Naime, već posljednjih mjesec dana primjećujem promjene u Dininom ponašanju. Prvo, bacio je cucu samoinicijativno, sada je opet vratio. Kada dođemo kući nezainteresiran je za događanja oko njega, veoma teško ga animiram. Imamo problema sa razdvajanjem što do sada nismo imali.
Šta je prethodilo tome? Bolest moje mame, nije joj se htjeo približiti dok nije ostavila štap. Moja već vidljiva trudnoća. Slomljena noga MM. Novi aranžman u odlasku u vrtić, mjesec dana ga je vozio tata njegovog druga iz vrtića. (Sada me svako jutro pita da li ću ja doći po njega)
Tete mi kažu da više nije toliko ni zainteresovan za priče i igre u vrtiću. Više se ne uključuje u njih. Jedna mi je rekla da se je možda vratio jednu stepenicu nazad. Mene sve to strašno brine pogotovo kako se bliži porod. Da li mi neko može dati neki konstruktivan savjet, jer ponekad sam stvarno izgubljena. Da mjenjamo vrtić??? Postoji i ta opcija, jer ovaj nam je daleko, a nema ga ko voziti kada ja ostanem kući, a s druge strane se bojim da će i to utjecati na njega.