Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: aspirator-inhalator-ovlaživač?

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno aspirator-inhalator-ovlaživač?

Ajmo mame sa iskustvom!
    Što je bolje kupiti aspirator (električni i sl), inhalator ili ovlaživač zraka? Imamo problema sa začepljenim nosićem i ne spavamo, beba se budi plačući jer jadna ne može disati. Očigledno nam sama fiziološka i čok čok više nije dovoljna-o. Molim vas konkretne preporuke i ako netko zna za nešto doista djelotvorno!
    Hvala
    :/

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i mi imamo slican problem, prije je sapvao po 6-7 sati u komadu sad se budi zbog nosica a trebamo grijat. i mene zanima koji ovlazivac zraka? ili neka druga alternativa?

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

valjda će nas pročitati pa nam se i javiti netko sa iskustvom vezano uz ovaj naš problem. Da se ne zaletimo i ne kupimo nešto potpuno krivo!
    curke help!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo ovlaživač Beurer iz Metroa i mjerač vlažnosti zraka. Tek kad smo počeli mjeriti vlažnost i koristiti ovlaživač vidjela sam da one posudice za radijatore nama malo znače, jer nam se vlažnost znala spustiti zimi do ispod 20% pa smo litre i litre vode isparavali da ju dovedemo u normalu. (Preporučena je vlažnost zraka za prostorije u kojima boravimo 40-60%). Ako i vi imate jako centralno grijanje mislim da je ovlaživač super stvar bez obzira na inhalatore i aspiratore.
    Koristimo i Narhinel asprator o kojem se pisalo na forumu (može se naći u Italiji u apotekama). Ja sam zadovoljna iako sam ga na sreću samo jednom koristila. Kod njega jedan kraj ide bebi u nos, a na drugi usisavamo zrak ustima. (kod nas imaju apoteke nešto slično, ali taj nastavak za u nos je u obliku cjevčice a ne konusan kao kod ovog) Postoje varijante aspiratora koji se priključe na usisavač, ali nama to nije opcija jer se L boji usisavača. Meni malo zvuči :shock:, ali cure koje ga imaju kažu da im je super.
    Inhalator nemamo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imamo dva ovlazivaca jer nam je toliko potrebno s obzirom na velicinu zivotnog prostora, a nos u kriznim situacijma cistimo sa sistemom pomocu usisivaca.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja P je sigurno dvadesetak dana bila kašljala, kašalj je bio pun sekreta, inače ima 7 mjeseci, nosić je također bio malo začepljen i tako je jednu večer čitavu noć kašljucala i nije mogla spavati i onda sam tu večer odlučila SUTRA KUPUJEM INHALATOR.
    Čitajući ovdje po forumu mislila sam kupiti Pingvina, zvučao mi je kao najbolji, ali me farmaceut u ljekarni odgovorio i rekao da kupim omronov kompresorski, za mene on ne bruji nešto prestrašno i moja P ga se ne boji s obzirom na to da je navikla da spava gdje je dosta bučno jer nam se soba nalazi blizu ceste i onda auti, motori non stop prolaze.
    U svakom slučaj inhalator je odličan, nakon samo tri dana inhalacije s fiziološkom navečer kad bi zaspala po desetak minuta kašalj je skroz prestao.
    Mislim da bi svaka obitelj koja to sebi može priuštiti trebala kupiti inhalator jer je puno bolji od raznoraznih sirupa, a koliko se zapravo potroši novca na njih i na kraju ne pomognu, može se kupiti inhalator.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo mi smo uspjeli danas kupiti aspirator koji se priključuje na usisavač Isprobali smo ga i zadovoljni smo koliko smo toga izvukli. Uspjela je odmah potom zaspati. Hvala na savjetima. Vidjeti ću za te ovlaživaće koje preporučujete!
    pozdrav

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I nama su krenuli problemi sa disanjem, stari smo 5 tjedana. No nije zacepljen nosic, nego sluz koja se spusta u grlo pa malecka guta i kaslje i naravno, nemre bas spavati. Nakon jedne takve noci odmah sam otisla u hospitaliju i kupila ovlazivac zraka (Beurer) jer je kod nas centralno, vruce i suh zrak i meni se masu puta zacepe sinusi. Danas drugi dan da vlazimo, vec je bolje

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo prvo kupili ovlaživač koji je isparavao ali nam pedijatrica rekla da je puno bolje hladno isparavanje za malene jer se toplim stvori džungla u prostoru. Hvala Bogu, ujo se htio trampit pa smo nabavili Air o Swiss-ov ovlaživač i odonda micek spava ko beba a zrak u sobi mu je stvarno mrak ugodan i nekako svjež (a prozor zatvoren jer ima mali radijator). Mrak zadovoljni. Inače, hladno isparavanje je bukvalno kapljice vode se izbacuju na ventilator koji ih onda 'raskomada i izbacuje u zrak. I ful je tih i lagano zuji pa malenog uspava. Također nam rečeno da izbjegavamo uzv ovlaživače jer su skupi a kvare se. Eto, nadam se da sam bar nekome pomogla! Živjeli prohodni dišni putevi!!

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

što se tiče suhog zraka u stanovima - primjetila sam da ljudi strašno griju po stanovima pogotovo ako imaju djecu (kao da djeci ne bude hladno)
    Idealna temp je između 20 i 22. I mi tako grijemo, i često provjetravamo tako da je vlažnost zraka oko 50 % što je idealni i ne treba nam ovlaživač.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi imamo ovlazivac i inhalator,i predobri su.
    I hvala Bogu aspirator nam ne treba,nosic cist.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo nabavili Air o swis ovlaživač i pročistač zraka, možda je malo skuplji ali mislim da se isplati. Ne samo zbog bebe nego i mi nekako lakše dišemo i ljepše spavamo.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

gdje se Air o swis moze kupiti i koliko kosta?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa
    gdje se Air o swis moze kupiti i koliko kosta?
    Mene isto zanima.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da je za vlažnost dovoljno kratko prozračiti stan svaki sat ili dva sata, ili pak držati prozor malčice otvoren cijeli dan, tako mi radimo.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mislim da je mm naš kupio u king krossu u onom nekom dućanu s tehnikom blizu jednog od ulaza (mislim). koštao oko 800kn ali svaka kuna nam se isplatila - zrak je tako ugodan u njegovoj sobi od toga! model je e2241 - dobili puno preporuka za njega pa ga i kupili i prezadovoljni.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo naš kupili u Hospitaliji i platili ga 1.800,00 kuna model 1355N
    Meni se čini dobar jer nema filtere već diskove koji se peru. Inače mora se paziti na redovito čišćenje ovaživača jer ako se ne mijenjaju filteri (čiste diskovi) ovlaživač vam može nanijeti više štete nego koristi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •