-
Bol u rebrima
Pozdrav svima. Imam mali problemčić, a dosta bolan.
Trudna sam 9 tjedana.
6. i 7. tjedan sam umirala od mučnina i sad taman kad je to prošlo bole me rebra ispod lijeve sise.
Uz to me muči kao da mi neko gura igle kroz bradavicu s vremena na vrijeme. Da li je sve to uzrokovano daljnjim rastom grudi ili je nešto drugo u pitanju? Na desnoj strani me ništa ne boli, samo na lijevoj me boli rebro (kost) ko sam vrag. Ujutro obicno ne boli...bol počinje poslijepodne i kulminira oko 21h navečer kad boli ko sam vrag.
Da li je neko imao iskustva s tim?
-
niko ha? a jesam specijalac...
-
Nemam pojma, mene su rebra bolila tek kasnije u trudnoci kad je stomak vec bio toliko veliki da mi je beba pritisak vrsila na rebra....tako rano me nije bolilo, stvarno ne znam sto bi to bilo.
-
je to sam čitala da kad je stomak velik da se rebra šire bla bla...ali mene ovo boli samo ispod lijeve sise, ko da imam upalu rebra...glup a bolan osjećaj
-
prihvati da u trudnoci puno toga bolucka i boli i nemoj se previse zabrinjavat...nemoj gledati na svaku stvar koju osjetis kao na nesto lose...tjelo se mjenja...rastes...organi se pomicu...
-
Ovako, mene jako bole rebra nesto vise desno..a do prije 2 dana sam imala ludjacku prehladu, Dr opce prakse mi nije dala nikakav antibiotik, rekla da poostreno disem i da pratim temp. Nisam ju imala, sad mi je kao bolje al me rebra jaakoo boleee. Ne znam dali je to jer sam iscrpljena kasljem ili je ipak nesto drugo. Bas je gadno. Cak lose spavam jer mi ni na jednoj strani nije zgodno lezati. I na dodir boli. Mislim da cu ipak otici do nje jer me strah da nije nesto s plucima il slicno!? Dali je ikome tako bilo nakon prehlade?? Pomagajte!!
-
ja sam u 24tjednu i isto me tako boli meni su na sv duhu rekli da je vjerojatno od prehlade te ako sam puno kihala i kašljala da je od naprezanja. tak da sam ja uvjerena da nije ništa strašno niti ozbiljno. opusti se!
-
Mene to i dalje boli!! Danas bas jako a opet sam lose spavala, kad god se okrenem to bas boli.. al ne boli me vise pri disanju. Idem na kontrolu danas.
-
Mene to i dalje boli!! Danas bas jako a opet sam lose spavala, kad god se okrenem to bas boli.. al ne boli me vise pri disanju. Idem na kontrolu danas.
-
NE MORAŠ SE UOPČE BRINUT VIDJET ČEŠ DA JE SVE OK I BEZOPASNO
-
Dakle, spremila se na kontrolu kod dr zbog glupe rebrobolje..i pruzim ruku da dokucim tipkovnicu, nikakav nezgodan polozaj nit teret u pitanju..kad me zaboli cijeli abdomen, rebra, ma sve zivo. Suze mi krenule od bola!! Uzasan osjecaj!!Kao da me ukljestilo i pokocilo, nikud se nisam mogla pomac.. Dr mi dala uputnicu inernisti, hitno. Nakon pregleda, i uzv abdomena je internist zakljucio da su jetra, zucni vodovi i gusteraca uredni, bubrezi isto..Napisao je dg interkostalna mijalgija. Dobila sam analgin venozno. Rekao mi je doslovce ovako, dijete to boli ko ludo a ne boli jedino ako se apsolutno ne mices.. Sto je stvarno istina..I tako. Dosla kuci, hodam i krecem se ko robot, boli kad disem, kad napravim i najmanji pokret.. Grozno.. Ne znam koliko to moze trajati..Bas sam jadna nekako, iscrpljena i tako..Na kraju pise dalje NSAID, ne znam sta to znaci.. Nisam stigla nosit nalaz dr opce prakse. Eto!! pomagajte!! Nadam se da ce ubrzo prestati ta bol!
-
upala međurebarnog živca - lijek 3x2 vitamin B6 (ili neki drugi B, ne sjećam se više)
-
e da, nakon nekoliko mjeseci hodanja oko raznih specijalista, interniste, ultravuk amdomena, rentgen pluća, krv, mokraća, ultrazvuk dojki, jetra, gušterača, ortoped i ne mogu se više sjetiti - vratim se nazad do ginekologa da mi još jednom provjeri dojke, jer nitko nije ništa pronašao, i on ispali bez da me pogledao kao iz topa - upala međurebarnog živca, 3x2 vitamin B.
Nakon 2 tjedna, sve prošlo. Do tada je bol bila nesnosna oštra, više kao pečenje, kod disanja, kod podizanje ruke, kod ležanja, kod stajanja, ako je bilo par položaja gdje nije boljelo. Do tada sam dojila, i često u položaju sa rukom iznad glave. Zaključak je bio da je moglo doći do uklještenja zbgo tog neugodnog položaja.
-
Hvala Tinna. Do sutra cu izludit, jer tad idem gin. Nista me manje ne boli, cak jace imam osjecaj. Zaboravila napisati da je dr rekao da je mozda pukno misic.. Sutim i trpim..Ne znam dali si ikako mogu sama pomoci..Ne pijem nista nego jaucem potiho. Stvarno je grozna bol. Pa mi pada na pamet iako do termina imam nekih 50 dana, da ja ovakva ne bi mogla rodit. Jedva ustanem il sjednem..Kad se krecem boli..Necu valjda takva pokocena morati radjati?! Jer nemam snage tj to toliko boli da.. Ne ynam ni objasniti.. Nek se javi netko!!
-
i mene je tako, oštra bol koja se pojačavala micanjem i nekim položajima ...
Mišić boli tupo i konstantno, a ovo je bilo drugačije.
Mislim da to nije područje ginekologa, ali očito su mu i prije dolazile žene s tim bolom ispod dojke prema lopatici, misleći da je u pitanju dojka.
-
Joj evo i mene sa boli ispod desne dojke. Trudna sam 16 tjedana (i jedva ovo pišem, desna me ruka boli za poludit). Već sam sva u panici jer me boli 2 dana i noći, naravno, a budući da je desna strana u pitanju, a ja dešnjakinja, sad već hoću poludit. Prvi me dan boljelo samo kod kašljanja, a sad me već boli pri svakom pokretu. Ne znam više šta da radim, da li da odem doktorici, da li da čekam da prođe, a strah me, jako me strah.
-
Ja u 17om tjednu...naravno da ona bol sa lijevih rebara ispod sise ne prestaje, pače danas traje od jutra, no sad me cvaknulo i na desnoj strani.
Sad vec mislim da je to zato jer su mi sise sa 2,5 došle na br.5 Nije još službeno 5, ali iz grudnjaka br. 4 cure van, tako da ovaj tjedan idem ipak po 5icu :shock:
Jedino ne znam sto cu kasnije sa tolikim sisama!!? MM je oduševljen i ko malo dijete mi bulji u poprsje
a ja u problemima. Ma tu sam već pročitala da je normalno da te žiga i ovo i ono i cimnu tu i tamo i zaboli. Pogotovo ja mršavica, pa kad je krenulo sve ovo rastezanje trbuha, mišića, sisa, svega, realno nije baš čudno da me boli.
-
da podignem: unazad dva dana sam prehlađena ko konj , kašljem, kišem, šmrcam, od sinoć me ispod desnog rebra tako nešto počelo bolit, ali samo prilikom tih napora( kašljanja, kihanja i sl. ) Moram priznat da me sa te strane i prije, uanzad nekih mjesec dana, znalo nešto poboljevat, kao da je utrnuto, pa sam predspotavila da se nešto uklještilo, pošto mi je beba poptuno s desne strane. trudna sam 32 tjedna.
malo sam se uplašila, prehlada mi je baš ono grozna, imam i temp evo drugi dan i šugava sam....
ima ko kakva iskustva?
-
i mene zna boliti ispod rebra to je sada normalno sve se raširilo ..ja sam 31+4 sada
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma