Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Trudnoca i posao

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Trudnoca i posao

Pozdrav!

Nedavno sam pocela raditi, potpisala sam ugovor na tri mjeseca i sad sam saznala da sam u biti vec bila trudna i prije nego sto sam dobila posao, samo tada to nikako nisam mogla znati jer je bilo prerano...Sad me zanima, kada reci na poslu? Da pricekam do kraja ugovora ili sto?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako si ok s trudnoćom probaj odraditi , tako da imaš pravo na naknadu u trudnoći.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj savjet kada saznaju da si trudna neće ti produžiti ugovor jer si primljena na 3 mjeseca.kada odeš na burzu nemaš pravo na bolovanje nego tek kada rodiš.raspitaj se .nešto se mjenjalo.ako pred kraj ugovora otvoriš bolovanje da li ćeš imati na njega pravo i kada ti ugovor istekne.jer iznos će ti biti 850 kn bolje išta nego ništa.pitaj u zdravstvenom na 988 trazi broj pa nazovi i reci kao da ti je sad takva situacija i reci da si primila 2 plaće pa će ti oni reći i da si na ugovor od 3 mj.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

samo bolovanje iznosi 850 kn a naknada porodiljnog ti bude 1663 kn

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

još nešto.ako si dobra s njima pitaj da ti produže ugovor dok si na bolovanju njih ništa ne košta samo na rs obrascu stoji tvoje ime i prezime i o kn.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Radim tek 3 tjedna, a trudna sam 6, prvo cu pricekati tocnu potvrdu ginekologa pa cu onda vidjeti sto dalje. Jos nisam ni prvu placu dobila, nisu mi ni vratili ugovor, tako da jos nista ne znam. U slucaju da mi ne produze ugovor, ako se opet prijavim na burzu, dobijem li onu naknadu od 1000kn ili ne? Bila sam prijavljena 10 mjeseci. ja bi svakako nastavila raditi, ne zbog novaca i naknade nego zbog mene same

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

dobiješ samo mjesec dana naknadu s burze. ako ti imaš vezanih 10 mjeseci onda super odi pred kraj ugovora na bolovanje i dobit ćeš naknadu bolovanja.ako imaš 12 mjeseci rada prije bolavanja dobiješ prosijek plaće.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovak ja sam to doktorirala...

najbolje ti je da odradiš (ako možeš) dok ti ne produže ugovor po mogućnosti barem 5 mjeseci prije termina i ako ti produže na 3 mjeseca možeš otići na komplikacije u trudnoći i onda kada 45 dana prije odeš na porodiljski imat ćeš porodni svoju plaću čak i kad ti istekne ugovor jel ti onda porodiljni preuzima HZZO... U svakom slučaju bilo bi dobro da ti ugovor traje do porodnog, pa i kada rodiš, a nisi više zaposlena HZZO ti i dalje plaća puni porodni...
    Naime u toj sam ja situaciji... Meni je termin 06.12. , a ugovor mi traje do 30.12. Moram još odraditi jel nemam pravo na 100% komplikacija iz razloga što nemam kontinuirano 12 mjeseci rada tj. 18 mjeseci sa prekidima u zadnjih 2 godine... Fali mi 2 mjeseca....
    Ako ti nešto nije jasno pitaj....

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tak sam i ja..mislim bila trudna kad sam došla na novi posao, a da nisam ni znala...
    pripremila svog ginića na situaciju da ćemo možda morat "nekaj iskemijat" i odlučila da ne želim produžavat agoniju nego idem reć, pa kaj bude.

srećom, direktor je bio i više nego uviđavan...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je ovo prvi posao, sad sam na ugovoru do 10 mj pa onda bi trebala potisati drugi do 1 mjeseca, i onda na ugovor na neodredjeno, ali nekako mislim da cu biti samo na ovo prvom, mozda i drugom ugovoru..tu je problemcek

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja bih ti predlozila da nista ne kazes do zadnjeg mjeseca ugovora jer ako ti je prva beba, nece se ni vidjeti al to ti kazem samo ako se ti dobro osijecas i nemas smetnji .
    Nebi ti lose bilo da izguras dok ne dobijes ugovor na ne odredjeno.
    Ne brini da ce te poslodavac cudno gledati jer nisi rekla, svijestan ce biti da si htjela zadrzati mjesto...
    Zelim ti srecu!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ah... ja skontah poslije 3mj. da je jos jedan ugovor od mjesec dana kad ono do prvog mjeseca
    Sretno u svakom slucaju!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Postovani, supruga mi je na porodiljnom do 8.5.2013 i tada se vraca na posao, zaposlena je u skoli na neodredjeno, koliko mora radit(mjeseci)i da bi imala pravo na punu nakanadu za bolovanje i porodiljni ako bi htjela ostati trudna opet?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Marinozd 6 mjeseci

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

što nije 3mj rada odn. 2 obračuna plaće?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Da njima su bitne 2 isplate place, znaci treba raditi 3 mj.I bitno je da ima 18 mj staza( moze biti s prekidima) u zadnje 2 god ( a to vjerojatno ima ako je radila prije na neodredeno ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •