-
mozete li mi nesto reci o eozinofilima?
Eni su radili biopsiju sluznice tankog crijeva, i nalaz je pokazao da ima povisen broj eozinofila (22/VVP)
da bismo sad provjerili kakvo je stanje sa njenim eozinofilima trebamo li ponovo raditi biopsiju (ovo pitam cisto da znam, nemam namjeru ponovo pruziti dozu uzasa svom djetetu)
ili to mogu saznati na drugi nacin pomocu nekog drugog testa
i zanima me da li eozinofili iz kks-a imaju ikakve veze sa tim eozinofilima iz bioptata
-
probaj postaviti pitanje na www.cybermed.hr forum pedijatrija.
Eozinofili-u krvi
Normalan broj: 0.04-0.44 x 109/l (1-6%).
Povećani su kod: astme i alergijskih bolesti, parazitskih infestacija, bolesti kože, osobito pemfigusa, urtikarije, ekcema, malignih bolesti (uključujući eozinofilnu leukemiju), zračenja, Lofflerova sindroma, sindroma ozračenja, tijekom oporavka od infekcije. Naziv za povećan broj eozinofila je eozinofilija.
Hipereozinofilni sindrom se viđa kod razvoja završnog oštećenja organa (restriktivna kardiomiopatija, neuropatija, hepatosplenomegalija) povezanim s povećanim brojem eozinofila (>1.5 x 109/l) duže od 6 tjedana.
Eozinofilija-mialgija sindrom sastoji se od bolova u mišićima (myalgia), u zglobovima (arthralgia), povišene tjelesne temperature, osipa po koži, oticanja ruku i intenzivne eozinofilije.
-
meni su već više od god povećani
kažu astma
prvi put mi se pojavila eozinofilija u trudnoći i to mislim nakon sumameda...(piše u uputama tog lijeka)...
ima li veze...
ne znam
trebam ić na proširene pretrage za alergiju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma