Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: 1. Božić kao jednoroditelj...

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno 1. Božić kao jednoroditelj...

Život se normalizirao... Iako je prošlo tek 6 mjeseci, imam osjećaj kao da sam oduvijek sama... Dobro se snalazim... zadovoljna sam sobom...
    Do sada se nisam mogla požaliti... ništa mi ne fali... (osim možda malo više sna , ali tako je to s malom bebom svima)...

Negdje od sv. Nikole, osjećam se čudno... nisam tužna... ne bojim se samoće... uostalom i nisam sama,
    ALI ... ne radujem se Božiću kao dosadašnjih godina, ne uživam u pomisli na kićenje bora, otvaranje darova... (Iskreno jedino što me raduje je - francuska salata )

Pretpostavljam da su ovi osjećaji normalni. Uostalom, ovo nam je prvi Božić bez tate, a opet tu je nova beba koja još nije ni imala priliku provesti Božić s tatom.

Kako ste vi preživjele ili tek namjeravate preživjeti taj 1. Božić?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uh što me pogodi!!!

Ovaj Božić ću biti sama samcata jer djeca idu kod tate.... I otvoreno priznajem da se plašim te samoće. Sve smišljam što ću raditi tako da ne razmišljam previše. Bit će kolača ili nekih ukrasa za bor.

Al me ipak užasava buđenje u praznom stanu i tišina, umjesto cirkusa oko bora i šuškanja s papirima. Valjda ću preživjeti.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ovo nam nije prvi Bozic bez tate, moram priznati da je prvi najgori, doduse i sada mi je neka muka na zelucu kada se samo sjetim Bozica i sve kaj ide uz njega, ali nedamo se mi samo tako.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: 1. Božić kao jednoroditelj...

Citiraj zizi prvotno napisa
    pa ja sam se uvijek okretala onima koji su uz mene . ako ja nekom ne trebam, bome ne treba ni on meni.

btw - uz dvije curke i francusku salatu - meni stvarno niš ne bi falilo :D :D ...

a kolko ima te francuske... ????

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ima nas jos zainteresiranih za francusku

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače mislim da je planiranje 90% uspjeha.
    U ovakvim, emocijama izrazito nabijenim, momentima pomno planiranje za mene je jednako 100% uspjeha.
    Meni osobno neme ljepšeg trenutka od badnje večeri kad sa Franom kitim bor. Prigodna muzika daje našem domu poseban ugođaj kroz cijeli prosinac, pa tako i tu večer.
    Kad on legne ja stavljem poklone pod bor, čujem se sa prijateljima, roditeljima.....ljudima koji su mi prirasli srcu.
    I sad jedva čekam te zadnje dane ove godine.
    Na sam Božić prošle godine, prvo smo išli čestitati baki i dedi u Zagrebu, a onda smo se sa autom prepunim poklona zaputili baki i dedi na Krk. U autu smo se ko nikad ispjevali.
    Ove godine će isto biti tako, osim ako moji ne odluče te dane doći u Zagreb. Onda će i kod kićenja bora biti prepuna kuća. Meni i to paše.

Aaaaaa sada dolazi i osvrt na Božić kad je dijete kod drugog roditelja. Srce mi puca i na samu pomisao da nije samnom, ali i jedan i drugi roditelj imaju pravo na posebnu atmosferu oko tih dana sa svojim djetetom i nema se tu što previše razmišljati. Gdje god bilo, bitno je da mu je lijepo.
    Za sebe jedino što znam je da bi se i tad dobro organizirala. Možda bi uživala u izlasku sa starim prijateljima koji još nemaju djece, možda bi bila u krugu obitelji, možda, možda, ali znam da bi napravila sve da se osjećam sretno i ispunjeno.

U sve dane godine osjećam kako su prijatelji i obitelj, nadragocjenije što Frana i mene okružuje i stalno se zahvaljujem, što nam obogaćuju život.
    Za vrijeme blagdana, kada se manje radi a više osjeća, posebno mi je važno da se viđamo. Dok se radi, dani nekako tako brzo prolaze, zato za vrijeme blagdana uživam u cijelodnevnim druženjima.

Ono što mi je stalna misao vodilja, je kako moram biti sretna zbog onog što imam, a ne tugovati zbog onog što nemam.

Svima, svima vam želim da uspijete napraviti toplu i veselu atmosferu u svojim domovima i srcima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, tweety, udaj se za mene

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    bas i ja citam i topim se!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, ja mislim da nemam hrabrosti za taj korak. ali dođite nam, nećete uživati u namještaju, ali hoćete u atmosferi

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti imaš muža, tviti ostavi nama singlicama

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što više razmišljam o tome, željela bih da što prije dođe i prođe.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je uvijek bilo riješenje zaposlit se s nečim. Zato danas imam hrpu ručno rađenih božićnih ukrasa. Inače mi je uvijek ručni rad (svih vrsta) liječio živce.

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    pa ja sam se uvijek okretala onima koji su uz mene . ako ja nekom ne trebam, bome ne treba ni on meni.
    Da, stvarno sam sretna da su klinci na Božić sa mnom. I ne fali meni dotični, uopće.

Jednostavno se ne mogu ufurati u veselo božićno raspoloženje, a želim se veseliti ... djeca su sa mnom, živa i zdrava,...imam krov nad glavom, vlastiti,... posao,..., vas ... imam puno razloga da budem sretna. I do sada sam se tako i osjećala.

No, ovaj Božić probudio je u meni emocije koje su do sada spavale, ... nisam im dala, (a ni imala vremena) da izađu na površinu... osjećaj krivnje, neuspjeha... moja mala slatka obitelj bila je samo iluzija?! Upravo plačem, a već dugo, dugo nisam...

U jednoj rečenici sam sretna , a već u drugoj plačem. Više nisam trudna, ne mogu se izvlačiti na hormone, ali upravo tako se osjećam. I nisu to čak promjene raspoloženja. Istovremeno osjećam sreću i tugu.

Bože, sigurno zvučim potpuno nesuvislo.

Citiraj tweety prvotno napisa
    U sve dane godine osjećam kako su prijatelji i obitelj, nadragocjenije što Frana i mene okružuje i stalno se zahvaljujem, što nam obogaćuju život.
    Za vrijeme blagdana, kada se manje radi a više osjeća, posebno mi je važno da se viđamo. Dok se radi, dani nekako tako brzo prolaze, zato za vrijeme blagdana uživam u cijelodnevnim druženjima.

Ono što mi je stalna misao vodilja, je kako moram biti sretna zbog onog što imam, a ne tugovati zbog onog što nemam.

Svima, svima vam želim da uspijete napraviti toplu i veselu atmosferu u svojim domovima i srcima.
    Prekrasno si to napisala. Nadala sam se da ću pročitati nešto ovakvo, da me trgne i podsjeti da moram biti sretna, a ne tužna.

a kolko ima te francuske... ????
    Puuuuuno!! Svi ste pozvani!!! :D :D :D

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw - uz dvije curke i francusku salatu - meni stvarno niš ne bi falilo ... :D :D
    Jel'da da je lijep k'o cura?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zizi znam kako ti je....ooooo znam
    samo meni i mojoj djeci je svaki Božić tužan i bez tate, dječica se vesele a ja pokušavam (i ne uspjeva uvijek) da ih ne rastužim

i ja jedva čekam da sva ova gungula oko Božića i N.G. prođe

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je najgore sto me pocne peglat samosazaljenje tipa jadna ja - svi idu k nekom na bozicni rucak, a mi nemamo kam i ja moram sama kuhat

jer nema mi ljepse nego u takve dane doc k nekome na rucak

ja u biti ne zalim za nicim jer su mi svaki Badnjak i Bozic bili stresni
    BM je radio do kasno, pa bi ja s klincima tak i tak sama kitila bor
    onda se njemu navecer nikam nije islo jer je bio jako umoran, a u mojoj je familiji obicaj da se na badnjak svi s tatine stran skupe kod jednog od striceva, pa bi se mi ljepo isposvadjali jer su meni svi vazniji od njega, ja bi pokusala objasnit da je to tradicija, da dolaze svi samo mi svake prestupne, da mi je to jedina prilika da vidim cijelu familiju na oikupu... on bi tupio svojejadan ja, cijeli dan sam radio, ocu se odmorit... ja odustala od objasnjavanja, pobrala klince i obicno otisla sama
    pa smo tamo ostali do 2,3 ujutro
    dosli bi doma, on bi spavao
    bozicno jutro opet stres oko pripreme dorucka i stres oko spremanja na rucak kod svekrve

ja jesam tuznjikava sto mi "sami", ali to je neusporedivo sa svim onim sto sam tih dana prozivljavala kad sam bila u braku - kak god okrenem - bolje mi (nam) je ovak

kazu da su blagdani najkriticnije doba za "usamljene" duse
    bogme i jesu
    jer si zabrijemo kak je svima sve super, a samo nama nije (sto cesto uopce nije istina, al tesko je to vidjeti u tom nekom njanja raspolozenju)
    a volimo i zaboravit zakaj je tak kak je pa se sjecamo samo nekih super truper trenutaka zbog kojih smo tuzni jer ih vise nema... umjesto da uzivamo u onome sto imamo SAD

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E to mi je jedino zadovoljstvo - ne moram obavljati sve za pustu rodbinu na sve strane. Sretna sam što sam ove godine pažljivo birala darove za "svoje" i svaki je vrlo vrlo osoban. To mi i inače puno znači.

Znam da trebam sama i mirnija sam odmah kad ne moram računati na nekog a onda sve to propadne...

A možda i nije loše da budem sama sa sobom na taj dan i razmišljam o svojoj obitelji.... I priznajem da je ova tuga i usamljenost sasvim drugačija od one kad smo bili "cjelovita" obitelj, a zapravo svatko sam...

Čini mi se da ću puno pričati sa svojim frižiderom.... 8)

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    kazu da su blagdani najkriticnije doba za "usamljene" duse
    bogme i jesu
    jer si zabrijemo kak je svima sve super, a samo nama nije (sto cesto uopce nije istina, al tesko je to vidjeti u tom nekom njanja raspolozenju)
    a volimo i zaboravit zakaj je tak kak je pa se sjecamo samo nekih super truper trenutaka zbog kojih smo tuzni jer ih vise nema... umjesto da uzivamo u onome sto imamo SAD
    Ma, potpisujem od A do Ž!
    Samo me je trebalo podsjetiti!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw - uz dvije curke i francusku salatu - meni stvarno niš ne bi falilo ... :D :D
    Jel'da da je lijep k'o cura?
    :? :shock:

a kaj da ti velim... a-na...lu-ka ... kaj bi djecu razdvajala... ak su obadvoje tvoji, zakaj ne bi bile cure...

daj se malo skuliraj... ja ne kužim - zakaj bi te trebao pucati bedak u te dane...

imaš djecu (koliki nemaju), imaš krov nad glavom (koliki nemaju), imaš posao (koliki nemaju), imaš što jesti (koliki nemaju), zdravi ste (koliko njih nije), itd...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure, divne ste mi
    I ja bih se udala za Tviticu, ali vidim da je red podugačak, ali... isplati se čekati

Zizi, sin ti je prelijep , a snagu ne trebaš tražiti daleko, ona je u tebi, tvojoj djeci, tvojim prijateljima, obitelji i svemu onome čime si blagoslovljena.

Ono što trenutno nemaš, pa možeš i bez toga!
    Ono što imaš... pa kud ćeš više?!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj se malo skuliraj... ja ne kužim - zakaj bi te trebao pucati bedak u te dane...

imaš djecu (koliki nemaju), imaš krov nad glavom (koliki nemaju), imaš posao (koliki nemaju), imaš što jesti (koliki nemaju), zdravi ste (koliko njih nije), itd...
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Zizi, sin ti je prelijep , a snagu ne trebaš tražiti daleko, ona je u tebi, tvojoj djeci, tvojim prijateljima, obitelji i svemu onome čime si blagoslovljena.

Ono što trenutno nemaš, pa možeš i bez toga!
    Ono što imaš... pa kud ćeš više?!
    U pravu ste curke!!! (Nebum više cmizdrila )

Sad se malo sramim Stvarno sam nezahvalna.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sad se malo sramim Stvarno sam nezahvalna.
    Ma daj, molim te , odakle nezahvalna?
    Ne možeš zanemariti sjetne ili tužne osjećaje koji se katkad javljaju, ali ih u sljedećem trenutku možeš zamijeniti osjećajem sreće i ispunjenosti, doista imaš zašto!

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AdioMare, !

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nama ce ovo ujedno biti i 1. Božić opcenito mislim mi necemo bit Sami ali voljela bi vidjet kako bi to izgledalo da je i Antoniev tata sa nama, jer moram priznat da sto je sin stariji tata ga sve više obozava, mada se u zadnje vrijeme cesto i vidimo i tata i sin se cesto druze meni bi bilo neizmjerno drago da je za Božić sa nama....

ali prezivjet cemo i to bez njega...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: 1. Božić kao jednoroditelj...

Mi se tek spremamo za "preživljavanje", mada ja to ne bih opisala tako očajnom riječju kao što je "preživljavanje".

Pravit ćemo kolače, ukrašavati kuću, kititi bor.
    Idemo u nedjelju da G. gleda "žive jaslice", ni ja to nisam nikad vidjela.
    Možda kupimo kakve bombone i stavimo ih u vreću, pa nek G. svima dijeli kao poklon!
    (Mislim da ima od prošle godine kapu a la Deda Mraz, možda mu i bradu napravim )
    Ići ćemo kod bake na ručak i to je to.
    Meni sasvim dovoljno, a i ne znam šta bih tražila više.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i? nisi ostavila adresu, a ja sam na kraju završila na francuskoj salati iz CC1 ...

btw - i nije bilo tak loše

kikica otišla sinoć kod prijateljice, a ja bila KONAČNO par sati sama ... gledala sam na tv-u kaj sam htjela, i igrala igrice na kompu a da mi niko ne prigovara.... :D :D

moj način relaksacije - al ga obožavam

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jednoroditeljke sretan vam Božić i jedna veeeelika svima. Nadam se da je prošlo OK i da su frižideri uredno pročešljani par puta (kako već red i običaji nalažu).

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zizi, nadam se da je bilo lijepo

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

čestit i blagoslovljen Božić svim mama koje su uz svoju djecu"same" ..

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svim jednoroditeljkama želim sretan Božić!

Nadam se da je svima bilo lijepo kao meni.

Provela sam Božić u najboljem mogućem društvu , , ,

i? nisi ostavila adresu, a ja sam na kraju završila na francuskoj salati iz CC1 ...
    na kraju nisam bila doma, ali francuske još ima...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

važno da si kukala!

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

važno da si kukala!

Život je pun iznenađenja! Hvala Bogu, nekad i lijepih.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Čestit Božić svim jednoroditeljskim mamama (i tatama)!

Nama se na Badnjak desilo čudo jer sam prvo na poledici stumbala auto a meni ništa, a onda nam je na Badnju veče došao bm sa hrpom poklona za djecu i imali smo pravi pravcati obiteljski Badnjak. Djeca su bila presretna, ja opuštena, on normalan. Mi ne razgovaramo preko godinu dana, on se pravi da ja ne postojim i zato je njegov dolazak zaista čudo i sretna sam što je to napravio zbog djece.
    Nakon što je otišao proplakala sam more suza, ali ne zbog njega nego zbog srušenih snova o idealnoj obitelji. No, nije niti to čišćenje bilo loše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

važno da si kukala!

Život je pun iznenađenja! Hvala Bogu, nekad i lijepih.
    Jel' da! :D

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure Sretan vam Božić!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sretan Bozic

konacno je prosao... sada treba zbrojiti sve i ici dalje u nove pobjede

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    sretan Bozic

konacno je prosao... sada treba zbrojiti sve i ici dalje u nove pobjede
    kaj god... još uvijek traje

lalalaaaaaaaa....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sve najbolje svima sa ovog topića. Dani prolaze pa tako i moja bol postaje sve manja. Drž'te se mame! ono najdragocjenije je u našim rukama! Naša dječica!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pozdrav svima i sretan vam i blagoslovljen Božić
    uz zelju da ste svi sretni i zadovoljni te da uvijek sve zelje koje imate budu uslišane

mi smo proveli Božić u veselom i ludom raspolozenju cijeli je dan bila puna kuca ljudi i bilo nam je jako lijepo i živo!
    Najvise nas je ipak razveselila bozicna cestitka A.tate koja je stigla odma rano ujutro ...

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

otpuhujem prašinu s jedne prigodne teme pa eto.... ako ima ovdje još koji samohrani roditelj osim mene , neka se javi....

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sretan Božić, svim jednoroditeljima i njihovoj dječici.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zizi prvotno napisa Vidi poruku
    Sretan Božić, svim jednoroditeljima i njihovoj dječici.
    pridružujem se ovim lijepim željama!

zizi.... kako sad stvari stoje, ovako s odmakom...? kako izgleda 2. 3. ili 4. Božić, kad se pregrmi onaj 1., vjerujem i najteži?

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja se pridružujem čestitkama...za sretan Božić svima....za hrabro srce nama koji smo jednoroditelji... i našoj dječici...

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa Vidi poruku
    zizi.... kako sad stvari stoje, ovako s odmakom...? kako izgleda 2. 3. ili 4. Božić, kad se pregrmi onaj 1., vjerujem i najteži?
    1. Božić na kraju i nije bio tako težak kako sam se bojala da će biti. Istina, bila sam tužna što mi se obitelj raspala, ali na kraju sam ga provela s djecom i divnim curama s ovog foruma
    .....ono pravi ženski tulum..... MRAK!

2. mi je bio težak, jer su djeca bila kod bivšeg....

a sad ovih dana - 4. Božić......kao da je oduvijek bilo ovako

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

svim jednoroditeljiskim obiteljima Sretan Bozic [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/SAKA%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.png[/IMG]
    bas gledam i mislim si..nama je drugi
    laksi i jednostavniji, meni jednostavno treba vremena da prihvatim da je to sad zauvijek tak..prvi mi je bio tezak. tek tad sam pocela shvacati razmjere duboko ukorijenjenih ocekivanja i slika u mojoj glavi o tome sto je obitelj, brak i kako bi to trebalo biti.

moja cuda me izvuku sama cinjenica da su tu i da jednostavno prihvacaju stvari onakvima kakve jesu. ucim od njih [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/SAKA%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-3.png[/IMG]
    eto tako nekako

zbilja je lakse kad vidim da nisam sama u svojim razmisljanjima
    tnx
    Posljednje uređivanje od saska7 : 28.12.2010. at 10:46

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sretan bozic svima

evo i moj update...
    1. bozic je bio katastrofa., jer smo se mi razisli mozda mjesec dana prije pa je sve bilo svjeze., previse....
    2. bozic je bio isto vise manje katastrofa jedva sam cekala da prodje!
    3. bozic je bio fenomenalan! napokon smo preboljeli i nastavili sa svojim zivotima., iskreno smo se smijali i stvarno sam si dala truda oko svega
    4. i zadnji bozic nam je bio, kako je netko vec rekao, bas kao da je oduvijek ovako.. malo sam se manje trudila oko svega jer sam radila sve dane i u ogromnoj sam strci s vremenom.. ali to je upravo to., kao da je oduvijek bilo ovako

stvarno s vremenom sve manje boli., navikne se covjek na sve brzo., a pogotovo na ono sto je bolje nego prije

stvarno mogu reci da sam zadovoljna razvojem svog zivota :D

zelim svima sve najbolje i za docek, neka vam nova godina bude bolja od prethodne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •