-
Upirati ili ne
Duje je prije dva mjeseca dobio poziv u zbor "Cvrčak" jedan od najuglednijih dječjih zborova u Šibeniku. Zahvaljujući dobrom sluhu i glasu, na testiranju u vrtiću dobio je epitet iznimno nadarenog djeteta i da bi bilo dobro taj glas uvježbavati jer, očito, ima potencijal.
Ali problem je u tome šta je Duje malo lijenkast, pa mu se ne da ići svaki put. A znam i zašto. Poslije ručka ima sat, sat i pol vremena "za sebe" i može ga iskoristit kako god želi. Najčešće je to gledanje crtića, igranje igrica ili crtanje.
Kad dođe vrijeme za ići na zbor (dva puta tjedno), njemu se ne da jer misli da će se nastaviti igrati. Prvih pola sata ne dopuštam, a onda opet radi šta hoće.
E sad, dal da ga forsiram to šta on može (a i ne mora) postati ili da mu puštam da zabušava???
Bitno mi je da ime neku aktivnost (prošle godine je išao na plivanje, ali nam to sad vremenski ne odgovara) jer u vrijeme kad je bio slobodan od svega, i vrtića, čak, previše je vremena provodio radeći ništa. A "ništa" su njemu igrice na kompjuter, satelit, dvd-i video kazete. Sljedeće godine kreće u školu i bitno mi je da ima barem malo reda.
Hoću li upiranjem ugroziti njegovu slobodu ili mu pomoći da se usmjeri?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma