki dan...Ja se uopće ne sjećam, davala sam meso kako smo ga mi jeli u obroku? Koliko? Koliko je pojela. Kašice nije jela, nikad.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja dajem meso 2-3 puta tjedno, a količinu ne znam, npr. pileće filete razrežem na 3-4 komada i svaki komad mi je dovoljan za 2 obroka: ručak i večeru.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja meso dajem 3-4 puta sedmično i jednom ribu, količine su otprilike ko 2, max 3 kocke šećera, a oradu ili pastrmku ako nije velika pojede većim dijelom.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da je odokativna mjera mesa po obroku dječiji dlan (sa prstićima ) ja dajem toliko - u pitanju je meso izrezano na šnicle, debljine max 1cm
    dajem nekad meso, nekad žumanjak, ribu još nismo probali, ali, uglavnom ima životinjske proteine na meniju skoro svaki dan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •