Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 100

Thread: Što danas kuhate? (8. dio)

  1. #1

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    imam girice. mogla sam njih i pomfrit! punoooo majnoze! salata... neka.

  2. #2
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    sinoc napravila kupus kalju, danas je klopamo! a ako ne budemo prevelike zdere, onda i sutra!

    p.s. sinoc sam kupila smrznute prokulice, sta da im radim?

  3. #3

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by wewa
    p.s. sinoc sam kupila smrznute prokulice, sta da im radim?
    jesu li to oni "mali kupusici"?

    ako da, podinstaj ih na malo ulja, dodaj zacine i zalij vrhnjem. osobno ih ne volim, ali ovako budu barem malo jestive.

  4. #4
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    e bas si me utjesila
    a ja ih kupila da bar nesto drugacije pojedemo... nije valjda da drugacije znaci neukusno...

  5. #5

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by wewa
    e bas si me utjesila
    a ja ih kupila da bar nesto drugacije pojedemo... nije valjda da drugacije znaci neukusno...
    mi ih kupujemo redovito i stavljamo davidu u juhu. ponekad, ali stvarno rijetko ih odvojim par i napravim onako kako sam napisala. probaj, znam ljude kojima su (kao) jako ukusni. o u(o)kusima se, jel'te, ne raspravlja...

  6. #6
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    probacu, nemam izbora
    mislila sam ih napraviti na varivo, kao kupus... mozda im junetina popravi okus...

  7. #7
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Možeš ih i tako napraviti.
    Ali, kalju si jela jučer - a bit će ti skoro isto.
    sandraf, mi obožavamo taj jaki okus prokulica.

  8. #8

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    marelice, kako je prosao prvi dan?

  9. #9
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    nisam ih ni mislila odmah praviti, zato sam i kupila smrznute... mada mi ovih ledenih dana i odgovara nesto kasikom...

  10. #10
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    super!
    Za doručak sam pojela jabuku, za užinu naranču i za ručak malo lešo bakalara i krumpira.
    Jutros sam pojela ab kulturu i probavin.
    Nisam gladna, žedna sam.

  11. #11
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    samo naprijed

  12. #12

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Da se i ja pohvalim....moj prvi dan je počeo dobro.....ako se tako to moće nazvati (crni kruh+sir-jogurt :D )...za ručak jota (light bez kruha )....navečer još jedno litricu jogurta, i oko 23,30 HAMBURGER... :shock: ....bit će nešto od mene, jel' da?

  13. #13
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Nani !

    Apri - samo pij što više tekućine, ja zaključila da me se valjda zbog vode ništa ne prima. Na tašte popijem 3 dl vode. Nemogu normalno započeti dan bez toga!

  14. #14

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Nani, ti si u liniji. Samo malo vise sporta ubaci

    Prokuliceeeeeee

    Ja danas opet riblje filete i krompir salata. Zacas
    odbrojavam dane kad idem do muzevih i svojih. Nema kuhanjaaaaaa

    Ovako, sto skuham, to i pojedem

  15. #15

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Snorki, baš u zadnje vrijeme više treniramo..... :D ...jučer MM pita da li ću hamburger, a ja kažem bolje da malo 'vježbamo'....nećemo ništa pojesti, ja se neću udebljati i bit će nam jaaaako lijepoooooooooooooo!!!!
    Složio se.....ali nakon hamburgera!!!

  16. #16

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Nego, danas opet ništa od moje dijete jer navečer imamo gosta. Ne znam šta da pripremim....doma ću doći 15 min prije njega....dakle vrijeme pripreme je najkraće što može biti. Mislila sam klasiku pršut+sir+salata ali ima li netko bolju ideju.....

  17. #17

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    mmmmm, ja voljem prokulice. Mozes ih praviti isto kao sto pravis i kupus. Meni bude pravo ukusno.

  18. #18

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    Nego, danas opet ništa od moje dijete jer navečer imamo gosta. Ne znam šta da pripremim....doma ću doći 15 min prije njega....dakle vrijeme pripreme je najkraće što može biti. Mislila sam klasiku pršut+sir+salata ali ima li netko bolju ideju.....
    imam ja! svi u restoran na veceru! tebi ne ostaje prljavo sudje, svi sretni i zadovoljni.

    ovo sam ja u zadnja 2-3 navrata isprakticirala i mogu ti reci da su gosti zadovoljni. naravno, preferiramo konobe i pizzerije, nesto dzepu prihvatljivo.

  19. #19

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Neće ići sandraf, gost dolazi oko 19,30 a Niko ide spavati oko 20,30.....a i još bi trebali nešto i popričati sa gostom, a u restoranu sa Nikom to je 'mission impossible'..... :D

  20. #20
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Quote Originally Posted by mayah79
    mmmmm, ja voljem prokulice. Mozes ih praviti isto kao sto pravis i kupus. Meni bude pravo ukusno.
    konacno malo podrske!

  21. #21

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    Snorki, baš u zadnje vrijeme više treniramo..... :D ...jučer MM pita da li ću hamburger, a ja kažem bolje da malo 'vježbamo'....nećemo ništa pojesti, ja se neću udebljati i bit će nam jaaaako lijepoooooooooooooo!!!!
    Složio se.....ali nakon hamburgera!!!
    Bitno je da hamburger nije nakon sporta

  22. #22

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    Nani znam da kasnim, ali za ubuduće (meni za večeras):
    hladna salata od šarenih fuzila s tunjevinom, kukuruzom, jogurtom, kis.vrhnjem, majonezom i krastavcima
    integralni krekeri s paštetom od tunjevine
    tvrdi pikantni sir i masline
    dobro vino
    palačinke
    Kao što vidiš, sve je vrlo jednostavno, napravit možeš čak i puno ranije, svi to vole, ne moraš se dizat od stola sto puta i stalno nešto servirat, osim naravno na kraju ispeć palačinke mljac!

  23. #23

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    Neće ići sandraf, gost dolazi oko 19,30 a Niko ide spavati oko 20,30.....a i još bi trebali nešto i popričati sa gostom, a u restoranu sa Nikom to je 'mission impossible'..... :D
    onda ono s prsutom zvuci vrlo primamljivo... i, po meni, ako je vec poznato da doticni gost obozava prsut - kombinacija s kojom ne mozes pogrijesiti.

    ja znam kupiti one suhe stapice (dugacke) pa prsut namotam oko stapa do polovice. mali trud, a efektno. ili radim male sendvice na pola tosta (trokutic) - pasteta (tuna, losos), pa komadic sira, krastavac, ono malo crveno okruglo... masta je granica...

  24. #24

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Odluka je pala...pršut+paški sir+masline+salata + dobro vino
    Desert: fritule!!

  25. #25
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Prokulice njam njam!!!!

    Meni uvijek ispadnu suhe (kuhane s krumpirom, na leso), ali moja kolegica ih napravi MRAK! 8) Njene plivaju u vodi, s maslinovim uljem, zacinima, cesnjak, persun ...

    A danas tjestenina s pestom + salata

  26. #26
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    i ja OBOŽAVAM prokulice, radim ih ili kao varivo, ili na lešo kao prilog uz meso i krumpir...

  27. #27
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    siri se pro-prokulica klub, jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
    znaci bitno je da ima puuuno safta? super, jer tako i volEm

  28. #28
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    A i pohane nisu za baciti!

  29. #29
    Osoblje foruma Lutonjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Samobor
    Posts
    13,505

    Default

    Quote Originally Posted by wewa
    siri se pro-prokulica klub, jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    he he ajmo osnovati PRO-COOL-ICA klub

  30. #30
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by SNOOPY
    A i pohane nisu za baciti!
    Da čujem, majke ti!

    Šta, napraviš smjesu ko za palačinke pa ih valjaš, ili baš brašno, jaje, brašno...

  31. #31
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Malo ih prvo prokuhaš i onda smjesa ko za palačinke.

    I još jedan recept:
    Moja stara ti tak spoha prokulicu, šampinjone, papriku, tikvice, karfiol, brokulu.... onda to sve posloži u lazanjeru, zalije vrhnjem i jajetom i zapeče.
    Mljac! Za prste polizat!

  32. #32
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    svidja mi se i naziv kluba, jesmo li cool ili ne?

    eto, ne pohujem samo ja!!! hocu da se ovo evidentira u arhivi foruma!

    Snoopac, ovo bas dobro zvuci

  33. #33
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Lutonjica
    Quote Originally Posted by wewa
    siri se pro-prokulica klub, jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    he he ajmo osnovati PRO-COOL-ICA klub
    Da, pa neće više govoriti: To su Rode... One što doje po cesti!
    Već: To su Rode... One što smrde po prokulicama

  34. #34
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Vidim glavna tema danas-prokulice. Ja ih nisam sto godina pravila, ali super da ste me podsjetili. Mogu i ja u klub?Obožavam ih!

    Inače, nekako sam zadnjih dana totalno nemaštovita. Danas kuham varivo od kupusa i poham pureće bijelo meso. Wewa, šta kažeš? :D

  35. #35
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by SNOOPY
    Malo ih prvo prokuhaš i onda smjesa ko za palačinke.
    Moja stara ti tak spoha prokulicu, šampinjone, papriku, tikvice, karfiol, brokulu.... onda to sve posloži u lazanjeru, zalije vrhnjem i jajetom i zapeče. Mljac! Za prste polizat!
    Hm, hm, mozda bi ih tako mogla uvliti i MM-u i MK (mojoj kceri )

    Jel ima neko iskustva sa smrznutim prokulicama?? Meni su npr. smrznute mahune i grasak MRAK, ali spinat

  36. #36
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Ivancice, jel to ti nesto pohujes?
    evo, dokaz broj 2, molim da se evidentira - ne pohujem samo ja

    moj je kupus juce bio mljac, trebalo je da ga bude i za danas, ali ima samo za MM, ja cu morati improvizovati...

    Anchi, jedino iskustvo u vezi smrznutih prokulica je ono za vrijeme kupovine :D jos uvijek mirno spavaju u mom zamrzivacu

  37. #37

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,805

    Default

    Prokulice skuhati i uvaliti u prezle popržene na putru.

    I ja sam prokulica-fan! 8)

  38. #38
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Hm, hm, mozda bi ih tako mogla uvliti i MM-u i MK (mojoj kceri )
    I ja svom dragom na ovaj način uvalim malo povrća!

  39. #39
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Danas niko ne kuha???

    Ja i MM smo na vocu a mala ce dobit zgance ili juhu

  40. #40

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Jeste se svezale prokulica Dajte kakav interesantniji recept za izgladnjelu trudnjacu

  41. #41
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    evo, isprzis palacinke, napunis ih mladim (ili nekim drugim) sirom i mileramom i jajetom, srolas, poredas u vatrostalnu zdjelu i zapeces... mozes ih posuti s malo prezle da budu hrskavije - to je instant sirnica

  42. #42
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Ja još nisam smislila šta ću za danas. Očigledno nešto brzinski jer je već dosta sati a ja nemam ni ideju. Sigurno neko tijesto pa gore jaja, sir, orasi ili sl. I neka brzinska juhica zbog klinca.

  43. #43

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Nisam sinoc pravila girice i pomfrit, svratila sam kod sisterke i tamo jela grasak sa puterom, kremenadle i piletinu, zelenu salatu sa cherry tomatos! Bilo je mljac... mogla bih i veceras kod nje na jelo

  44. #44

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ja pored Edite nema sanse da nesto skuham, a posebno da pecem palacinke. Ona non-stop trci na sporet. Inace, kuham kada zaspi (obicno brzinska jela jer malo spava danju), ili kad je muz kuci, pa se on zabavi sa njom.
    sada sam uspjela napravit omlet sa sirom.

  45. #45
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    pa sta ces bolje! mmmm, mogla bih ja danas sebi jedan, dok dragi klopa kupus

    majo, kako ti to sestra pravi grasak s puterom?

  46. #46

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Vrlo jednostavno: skuhas grasak na vodi sa malo bibera i vegete ili soli i dodas puter. Puter stavis tek kad je grasak skroz skuhan, pa onda imas onu finu aromu...

  47. #47
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    thanks!

  48. #48

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ja danas ništa ne kuham.....vadim ostatke jote....a za desert (toliko o mojoj 'dijeti' ) fritule. Jučer sam prvi put radila
    neke sa foruma i ispale su fantastične!!!!! Preporuka!!! Čak se ni ne čeka da se dignu!! Sve gotovo u 15 minuta!!

    Forumske fritulice FRITULICE

  49. #49

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Ja prokulice nisam nikada jela, a nekak mi se i neda isprobavati.

    MM je danas skuhao varivo od kelja. Nagovaram ga da ispeče pogačice od sira , ali je odgodio za nedjelju. A baš mu fino ispadnu.

  50. #50
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Evo ja danas ipak nisam ništa kuhala. Izvadila sam sarmu iz zamrzivača i samo skuhala krompir na kockice kao prilog.

    Nani, šta je to jota?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •