Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: brioni

  1. #1
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno brioni

    ima li neko mozda recept za kolace koji se kako su mi rekli zovu brioni. neki tamni biskvit, bijela krema i cokoladna glazura??

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Kolač je mrak - ako se možeš strpjeti do ponedjeljka, recept mi je na poslu!

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Evo ga

    biskvit

    20 dkg šećera
    4 žutanjka
    8 žlica kuhane kave
    10 dkg oraha
    5 bjelanjaka (snijeg)
    10 dkg brašna
    1 prašak za pecivo

    krema

    pola litre mlijeka
    4 žlice brašna
    1 žutanjak
    2 vanilin šećera
    15 dkg šećera

    preljev

    10 dkg čokolade
    5 dkg margarina

    - biskvit klasika (žutanjci i šećer miksati, dodati kavu, orahe, brašno i p.p., na kraju snijeg). Peći na 180 C 10-15 minuta.

    - krema - u mlijeko zakuhati izmiješano jaje, šećer i brašno, dok se ne zgusne, hladno namazati na hladan biskvit i preliti glazurom

    DOBAR TEK

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Kod mene se premaže i marmeladom - da dobije kiselkasti štih!

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ovisi koji je pekmez

    Jel isti recept???
    Btw, pobrkala sam ga isprva s nečim što zovemo Munch mallow, a taj mi je finiji od Briona (Brijuna, valjda?).
    Al i ovi su dobri.

  6. #6
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    supac, hvala!
    to su ti. vec dugo mislim na njih a nisam ni znala kako se zovu.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    98

    Početno

    Upravo radim ovaj kolac. Nesto mi krema rijetka, a kuvala sam je dugo - ruka me boli od mijesanja. Tek sam je skuvala, valjda ce se zgusnuti kad se malo ohladi :/

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •