-
naknada za porodiljno
zanima me koliko ću ovaj mjesec dobiti naknade jer mi je sa 20.11.izašlo prvih 6 mjeseci i počela naknada za drugih 6 mjeseci(znači sa 4250 kn na 2500 kn),zvala sam u mirovinsko ali oni to naravno ne znaju izračunati a ja sam po nekoj zvdravoj logici došla do cifre od 3 500kn.jel možda netko imao sličan slučaj,ili zna kako oni to ra čunaju?
-
kako si došla do 3500?
misliš zbog duplića?
pitaj na pravnim pitanjima, ali mislim da imaš pravo samo na 2500
-
Nisam sigurna, ali mislim da si u pravu. Prvi dio, 20 dana bi trebao ići po obračunu za prvih 6 mjeseci, a zadnjih 10 dana mjeseca po obračunu za drugih 6 mjeseci.
-
i ja misli da ću dobiti bar malo više od 2500kn,vidjet ćemo.
-
ja nisam dobro skužila pitanje
-
-
a kad se dobiva 2500, a kad 1600? naime, ja radim, prvih 6mj. ću primati oko 3900kn, pa me zanima drugih 6mj
-
draga duška, do 20.11. ćeš dobiti naknadu računatu po iznosu od 4.250, a za zadnjih 10 dana u mjesecu će ti izračunati po 2.500 baš kako si i mislila. e sad koliko je to točno u kunama ne bi znala, al već će ti to tete u HZZO izračunati ne brini!
-
naknade
draga niccoleta, iznos za drugih 6 mjeseci je između 1.600 i 2.500 što ovisi o tvom prosjeku plaće. ako ti je plaća bila manja od 2.500 naravno da onda ne možeš dobiti max iznos. za sada je on 2.500 za sve s većim primanjima, ali trudimo se da poguramo izmjene i ovog dijela Zakona i povećamo limit za drugih 6 mjeseci, nadamo se da neće čekati do idućih izbora kao ovaj put.
-
hvala
ma ja sam planirala da će biti 2500, ali je došla kuma koja mi kaže da je ona kao obrtnik prijavljena na minimalac (na koji ona kao obrtnik može biti prijavljena) i da će primati 1600 pa sam se uzmuvala, spominjala je neki iznos 3500....
ali ok, hvala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma