Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: zmirkanje,treptanje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno zmirkanje,treptanje

Dugo smo se borili sa cmickom na oku.Kada sam htela dici ruke on se povukao.Ili bar tako izgleda,sada kad non stop Nikolu zagledam cini mi se kao da je cmicak tu samo manji.
    Sada sam jako isprepadana jer je poceo i da zmirka.Mislim,mada mm tvrdi da gresim, da je sve pocelo nakon sto ga je MM izgrdio zbog neke gluposti.Izgrdio ga povisenim glasom,na sta on nije navikao.naviknut je da se mama dere,vristi i histerise.
    Strah me da nije cmicak ostetio mozda oko?
    Ili da nisu tikovi? Da li su prolazni?
    Imate li ovakva iskustva?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zanima me samo da li je kod Andreja bilo treptanje ucestalije ili pravo zmirkanje,kako bih objasnila -iz sve snage,jako stegne okice?
    Plasim se da mu ne predje u naviku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa kod nas je to i bila navika - ne znam kako da to opišem, nije stezao oči, nego bi nekoliko puta trepnuo, pa onda opet malo kasnije, i tako to.
    Prestalo je samo od sebe. I definitivno je pomoglo to što smo prestali obraćati pažnju. Sad sam već gotovo i zaboravila na tu "fazu".

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I Mihael je jedno vrijeme uzasno trepco ocima, konstantno ! Buduci da ja imam problema sa vidom mislila sam da je to nasljedio od mene ali kad sam zvala pedijatricu cim je cula trepcanje rekla mi je da to nema veze sa vidom vec sa emocionalnim stanjem djeteta tj.da je dozivo nekakav sok. I kad smo prevrtili film, u to doba je bio na odvikavanju od pelena i ocito je to bila reakcija na tu promjenu. Kasnije kako doslo tako proslo !
    Nadjaspa, mozda mu cmicak smeta pa ga tjera na trepcanje ???

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote]Nadjaspa, mozda mu cmicak smeta pa ga tjera na trepcanje ??
    I Mihael je jedno vrijeme uzasno trepco ocima, konstantno !
    Kasnije kako doslo tako proslo ![quote]
    I mene je strah od toga,pogotovo sto taj cmicak vec dugo vuce.Sada je manji,dosta manji ali cini mi se da je jos prisutan.
    Drugo, i ja imam problema sa vidom,velika miopija pa sam i sa te strane opterecena.
    Trece on ima 2,5 god. a obozava da gleda dugometrazne crtace,znaci prakticno po 2 sata minimum je gledao i to sa velikom paznjom.Sada smo tv ukinuli.Mozda je i od toga.
    A ako se pokaze da je ipak psihicki(jer je nekako u tom periodu dobio jacu grdnju od tate koji inace nikada ne vice)...nadam se da ce proci kao i vama brzo.
    Hvala vam puno.Jako mi znaci da cujem vasa iskustva,jer sam zaista preplasena.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I moj 7-godišnji sin je prije godinu dana žmirkao. Nikada nije imao nikakvih problema sa očima, pa su i nama svi govorili da je to faza. Ali ja kakva već jesam, tražila uputnicu za oftamologa u Klaićevoj, gdje su mu ustanovili malu dioptrijicu 0,5, i pošto ima jaaako duge trepavice, one su mu se malko frkale prema oku i moguće ga škakljale. Za to smo dobili neku mast za oči, koju smo štapićem za uši mazali po trepavicama, kao da se mažeš maskarom. Dobio je naočale, i to smo 10 dana mazali, i treptanje je prestalo. Nedavno smo bili na kontroli, i kaže oftamologica da će mu kroz 6 mj. vjerojatno poćeti smanjivati dioptriju. Napominjem, da naočale mora nositi samo kad napreže oči: čitanje, komp, tv

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MOJA CURA JE JEDNO VRIJEME TREPTALA.iŠLI SMO OČNOM, KOD NEUROLOGA I RADILI EEG.SVI NALAZI BILI U REDU.
    BIO JE SAMO TIK...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bas me raduje sto svi govorite o tome u proslom vremenu,kao fazu koja je prosla.nadam se da cemo i mi u bliskoj buducnosti govoriti tako.
    U svakom slucaju sutra imamo zakazano kod ocnog.Videcemo sta ce nam ona reci.
    Hvala vam jos jednom!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Malo kasnim....znam,znam Samo da vam ispricam kako smo prosli.Mozda nekom pomogne i nase iskustvo.Naime, odveli smo N. kod dr, i rekla nam je da je sa njim sve ok, da ne sme da gleda toliko tv ali da o tikovima nije rec.Necete verovati ma nije proslo ni dva dana od toga a on je to jednostavno prestao raditi.
    S tim da je u kolima (po povratku kuci sa pregleda) trazio nesto od mene ( ne secam se vise sta) a kada to nije dobio on mi se uneo u lice i poceo treptati.Znaci mali lukavko je pomno pratio moju zabrinutost i pokusao da iskoristi situaciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •