Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: opasnost od dječjih zaraznih bolesti u trudnoći

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno opasnost od dječjih zaraznih bolesti u trudnoći

vid je na jesen krenuo u vrtić, i svako malo je bolestan - uglavnom virozice koje me za sada manje -više zaobilaze.
    malo se bojim boleština tipa šarlah, ospice i sl. /kozice sam prebolila/, jer znam da bih on mogao "donijeti doma".
    zna li netko više o utjecaju tih dječjih bolesti na trudnoću?
    negdje sam pročitala da su najopasnije u ranoj trudnoći, a da se kasnije mogu piti i antibiotici ako je potrebno liječenje.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Anekice, nemam iskustva, ali bih ti zeljela cestitati - nisam imala pojma za bebicu br. 2! Uzivaj u svakoj sekundi :D

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

wewa,
    ..samo je mene trta tih boleština?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

anek nisam ni trudna, a nemam ni iskustva, jer sam sve djecje bolesti osim sarlaha preboljela., ali:

mislim da kad vadis krv, da ti gledaju antitjela za rubeolu. za ospice se ne sjecam kad je tko uopce imao ospice, jer su svi vecinom cjepljeni.

mozda je najbolje da pitas svoju ginekologinju/ginekologa ili neku ljecnicu u koju imas povjerenja.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

najopasnija je rubeola. i to na pocetku trudnoce, u prvom tromjesecju. moze ostetiti vid, sluh i jos nesto kod bebe.

najbolje da se cuvas cijepljene djece jer zaraze ne bi trebalo biti kad se sad svi cijepe protiv toga.

i mene je bilo uzasno strah rubeole, jer se na vadenju krvi pokazalo da sam ili cijepljena ili preboljela, a ja nisam bila sigurna dal sam preboljela, a i u to vrijeme mi se pojavio neki osip. koliko zivaca mi je otislo zbog toga, al svi su me doktori uvjeravali da to nije rubeola. nisam im vjerovala

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

anek čestitam :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

anek čestitam :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pridružujem se čestitkama :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ospica se bojiš?
    kad si zadnji put čula da ih netko ima

rubeola... djeca su procijepljena sa MoPaRu...

Samo ti uživaj, neće to baš tako lako na tebe

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čestitam i ja!
    Jedino čega se ev. smiješ bojati je akutna CMV infekcija i parvo B19 zato si napravi protutijela na navedeno da ne dođeš u takvu situaciju, a bilo bi pametno i za toxoplazmu (ne zbog vrtića).

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kad sam bila trudna nekih 4,5 mj. moj sin je dobio crijevnu virozu i konjuktivitis (vrtić) pa je ta ista pokosila MM i mene. Njih dva su dobili terapiju a ja ne. Patila sam se 7 dana. Srećom nisam uhvatila bakteriju konjuktivitisa jer navodno opasna u ranoj trudnoći (neznam detalje).
    Ali na porodu kad su pregledali posteljicu pitali me jesam li imala upale, bila bolesna.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja jučer saznala da sam trudna, a moj f nije cijepljen. mislila sam sa prior. za 3 mj. - tada bi imao 16 mj. kako dalje? :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Jedino čega se ev. smiješ bojati je akutna CMV infekcija i parvo B19 zato si napravi protutijela na navedeno da ne dođeš u takvu situaciju, a bilo bi pametno i za toxoplazmu (ne zbog vrtića).
    što je to?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    ja jučer saznala da sam trudna, a moj f nije cijepljen. mislila sam sa prior. za 3 mj. - tada bi imao 16 mj. kako dalje? :?
    e da, ide u jaslice.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    što je to?
    Bolesti protiv kojih se ne cijepimo, koje možemo preboljeti bez vidljivih simptoma (a da ostave posljedice na bebi).
    Ako znamo da li smo/nismo imuni na njih možemo se donekle zaštititi izbjegavajući kontakte i situacije koje nose najveće rizike, a od toxopolazmoze i liječiti u slučaju infekcije tijekom trudnoće.
    Ovdje bih pridodala i kozice (za one koje nisu preboljele) i protiv kojih postoji cjepivo.

willow možeš si napraviti protutijela i na rubeolu i ako ih imaš mirno cijepiti dijete, ako ih nemaš također ga možeš cijepiti (ili zbog one minimalne šanse prijenosa cjepnog virusa) pričekati porod.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čestitam. :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo u sličnoj situaciji, moj sinek je ove jeseni krenuo u vrtić i svako malo nešto, uglavnom kašalj i prehlada, obično ja poberem od njega, pa se naravno mučim samo s čajem i medom. Onda još konjuktivitis, i neka viroza s povraćanjem. To dvoje nisam pokupila. Mogu se samo nadati da bebi nije ništa. Baš razmišljam da ga izvadim iz vrtića ovih par zimskih mjeseci, pa da se nekako izorganiziram s bakom, jer nema šanse da njega doma izbjegavam. Kozice sam imala, protiv rubeole sam sigurno cijepljena, ali ne znam da li trebam provjeravati ta antitijela na rubeolu?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Čestitam i ja!
    Ovo bi svakako i ja savjetovala. Dobila sam Parvovirus i izgubila bebu u 24.tj. i to sred ljeta - na moru. Niti su bili u vrtiću, niti se družili sa drugom djecom. Kažu da im se slične stvari događaju jednom u par godina (u bolnici) tako da je to jaaako rijetko i ne brini.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

hvala na odgovorima!
    a što je sa šarlahom?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

[/quote]
    Bolesti protiv kojih se ne cijepimo, koje možemo preboljeti bez vidljivih simptoma (a da ostave posljedice na bebi).
    Ako znamo da li smo/nismo imuni na njih možemo se donekle zaštititi izbjegavajući kontakte i situacije koje nose najveće rizike, a od toxopolazmoze i liječiti u slučaju infekcije tijekom trudnoće.
    Ovdje bih pridodala i kozice (za one koje nisu preboljele) i protiv kojih postoji cjepivo.

willow možeš si napraviti protutijela i na rubeolu i ako ih imaš mirno cijepiti dijete, ako ih nemaš također ga možeš cijepiti (ili zbog one minimalne šanse prijenosa cjepnog virusa) pričekati porod.[/quote]

jel se to radi u običnom lab. ili treba negdje posebno ići?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A gdje živiš?
    Ako si u Zgb radi se na zaraznoj i u Zavodu za javno zdravstvo uz uputnicu.
    A možda još negdje :?
    Za ostale gradove ne znam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Šarlah je danas bezopasna bakterijska bolest (kako za mamu tako i bebu) koja se liječi antibiotikom i u trudnoći nije ništa drugačija nego inače.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

iz zg sam. super hvala

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno VODENE KOZICE

cure, da li netko ima iskustva s vodenim kozicama u trudnoći?
    može li moja liječnica opće praxe dati uputnicu za provjeru antitijela?
    i di se to radi, na ZZJZ ili laboratoriju (u bolnici)?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Može ti dati dr.opće prakse ako je dobre volje.
    Ako si trudna ,dati će ti ju ginekolog.
    Krv se vadi u lab.u Zavodu za javno zdravstvo,Mirogojska cesta.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nisam iz ZGB, ali vjerojatno se onda i u drugim gradovima tamo vadi krv za to
    hvala puno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •