Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: BOLIIII!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno BOLIIII!

Oprostite, nisam imala vremena da gledam da li
    je neko vec pisao o ovom problemu te da provjerim
    odgovore...
    Uglavnom, moj malisa ima 9 mjeseci i odnedavno,
    kako su mu zubici narasli, dojenje je jako bolno.
    On me ne grize ali valjda sisanjem zubi dodiruju bradavicu i
    to strasno boli. Maloprije sam morala negodovati a on je
    kroz polusan poceo plakati, valjda ga je to uplasilo.
    Sta da radim? Da trpim ili...? Strah me da to ne poremeti
    ritam dojenja ionako sam frustrirana zbog povratka na posao
    Help
    Hvala

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi imamo sličan problem ali nije tako drastičan. Sunčicini gornji zubići pritišću moju dojku iznad bradavice i mislim da ona to ne može kontrolirati (da joj i mogu objasniti).
    Pomaže promjena položaja. A i u zadnjih tjedan-dva je bolje, na znam zašto. Možda sam se jednostavno navikla?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na desnoj dojci mi je rana od zuba :/
    i stavila sam flaster , sta cu, za sad nemam
    izbora jer mu ne mogu reci da me to doista
    boli

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bok,
    ja sam svoje dvoje dojila do navršene 2 godine, nisam imala problema (te naravi )...
    No, spominješ da beba siki u polusnu, moguće da tada više ne drži bradavicu kako treba - sa donje strane jezikom!? Možda da je probaš nježno buditi odnosno izvući bradavicu ako počne spavati!?!
    Savjetnice, javite se...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Suosjećam. Meni je bilo slično - pisala sam na topicu "Grize - desnu". Sad je puno bolje, a trajalo je mjesec i pol dana. Izdrzi, neće vječno trajati...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mozes li promijeniti polozaj tako da mu zubi manje trljaju bolno mjesto?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam promijenila položaj, kako mi je predložila NatašaM (davala sam desnu u položaju za lijevu), i rana je prošla - polako, jer se kod svakoga podoja opet malo otvarala, ali išlo je stalno na bolje.
    Marsela više ne grize, ali na početku podoja tako me stisne čeljustima da prvih nekoliko sekundi vidim sve zvijezde - kao u prva dva tjedna dojenja. Ipak, to je pjesma u usporedbi s ragadama.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Podižem temu jer nemam rešenje. Nađa ima 10 meseci i 8 zuba. Dojenje je postalo nepodnošljivo. Ona ne grize ali ja stalno osećam njene zube. Sinoć sam joj milion puta izvukla sisu iz usta i probala ponovo da namestim, na kraju smo plakale obe. Problem je utoliko veći jer ona dohranu ne prihvata uopšte a i uspavljuje se jedino i isključivo na sisi što nas dovodi do nekih 12-15 podoja dnevno od kojih ja lagano ludim. Uz to i noći su grozne jer više ne mogu podoje da odrađujem u polusnu već moram da pazim i popravljam stalno.
    Što se tiče položaja, čini mi se da ne otvara usta dovoljno, ali ja ne znam kako da joj objasnim da jače zine. Privučem joj glavicu ali i dalje žulja i boli. Grudi su mi velike i uglavnom mekane (osim kad se prepune) i predpostavljam da nije lako izboriti se sa njima, ali ja ne znam kako da popravimo položaj. Ragade nemam ali su mi bradavice i areole iziritirane i bole, počeo je i grudnjak da mi smeta. Heeeeelp!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vissnja nemam rejšenje, ali možda te mogu malo utješiti ako ti kažem da je nama period bolnih podoja zbog zubića trajao samo tjedan-dva. Sad je ok, valjda se Sunčica naučila bolje namjestiti.

DOduše, sad me je počela štipati, ali to je već drugi problem

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj,Vissnja,citam tvoj post,vidim nas dve.....pocela sam da mazem bradavice pantenolom,koliko su mi oderane.....a oziljcima od gornjih jedinica samo se smeskam....sta cu....vuci,guraj,nis ne vredi.....a ona kidise na sike kad ih vidi ,kao besan pas ......md i ja vristimo od smeha(i bolova).....nocu,kad uhvati,ne pusta....sad sama zadigne majicu i obe ih gleda,pa se smeje,pa ih mazi i ljubi .....al' i pored svega ja sam presrecna sto je dojim!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo mene sa izveštajem: u međuvremenu sam provalila da imamo soor, i već posle jednog dana mazanja je bolje tako da je ta bol bila delom i od soora. Ali tragovi zuba ipak ostaju.
    a oziljcima od gornjih jedinica samo se smeskam
    i ja se smeškam dok mi ne pođu suze. A nama je, naročito za uspavljivanje, dojenje nalik cirkusu, ona se vrti, čupa, grize, bacaka, ustaje, leže... sve samo da ne bi spavala, tako da su mi uspavljivanja
    I da, sad je i štipanje na repertoaru, kao zagrli cicu a onda noktićima grebucka lagano i tone u san

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •