Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Ovulacija u toku M?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Ovulacija u toku M?

Da li je to moguce?
    Juce sam dobila M, i bila je pomijesana sa sluzi koja izgleda kao plodna. Jutros na maybe babe paprat. Da li je moguce da neke od nas imaju ovulaciju u toku M pa mozda zato ne ostajemo trudne .
    Moja snaha je ostala trudna na zadnji dan M i to znam da se i ona cudila kako a i njen dr, a jos su joj M uvijek bile na 28 dana. Sto vi mislite o tome?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kako tocno zna kad je zatrudnila?
    Imala je samo jedan jedini odnos taj ciklus ili po cemu zna?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nina samo su tad imali odnos bez zastite, a bio je bez zastite jer su mislili da posto je zadnji dan M ne moze doci do trudnoce. I to je sigurno tako nema razloga da me laze. Nisu tad planirali bebu al kad se desilo, naravno da su odlucili da je zadrze. Samo kazem da je sve moguce.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ono sta ja znam : zena moze da ima ovulaciju odmah nakon menstruacije ukoliko su joj ciklusi jako kratki,.. sto znaci,. ako ti ciklus traje 21 dan, vrlo je logicno da su tebi plodni dani 5-6 ili 7 dan ciklusa, sto znaci da neke zene mogu u to vreme da imaju krvarenje,... to je ono sta je meni dr objasnila,.. znaci SAMO pod uslovom da imas jako kratke cikuse,..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Ovulacija u toku M?

Citiraj montenegrina prvotno napisa
    Da li je to moguce?
    Juce sam dobila M, i bila je pomijesana sa sluzi koja izgleda kao plodna. Jutros na maybe babe paprat. Da li je moguce da neke od nas imaju ovulaciju u toku M pa mozda zato ne ostajemo trudne .
    Moja snaha je ostala trudna na zadnji dan M i to znam da se i ona cudila kako a i njen dr, a jos su joj M uvijek bile na 28 dana. Sto vi mislite o tome?
    montenegrina tvoj zadnji ciklus je bio jako cudan, sudeci to po njegovoj duzini, temepraturama i spottingu usred ciklusa. Zato meni ne bi bilo previse cudno, ako bi bas sada nastupila i ovulacija.

Ipak, samoj sluzi ne bih pridavala posebno znacenje, jer se to ponekad znalo desiti i meni tokom prvog dana menstruacija (sada kada malo razmislim, mozda upravo onda kada mi je ciklus bio nesto duzi).
    Sto se paprati tice, s tim nemam iskustva, ali po nekim komentarima mi se cini da to isto tako nije jako pouzdan pokazatelj, posebno, ako ciklusi nisu uredni.

Ja bih rekla da upravo ti sama mozes najbolje ocijeniti mogucnost da uslijed M imas O i to na osnovi poznavanja svojih uobicajnih ciklusa.

A sto se tvoje snahe tice, vaznije od podatka da se radilo o spolnom odnosu zadnjega dana M je, o kom danu ciklusa tu zapravo govorimo (nije isto da li je to bio recimo treci dan, ili sedmi, ili...).

U svakom slucaju, to je jedna jako zanimljiva tema!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala vam na odgovorima. Ma meni i jesu ciklusi zbrkani potpuno tako da je u mom slucaju svasta moguce. Od danas pocinjem da pijem macinu travu pa mozda bude bolje.
    U svakom slucaju ova tema ne moze da nam skodi, mozda se jave cure sa slicnim iskustvima

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj montenegrina prvotno napisa
    Nina samo su tad imali odnos bez zastite, a bio je bez zastite jer su mislili da posto je zadnji dan M ne moze doci do trudnoce. I to je sigurno tako nema razloga da me laze. Nisu tad planirali bebu al kad se desilo, naravno da su odlucili da je zadrze. Samo kazem da je sve moguce.
    To kaj su se taj dan seksali nema veze. Spermići mogu preživjet i tri dana... A ako joj je muž jako plodan, tko zna....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja mislim da je malo verovatno da imas ovulaciju bas na samom pocetku ciklusa. Tako rana ovulacija se obicno desava kod ulaska u menopauzu jer je brza folikulogeneza zbog povisenog fsh.
    S obzirom na tvoj prethodni ciklus ja pre sumnjam na folikularnu cistu koja ti je produzila ciklus a sada se cedi, pa ti je krv sluzavija, mozda svetlija i deluje po nekad malo uljana. Friske ciste (one koje su prisutne tokom 1-2 ciklusa) luce estrogen i otuda paprat na mabey-baby i ovulatorna sluz kad joj nije vreme.
    I meni je par puta slicno proslo kroz glavu (pa cak i u ovom ciklusu kome je takodje prethodio neobican i produzen ciklus)- otisla ja kod doce 7 dc kad ono cista 8 cm! Ja sam fenomen, obicno su te ciste manje tako da se nemoj plasiti. Meni je cista pukla pred ovulaciju
    Mozda bi u ovom ciklusu bilo bolje da pratis ovulaciju (pored BT) i sa LH trakicama (mabey babey zbog estrogena u ovom ciklusu batali).

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bio je report iz prvog svjetskog rata kad su vojnici imali par dana dopusta pa su nakon toga imali bebe nakon 9 mjeseci - znaci znalo se kad su imali odnose i gdje je zena bila s ciklusom. Rezultati - moze se zaceti na bilo koji dan ciklusa - ali to NE znaci da je ovulacija bila taj dan. Spermici znaju prezivjeti do 5 a u nekim slucajevima i 7 dana nakon odnosa (a da ne govorimo o tome da su prije 100 godina ljudi bili plodniji - bilo je u prosjeku dvostruko vise spermica). Isto tako su radili jednu studiju prije nekih 10-tak godina kad su pratili ovulaciju ultrazvukom i nikad se nije desila prije 7dc. (pratili su nekoliko stotina zena).

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Gombica prvotno napisa
    Ono sta ja znam : zena moze da ima ovulaciju odmah nakon menstruacije ukoliko su joj ciklusi jako kratki,.. sto znaci,. ako ti ciklus traje 21 dan, vrlo je logicno da su tebi plodni dani 5-6 ili 7 dan ciklusa, sto znaci da neke zene mogu u to vreme da imaju krvarenje,... to je ono sta je meni dr objasnila,.. znaci SAMO pod uslovom da imas jako kratke cikuse,..
    Ovo je moj slučaj, ovulacija mi je odmah nakon menstruacije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A koliko ti dana traje menstruacija? I koliko dana ciklusi?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

M traje 3-4 dana po nekad duze. A ciklusi su mi zbrkani tako da ti to ne mogu reci

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da je moguce imati ovulaciju i u sredini meseca a i posle menstruacije?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislis kao dupla ovulacija?- iznimno retko i to max par dana razmaka, najcesce 24 h razlike

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bebica26 prvotno napisa
    da je moguce imati ovulaciju i u sredini meseca a i posle menstruacije?
    samo jedno pleme zena negde u amazonskoj prasumi ima dve ovulacije mesecno,.. za naucnike je to fenomen, jer se nikada do sada nije dokazalo kao moguce...

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

da li se može dogoditi da se ovulacija ne dogodi jedan mjesec(kao meni sada) :? , a do sada mi je uvijek bila redovita (a i mjesečnica)??
    prije mjesec dana uradila sam papa test i pokazao mi je nekakvu upalu pa sam dobila betadine vaginelete, da li je to netko od vas koristio? da li mi je možda izostala ovulacija zbog vaginaleta, što vi mislite, iako ja sumnjam?
    a nisam trudna jer sam imala mjesečnicu i odmah poslije mjesečnice počela stavljati vaginalete...
    e i baš mi je sad izostala kad planiram trudnoću, zato me malo strah, valjda će drugi mjesec biti...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj laura_001 prvotno napisa
    da li se može dogoditi da se ovulacija ne dogodi jedan mjesec(kao meni sada) :? , a do sada mi je uvijek bila redovita (a i mjesečnica)??
    prije mjesec dana uradila sam papa test i pokazao mi je nekakvu upalu pa sam dobila betadine vaginelete, da li je to netko od vas koristio? da li mi je možda izostala ovulacija zbog vaginaleta, što vi mislite, iako ja sumnjam?
    a nisam trudna jer sam imala mjesečnicu i odmah poslije mjesečnice počela stavljati vaginalete...
    e i baš mi je sad izostala kad planiram trudnoću, zato me malo strah, valjda će drugi mjesec biti...
    i kod najurednijih menstruacija se može desit da nema ovulacije tvz. anovulatorni ciklus i mislim da ti to nema veze s vaginaletama

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala pirica
    nego meni je bilo malo čudno kako to baš ovaj mjesec kad sam počela sa vaginaletama, valjda se poklopilo tako...čak sam pomišljala da ih ne stavljam više

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala pirica
    nego meni je bilo malo čudno kako to baš ovaj mjesec kad sam počela sa vaginaletama, valjda se poklopilo tako...čak sam pomišljala da ih ne stavljam više

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Gombica prvotno napisa
    samo jedno pleme zena negde u amazonskoj prasumi ima dve ovulacije mesecno,.. za naucnike je to fenomen, jer se nikada do sada nije dokazalo kao moguce...
    Čula sam neki dan od jedne trudnice koja ima već jedno dijete, ali imala je i nekoliko spontanih, da su njoj doktori rekli da je fenomen, jer ne ovulira samo jednom mjesečno. Uglavnom, njm je konstatirao da mora paziti i kako je pogleda da ne bi odmah zatrudnijela.

Enivej, neki dan sam čula i za trudnoću koja se dogodila pri kraju m, ali još uvijek tijekom nje. I ja sam pitala kako zna da je baš tada zatrudnijela i odgovor je bio sličan ovom koji je montenegrina dobila od svoje snahe. Ne samo da su jedino tada imali spolni odnos bez zaštite, nego su samo tada imali spolni odnos. Naime, nakon toga ju je nešto naljutio pa ga je "kaznila" apstinencijom jer se ljutila sve do pozitivnog testa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •