Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Šok nakon saobraćajke

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Šok nakon saobraćajke

Jučer smo imali saobraćajku.
    Nije bio strašno, i hvala Bogu, svi smo dobro i zdravo. Ali dijete je u vidljivom šoku. Trebala mi je cijela vječnost da ga smirim. Toliko je plakao...
    I sad cijelovrijeme ponavlja: mama, bijo je sudaj, došla pojicija, bum je bijo, jazbijo se auto... Noćas je čak u polusnu to ponavljao.
    Srce mi se slama kad ga slušam.
    Kako da mu pomognem da se nosi sa šokom?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nisam neki stručnjak, ali rekla bi: samo nježno i budi uz njega. Samo ga nježno prigrli i pusti da kaže što treba, isplače ako treba. Ne treba mu puno riječi, njegov mali mozak zapravo to može i zna sam (događaju se i strašnije stvari koje oni mogu preraditi), a sada mu samo treba sigurnost i zapravo potvrda da taj njegov strah/šok nije ništa neobično, ali isto tako i da je sada sve u redu.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

uff sreča pa je sve ok

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uf

samo budi uz njega, probaviti će to njegov mozak , postepeno
    normalna je takva reakcija

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To sto prica o tome je izvrsno. I pusti ga da prica. I potici ga.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    To sto prica o tome je izvrsno. I pusti ga da prica. I potici ga.
    Tako je, to treba izici van. Proci ce i brzo ce zaboraviti tu temu odnosno sjetit ce se tu i tamo, ali bez trauma.
    Mi smo imali ovo ljeto saobracajku, na autoputu, bilo je vrlo dramaticno, prevrtanje, auto potpuno razbijen, krv posvuda, no na srecu klincima nije bilo nista, a mi roditelji ipak samo lakse ozlijedjeni.
    Prvo su bili u soku, poslije tihi, zatim je dosao period od 2-3 tjedna razgovora, a poslije sve OK, voze se i dalje u autu, bez straha, tu i tamo spomenemo nesrecu, vidim da sve pamte, ali je to spremljeno u "arhivu", nije ostala paranoja.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

probaj mu objasnit kako to nije ništa strašno, kako se nikome nije ništa dogodilo, a da će se auto popravit.

znam iz iskustva jer smo mi imali prometnu 1.11., cura nam prisikla put i dobrano smo razbili auto.
    srićom, mala u sidalici nije uopće skužila udarac, a bome je bio dobar sudar.
    e kad se već dogodio i kad nikome nije bilo ništa onda smo izašli vani i kad je šefica vidila razbiveno auto - ajme i kuku suza njenih.
    udri ona u plač ko će popravit naše auto, aaaaa razbilo se auto (koji je ona materijalista ) i tako u krug.
    i onda pričaj s njom kako je to samo auto, kako ćemo ga odvest u doktora-mehaničara za auta, on će ga pregledat, popravit i da će bit još ljepši nego je bio prije. i nekako se smirila kad je valjda skužila da se mm i ja ne uzrujavamo (iako sam ja dimila na uši zbog sudara i tuđe nepažnje, pogotovo što je mala bila u autu. ko da netko zna ima li diteta u autu kad mu prisiče put).

btw, posli je svima pričala kako nam je rodica (na kraju se ispostavilo da su mm i ta cura rođaci neki daljni) prisikla put.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •