Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: UPOMOĆ- Jedan podoj koliko ml?!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno UPOMOĆ- Jedan podoj koliko ml?!

imam jedno pitanje praktične prirode.
    Kako imam nekih kroničnih zdravstvenih problema i trebala bi na prvu kontrolu nakon poroda moram se organizirat za taj dan s obzirom da ću se na pregledu zadržati nekoliko sati. :/
    imam bebicu od nešto više od mjesec dana koju dojim na prsima svaka 2-3 sata. S obzirom da ne dolazi u obzir opcija da dijete vodam sa sobom - da ga nadojim ako zatreba, odlučila sam se izdojiti. Ali ne znam koiko mlijeka u ml trebam pripremiti u bočici?
    Zna li tko? Ima li kakva tablica koja bi mi i ubuduće mogla pomoći?
    Unaprijd hvala svima na informaciji.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da je Sunčica u toj dobi jela oko 50-60 ml po obroku. Ali to je jako individualno. Ako možeš izdoji više pa stavi jednu "porciju" u zamrzivač, tako da je osoba koja čuva bebu može odlediti po potrebi. Bit ćeš na miru a mlijeko neće propasti ako se ne potroši odmah.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kao što ti Klara kaže, to je jako individualno, Teo je sa mjesec dana jeo oko 180ml po obroku.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala svima.
    u međuvremenu sam se konzultirala i kažu:
    1) mame koje koriste adaptirano mlijeko kažu da na uputama piše 90- 120 ml za tu dob
    2) sestra u ped ambulanti kaže 100 ml x mjeseci, što ispada 100 ml tj. dodatnih 10- 20 ml po tjednu života.
    računica mi na kraju ista.
    sad se moram uhvatiti posla i za petak izdojiti toliko. nemam problema sa mlijekom ali kad pogledam u bočicu koliko treba napuniti... grc, mogu li ja to?! :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma možeš,
    polako, ne ide to u 2 dana
    prvih dana bude malo, ali se s vrmenom količina povečava

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kako ide?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo samo da vas izvjestim ...
    sve je super prošlo! izdojila sam 110 ml i čak je ostalo! nisam sigurna u kvalitetu moje tehnike izdajanja s obzirom da me prsa bole još i danas od natiskanja ali ipak najvažnije je da luka nije ostao gladan! :D
    još bi napomenula da je tata konačno imao iskustvo hranjenja sa svojim voljenim sinom što je bila jedina karika koja je nedostajala u njihovu odnosu. i to me jako veseli!
    P.S. i moja kontrola je dobro prošla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •