-
[quote="frkica"]Svaka bolnica je dobra na svoj način - samo da se zaista i ode u bolnicu. Na žalost, većina ih niti ne vidi bolnicu....
Kao što sam navela, preferiram Jankomir i oni imaju veliku podršku i klubova iz Splita.
Na liječenje se može doći putem uputnice liječnika opće prakse. Također u gotovo svakom gradu postoji Klub liječenih alkoholičara koji može dati sve informacije o liječenju.
Iz iskustva znam, kad je čovjek iole spreman za liječenje treba to napraviti ODMAH, ne čekati. Ništa u tom trenutku ne bi trebalo biti važnije od njegovog zdravlja.
I još nešto....... u svemu tome je jako, jako važna odluka obitelji, tj. koliko je obitelj spremna nešto učiniti vezano za alkoholizam svojeg člana.[/quote]
Ovaj dio je najvažniji, jer ako sam čovjek ima volju ali ne i potpunu podršku od obitelji (iz kuće izbaciti sav alkohol pa i rum za kolače, niti kada dolaze gosti ne kupovati alkohol - jednostavo u kući se više ne pije alkohol, ići redovno u klub lječenih alk. gdje se razgovara o problemu, gdje članovi obitelji otvoreno govore kako su oni doživljavali alkoholičara itd.), teško će se sam othrvati da ponovo ne poklekne.
Za ovo čovjek treba imati jaku volju i želju i bezrezervnu podršku obitelji (da nema onoga tipa pa popij jednu čašu ne bu ti ništa - i rum u kolačima smeta).
Moj obiteljski primjer je uspio i traje već dobrih 15 godina i tu su i lijepa prijateljstva iz kluba.
Želim vam da uspijete do kraja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma