Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Carski rez sa spinalnom anestezijom-sv.Duh

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Care Bear prvotno napisa
    Osim toga, patnju koju u porodu proživljava majka, proživljava i beba, plus što se jadna rodi sva izmučena, plava, deformirane glavice, prištava i tko zna što sve ne. Čak i doktori koji su protiv carskog kažu da je za bebu carski ipak prihvatljiviji.
    A ovo mi je prenevjerojatno za komentirati, ali naći ću nadam se ipak vremena kad završim jedan posao koji me čeka.
    Jesi li ikada vidjela majku i dijete nakon prirodnog poroda? Jesi li ikad vidjela nemedikalizirani, nepožurivani, prirodni porod bez epiziotomije? Jesi li vidjela ženu koja nije patnica nego je upravo istrčala maraton i opijena je endorfinima (prekrasnim prirodnim opijatima) i njezinu alertnu, budnu bebicu koja siše? Ima puno prekrasnih priča i slika na našim stranicama. Ako te ne zanima, ne moraš se informirati, ali ovakva argumentacija za carski rez mi je u najmanju ruku smiješna.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Osim toga, patnju koju u porodu proživljava majka, proživljava i beba, plus što se jadna rodi sva izmučena, plava, deformirane glavice, prištava i tko zna što sve ne.
    Care Bear, moraš priznati da ova beba ne odgovara tvom opisu.

http://public.fotki.com/LadaJagatic/neva/p1010007.html

Čak i doktori koji su protiv carskog kažu da je za bebu carski ipak prihvatljiviji.
    možeš imenovati? pp-aj ako ne želiš ovdje, pliz

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Iskreno, uistinu mi je glupo raspravljati o prirodnom porodu vs. carski rez. Ne vidim zašto ne bi imali različita mišljenja ne samo o porodu nego o bilo čemu i zašto se truditi promijeniti nečije mišljenje. I zašto bilo tko misli da je baš njegovo mišljenje ispravno? Za mene su žene koje žele proći porođajne bolove i ne žele uzeti epiduralnu u najmanju ruku bedaste, ali uopće ne želim nekoga uvjeravati kako je to bedasto. Baš me briga. Nek svako radi što hoće.
    Ne moramo ni struju koristiti - možemo paliti svijeće, kuhati na vatri, i poslati naše muževe umjesto na posao, u lov s toljagama. I to je povratak iskonskom....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno, uistinu mi je glupo raspravljati o prirodnom porodu vs. carski rez. Ne vidim zašto ne bi imali različita mišljenja ne samo o porodu nego o bilo čemu i zašto se truditi promijeniti nečije mišljenje. I zašto bilo tko misli da je baš njegovo mišljenje ispravno? Za mene su žene koje žele proći porođajne bolove i ne žele uzeti epiduralnu u najmanju ruku bedaste, ali uopće ne želim nekoga uvjeravati kako je to bedasto. Baš me briga. Nek svako radi što hoće.
    Ja te molim da ne vrijeđaš.
    Moja namjera nije uopće ikoga uvjeravati, najmanje tebe, da ne bi trebala poći na carski ako si tako odlučila (ja se nadam na osnovu ispravnih informacija, ne rekla kazala). Niti želim promijeniti tvoje mišljenje. Kao što sam napisala kad sam se javila na topic, pišem zbog onih koji čitaju a možda se dvoume ili jednostavno žele znati više. Ovo je edukativan topic, promicanje prirodnog poroda (ne vaginalnog pod svaku cijenu, prirodnog, nemedikaliziranog) kao najboljeg izbora za majku i dijete je dio rodine vizije pa ću ovako pisati kad god budem imala priliku jer ovo nije nikakvo moje mišljenje niti samo osoban stav već činjenica koju mogu lako podržati istraživanjima.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Care Bear, nema potrebe koristiti grube riječi možemo i s argumentima lijepo razgovarati. ja tvoj izbor ne bih nikada okarakterizirala bedastim. to je tvoj izbor i imaš potpuno pravo na njega. kao i ja na svoj, uostalom.

Osim toga, patnju koju u porodu proživljava majka, proživljava i beba, plus što se jadna rodi sva izmučena, plava, deformirane glavice, prištava i tko zna što sve ne. Čak i doktori koji su protiv carskog kažu da je za bebu carski ipak prihvatljiviji.
    čini mi se da si ovo paušalno napisala i da ti nedostaju argumenti. kažem, čini mi se. a meni bi osobno bilo draže da možemo normalno raspravljati na ovu temu bez namjere da neko nekoga uvjeri u nešto. educirati da, ali uvjeravati nema smisla

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam samo iznijela svoje mišljenje - pa ne moram valjda misliti o svima da su pametni, zasigurno puno cura s ovog foruma misli za mene da sam bedasta jer hoću na carski, zar ne?

Bum malo prosurfala po literaturi vezano za fetalnu patnju u porodu, pa ću citirati, jer sam toliko toga čitala iz različitih izvora, pa na žalost ne mogu pamtiti nomenklaturu.

Merry Xmass!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

joj opet pogresna terminologija

cure, elektivni carski rez nije takav zato sto ga rodilja bira, nego zato sto je to izbor lijecnika unaprijed. isto kao sto je "hladno" odstranjivanje zucnih kamenaca (zapravo zucnog mjehura) unaprijed planirana operacija i zove se elektivna kolecistektomija.

kad kazete da ste isle na carski zato jer ste tako same zeljele, formulacija "elektivni carski" nista ne govori o tome. govori samo da je vas lijecnik tako odlucio unaprijed, ali ne i zasto.

nisam znala da je u Hrvatskoj moguce legalnim putem dobiti carski zbog zelje rodilje. zapravo prilicno sam sigurna da nije.

sto se termina tice, ja sam imala elektivni carski rez zbog moga zdravstvenog stanja koje ne dopusta cekanje punih 40 tjedana. ipak, svima nam je bilo u interesu da beba bude sto blize terminu, pa su mi lijecnici rekli da cemo ici na carski najranije s punih 38 tjedana (dakle u terminu), racunano od prvog dana posljednjeg menstrualnog krvarenja. naravno, menstrualni ciklusi nisu uvijek pravilni, pa mi je predlozena amniocenteza prije konacne odluke o datumu, tj. provjera zrelosti bebinih pluca. to je invazivni zahvat, ali na samom kraju moje zbilja rizicne trudnoce bila je manja eventualna steta od te procedure nego od preranog rodjenja djeteta.
    isla sam na carski s 38 tjedana i 4 dana, beba je zreloscu tocno odgovarala terminu. ne bih nikada radjala ranije da ne moram.

i nikada nisam cula da ijedan ozbiljan lijecnik smatra da je carski opcenito bolji od vaginalnog poroda u situaciji kada za carski ne postoje medicinske indikacije. rezanje zida maternice nije bezazlena stvar.

naravno, nemam namjeru nikoga nagovarati ni na sto, samo sam prepricala svoje iskustvo. rodila sam u Petrovoj.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

care bear, zaista nema razloga za vrijedjanje. ti si ocito odavno odlucila i zelim ti lijep porod, sto manje strija, kila, i prekrasno neizmuceno dijete rodjeno dva tjedna prije termina.

glede termina, nitko ne moze sa sigurnoscu reci KADA je za dijete idealan tajming za porod. dokazano je da oko 10% procjnena ultrazvukom prije induciranja poroda zavrsi nedonoscetom (govorim iz glave, nazalost ne mogu se sjetiti u kojoj knjizi sam to procitala. morat ces mi vjerovati na rijec ). kao primjer, navodim jednu forumasicu koja je rodila tocno mjesec dana nakon predlozene indukcije. beba nema nikakvih znakova prenesenosti. da su ju inducirali prije mjesec dana, iako je sluzbeno bila u terminu, dijete bi ocito bilo nedonosce.

da bebama ne trebaju ta zadnja dva tjedna, radjala bi se dva tjedna ranije.

sto se tice mucenja bebe vaginalnim porodom, istina ne da je blizu nego je upravo suprotna. znanstveno je dokazano, a to sigurno mogu potvrditi i lijecnici koji ti preporucuju elektivni carski, da je djetetu vrlo, vrlo potreban prolazak kroz uski porodjajni kanal. ne radi se o gnjecenju, mucenju, ili cemu vec, nego o nacinu na koji se pluca efikasno ciste od amnionske tekucine i sluzi i pripremaju za prvi udah. djeca rodjena carskim rezom tu privilegiju nemaju, i zato, opet dokazano, cesce imaju problema s disanjem i plucima, i neposredno nakon poroda, i u kasnijem zivotu.

osim elektivnog i hitnog carskog, postoji i ne-hitni carski u toku poroda, o kojem mi ovdje govorimo. radi se o carskom koji je unaprijed planiran, i radi se pri pocetku trudova. to nije hitni carski koji se mora obaviti sto brze da bi se spasavali zivoti; ali nije niti carski ucinjen na 'hladno'. za dijete, to je definitivno najbolji moguci izbor.

molim da se prestane brkati prirodan porod i medikalizirani, ubrzani vaginalni porod koji zavrsava epiziotomijom. razlika je ogromna. na ovom forumu ces naci puno zena koje su rodile sasvim prirodno, bez rezanja, i nakon poroda normalno hodale, sjedile (po turski!)... indikativna je prica od forumasice k2007, koja je zeljela elektivni carski a dobila gotovo savrsen, prirodan porod bez ijednog sava

doduse, razumijem tvoj strah od ovog drugog nacina poroda, nakon kojeg se zene cesto osjecaju kao bolesnice i cesto se dugo oporavljaju - to smo istakle i u nasem dopisu povodom Majcinog dana iako je nasa realnost takva da mnoge zene bez ikakvog medicinski opravdanog razloga dobivaju takav 'aktivno vodjen' porod, ima ih srecom sve vise koje uspijevaju dobiti manje ili vise prirodan porod, posebno sto se tice epiziotomije. jedna od kljucnih stvari je informiranost o porodu, te saznanje sto je zaista najbolje, i za majku, i za dijete. odgovor je jednostavan: prirodan porod je ne samo najbolji, nego i najsigurniji izbor, i za dijete i za majku.

jedna od pozitivnih stvari u hrvatskoj obstetriciji je sto se na carski rez ne ide olako. nazalost, vidim da se i tu stvari mijenjaju. :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ja ću opet: ako žena ima pravo izabrati hoće li roditi dijete ili abortirati, zašto zaboga ne može izabrati kako bi ga rodila? Na ovo mi nikada nitko ništa ne odgovori?! :/
    I neka je carski, 100 puta operacija, zašto ga ne bi mogla sama izabrati? Pa neće rezati nikog drugog po mom izboru, nego mene samu!
    Žene idu povećati cice, zatezati bore i tko zna što raditi što nije medicinski neophodno nego predstavlja nečiju želju i operativni je zahvat koji se izvodi u anesteziji i to im je omogućeno, zašto se onda radi takva fama oko operacije zvane carski rez?
    I zašto se svaki subject u kojem se netko želi informirati o carskom pretvori u debatu o opravdanosti istog? :?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

A ja ću opet: ako žena ima pravo izabrati hoće li roditi dijete ili abortirati, zašto zaboga ne može izabrati kako bi ga rodila? Na ovo mi nikada nitko ništa ne odgovori?! :/
    I neka je carski, 100 puta operacija, zašto ga ne bi mogla sama izabrati? Pa neće rezati nikog drugog po mom izboru, nego mene samu!
    Žene idu povećati cice, zatezati bore i tko zna što raditi što nije medicinski neophodno nego predstavlja nečiju želju i operativni je zahvat koji se izvodi u anesteziji i to im je omogućeno, zašto se onda radi takva fama oko operacije zvane carski rez?
    I zašto se svaki subject u kojem se netko želi informirati o carskom pretvori u debatu o opravdanosti istog? :?
    Draga moja CareBear ove tvoje riječi ja već 2 godine ponavljam i postavljam ista pitanja, ali nikad nisam dobila ikakav odgovor već se samo udarilo drvljem i kamenjem po meni kada sam se javno deklarirala kao zagovornik elektivnog carskog - dakle 'na hladno, tjedan-dva prije termina da se ne osjeti ni 't' od trudova, da se izbjegnu ona 2 zadnja najgora tjedna trudnoće, da majka ima više snage za svoju bebu. Ja sam prošla oba poroda i smatram se sasvim kompetentnom raspravljati o tome. Moje tijelo, moje dijete, moj izbor. Tko je spreman platiti, treba imati i tu opciju.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zagovornik elektivnog carskog
    fali ti "bez medicinskih indikacija."

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    zagovornik elektivnog carskog
    fali ti "bez medicinskih indikacija."
    tako je, hvala!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

.....
    Zato jer na to pitanje nema argumeniranog odgovora. Pa je, kada se nema argumenata, napad najbolja obrana.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih se slozila da je ovdje rijec o napadu.

Ti Carebear imas apsolutno pravo roditi carski ako zelis. Tocno to, tvoje tijelo, tvoj izbor.

No po tvojim izjavama tipa "za dijete je bolji carski" je vise nego ocigledno da nemas tocne informacije o tome koje rizike taj carski nosi sa sobom i za dijete (ne samo za tebe).

Ovo je edukativan forum. Cilj nam je pruziti tocne i ispravne informacije. Edukacija o prednostima i vaznosti istinskog prirodnog poroda je jedan od nasih ciljeva. Zato su cure imale potrebu ti reci koje rizike nosi porod carskim - tu ni ne govorimo samo o mami, nego o rizicima za dijete (procitaj ponovo post of Felix ako ti nije jasno na sto referiram).

Informacije si dobila... ja cu ti toplo preporuciti da jos prosurfas i procitas koji jos rizici postoje za dijete koje se rodilo carski. Bitno je da imas sve tocne informacije.

Ako nakon toga svega ti i dalje odlucis da ces roditi carski, da si spremna preuzeti odgovornost za tu odluku, to je tvoje apsolutno pravo. Kao sto rekoh, tvoje tijelo tvoja odgovornost, tvoje dijete isto tvoja odgovornost.

No najbitnije je to da donosis odluku na osnovu ispravnih informacija

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem anchie. Nikome se ovdje ne brani izbor. Samo, ovo je forum, nije razgovor jedan na jedan i zato diskusija izgleda malo drugačije.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ajme, šta pročitah ovdje :shock: , moram komentirati.

kada sam išla rađati karlu sve knjige o trudnoći i porodu sam pričitala, al interesantno, sve pročitala od a-ž i po par puta, al jedino preskočila dio o c.r jer nisam ni na kraj pameti pomišljala da bi tako mogla roditi, no sudbina je bila drugačija.. i na kraju sam zbog mediciskih razloga sva tri puta morala roditi na c.r.
    bila sam u boxu 10 sati sa svim porođajnim trudovima i bolovima, i dobro znam što je bol, al ne može se ništa usporediti sa povračanjem nakon opće; sipnalne glavobolje poslije epiduralne; te sa onim prvim dizanjem nakon c.r i prošetati do wc-a da se umiješ; ne piti niti gutljaja 12 sati poslije poroda; ne dobivati hranu 2 dana poslije poroda; dobivati na litre infuzije; čupanje drena; skidanje ponata 7 dana nakon poroda; (trebam li uopće dalje.... :? ) strašno! da to netko može birati rađe nego prirodan porod- e to je za mene bedasto!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mene zanima dali spinalna (samo davanje) boli (posto se ja uzasavam i vađenja krvi)?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

završila na hitnom carskom......

nisam neka "povratak prirodi rađam sama " brijačica

ali mi nakon carskog NE PADA na pamet druga trudnoća i ev. drugi carski u ovom životu,

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

angelina, mene sama spinalna nije boljela! malo pecne! meni je osobno bio više neugodan taj osjećaj prvo velike navale topline u noge i onda taj osjećaj oduzetosti! ali moram priznati da sam noge vrlo brzo počela osjećati, mislim već nakon sat vremena od završetka carkog da su se počeli javljati trnci!
    ja sam završila na carkom jer je beba bila jako,jako loše i jedina šansa da ju se proba uopće spasiti je bila da joj se pruži pomoć vani, jer svaki pokušaj pomoći za vrijeme trudnoće bio je rizičan i za bebu i za mene! carski je napravljen stvarno carski, i ne mogu čak reći ni da me je boljelo nešto pretjerano poslije! ali ja svejedno taj način poroda ne bih nikada sama izabrala! i za iduću trudnoću sve ću dati od sebe da mi bude VBAC! svako ima pravo na svoj izbor, i svako odlučuje za sebe, ali carski rez je ipak operacija i ne treba ju se olako shvaćati! ovo je naravno moje mišljenje, i moj stav!
    od mene

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    mene zanima dali spinalna (samo davanje) boli (posto se ja uzasavam i vađenja krvi)?
    Injekciju spinalne anestezije uopće nisam osjetila. Prije same operacije neugodno mi je bilo jedino stavljanje katetera, te tresavica koja me uhvatila dok sam ležeći gola u hladnoj predsali čekala (što od hladnoće, što od uzbuđenja).

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mene spinalna uopće nije bolila, više boli stavljanje braunile u ruku, ili šećer iz prsta, nego spinalna u kićmu!

al kod mene je bila ta situacija, da me popustila u toku operacije, pa su me šivali "na živo", to je bila strahota, al budući da sam samo iščekivala kada će mi pedijatrica reći da je sve sa djetetom u redu, bol zaboraviš. anesteziolog se ustrtario, dolazio me gledati svakih dvadesetak minuta. onda su me nakon nepunih 10 sati prebacivali iz kreveta u krevet, i to sama prelazeći na svojim nogama, umjesto da su me prenijeli, tako da sam dobila spinalnu glavobolju. e toooooooo sam se zaklela sama sebi da više nikad spinalne kod mene neće biti, tako da sam Ines u dbk rodila na opću, iako je doktor preferirao do zadnjeg momenta da mu budem budna! nisam htjela ni pod koju cijenu!

kad sam gostovala u "Otvorenom" na hrt-u, u studio u živo mi je doktor iz Petrove (onaj koji je povezan sa slučajem Nemet) je rekao da je c.r izrazito rizičan za majku i da se radi u iznimnim situacijama (na žalost u Petrovoj nekad ni tada ).

nešto još gore kod c.r mi je to što ti dijete pokažu doslovno na sekundu, i odnesu, i onda ga vidiš tek nakon dva dana! majka ide na jedan kat, dijete na drugi kat (govorim o SD), dok kad prirodno rodiš dijete dobiješ u naručje odmah čak ti ga daju i dojiti .
    nekad imam osjećaj da ih nisam ni rodila, nego da su mi ih samo izvadili (kao što i jest) a to je poprilično žalosno. onaj momenat koji bi ti trebo biti najsretniji u životu kad odmah dobiješ dijete, kod c.r. ti ga odnesu!

i nije li onda prirodan porod (mislim na vaginalni) fakat prirodan i predivan - sad se naježim! ova slika gore od pinocchia je pre predivna, žao mi je što ja takvu sliku nemam, niti fizički niti u mislima sa nijednom mojom curicom! :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

nekad imam osjećaj da ih nisam ni rodila, nego da su mi ih samo izvadili
    Vidis kako je to subjektivno, bas smo razliciti, ja bas imam jaki osjecaj da sam rodila, a da je carski samo jedan od nacina poroda.
    I uopce mi ne fali vaginalni porod, ne zalim za time sto ga nisam imala, vec sam sretna sto sam imala carski.

da to netko može birati rađe nego prirodan porod- e to je za mene bedasto!
    Mislim da ljudima treba dopustiti da izaberu, pa makar taj izbor nekome bio i bedast.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Svaka žena rodi svoje dijete, a da li izađe kroz vrata ili krov - sasvim je nebitno, stvar je samo u našoj glavi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da pojasnim , ne fali meni vaginalni porod , i te fore s vađenjem djece su mi poprilično odbojne.

nego mi je oporavak iza carskog bio grozan, GROZAN. bolan i ne bih ga poželjela nagrem neprijatelju

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    da pojasnim , ne fali meni vaginalni porod , i te fore s vađenjem djece su mi poprilično odbojne.

nego mi je oporavak iza carskog bio grozan, GROZAN. bolan i ne bih ga poželjela nagrem neprijatelju
    ajme maria, baš mi je žao!! Ja sam sa carskim imala predivno iskustvo i nakon tjedna dana vozila, landrala, šopirala i ručavala sa frendicama.Tek bi me pogled na bebu i tu i tamo pritisak na rez podsjetili .
    Nakon drugog (vag.) poroda ne pada mi više napamet biti u drugom stanju i roditi. Najgora noćna mora, ne porod kao sam čin (a i to donekle), već ono naše rodilište, doktori pa onda oporavak koji je trajao godinu dana i saznanje da više nikad neću biti ono što sam bila... Užas!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

iridana ,žao mi je

meni se sve zamjerilo i bolnica i sestre i cimerica ( tek sad kad sam se svega prisjetila slabo mi dođe )

tako da u hrvatskoj bolnici ne bih više rodila NIKADA

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    iridana ,žao mi je

meni se sve zamjerilo i bolnica i sestre i cimerica ( tek sad kad sam se svega prisjetila slabo mi dođe )

tako da u hrvatskoj bolnici ne bih više rodila NIKADA
    ni ja!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nadam se da se i žene koje odluče roditi doma (u državama u kojima je to u okviru zakona) i one koje idu u kuću Monike F. u Grazu informiraju prije nego donesu odluku koja može ugroziti i njih i bebu - sve je super dok nešto ne pođe po zlu, a onda bi bilo dobro da se nađe pokoji doktor u blizini u potpunosti opremljen za spašavanje života.
    Ne mislim da je želja za carskim rizičnija od želje za porodom doma ili u kojekakvim kućama.
    Ali o tome se nikada ne debatira...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da se debatira, debatiralo se o tome na barem pedesetak stranica ovog foruma. Ukucaj u pretraživač, imaš koliko želiš o tome.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je super dok nešto ne pođe po zlu, a onda bi bilo dobro da se nađe pokoji doktor u blizini u potpunosti opremljen za spašavanje života.
    i to je nešto čega se drže sve zemlje koje omogućavaju asistirani porod kod kuće.
    upravo Nizozemska, koja ima najveći broj poroda kod kuće, ima i najbolje organiziranu suradnju između samostalnih primalja, koje dolaze na porode kod kuće, i liječnika u bolnicama.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne mislim da je želja za carskim rizičnija od želje za porodom doma ili u kojekakvim kućama.
    Nisu to kojekakve kuće, nego kuće za porode. Posebno su opremljene, a tamo su iskusne babice.

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Ja sam sa carskim imala predivno iskustvo i nakon tjedna dana vozila
    Uzmimo u obzir da si bila mlađa nego kod 2. poroda. A i to da si rodila, koliko se sjećam, u jednoj od ekskluzivnih klinika u inozemstvu. Ja bih još tu dodala i faktor sreće, da ništa nije pošlo po zlu.

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Nakon drugog (vag.) poroda (...) Najgora noćna mora, ne porod kao sam čin (a i to donekle), već ono naše rodilište, doktori pa onda oporavak koji je trajao godinu dana.
    Da. Znači, ne bi pomogao ni carski.

Ni mene ne budu vidli kod nas tak brzo. (Ja bih na prirodni u Feldbach.)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Osvrnula bih se samo na jedno-osjećaj da li je žena rodila ili su dijete izvadili. Nemam iskustvo s carskim, ali je moj vaginalni porod izazvao sličan osjećaj, jer je bio totalno aktivno vođen.
    Rodila sam vaginalno, brzo, lako i na žalost sa prokidanjem vodenjaka, dripom i epiziotomijom (sad mi se čini da je sve bilo nepotrebno), a tiskala sam po liječnikovoj uputi jer nisam ni približno dočekala nagon za tiskanjem (u smislu: Pa skroz ste otvoreni, dva tri truda i beba je vani...)
    Imala sam osjećaj da su ga oni porodili, a ne da sam ga ja rodila...
    Sorry što sam otišla van teme, htjela sam samo to reći..kako je lako ženi oduzeti osjećaj da nešto može sama

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

tko ima friška iskustva sa carskim pod spinalnom na SDu?

Kada se dobije beba na podoj?
    Kako dojiti ležečki?
    Tko presvlači bebu?
    Kad se može normalno jesti i piti?
    Što više informacija javite. Ja sam u pon na carskom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Adi, sretno, nadam se da će ti neka od cura pomoći !!!

Baš me zanima što će ti cure odgovorit na ovo dojenje ležećki, to ni meni nije jasno, pitam zato što sam vidjela slike svoje seke kako doji u Njemačkoj nakon CR, i izgledao mi je taj položaj skroz neprirodan, kako to uopće pravilno izvesti?

Beba je bila pokraj nje sa strane, a seka leži, znači cice gledaju prema stropu, pa kako dojiti pravilno u tom položaju ?!! :? Čini mi se da je to bio nepravilan položaj jer je seka dobila grozne ragade.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Predlažem da pitanje o položaju za dojenje nakon carskog postavite i na podforumu o dojenju, tamo će imati više ljudi priliku odgovoriti.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

na ovom linku možeš pronači sve o porodu na carski...meni je bilo skoro sve identično kao i autorici priče, ja sam rodila u srpnju 2008....općenito na forumu imaš jako puno o SD-u (kada odnose bebe, što treba ponjeti za bebu budući da je stalno s tobom i slične stvari...), ubaci u pretražnik i uživaj...nemaš još puno vremena, ponedjeljak je blizu...sretno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...asc&highlight=

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam ti rodila carskim.Dijete su mi donijeli čim su ga izvagali,oprali i stavili da ga vidim.I odnijeli su me na odijel babinjača,tamo sam bila do kraja.Bilo mi je nemoguče dojiti iz tog položaja.Jela sam nakon 2 dana.i jedva sam čekala kući..

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •